Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Gabriel Leș, acuzații la adresa Guvernului: ,,Atitudine de vătaf pe plantație’’

Fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș, acuză Guvernul de greșeli majore în gestionarea pandemiei. El spune că guvernanții afișează ,,o atitudine de vătaf pe plantație”, criticând, de asemenea, și ,,lipsa de empatie a conducătorilor noștri.”

Redăm, mai jos, mesajul fostului ministru Gabriel Leș:

,,Pandemia este o realitate. De unde a pornit și din care pricină s-a ajuns până aici, sunt aspecte pe care îndrăznesc să sper că le vom elucida cândva. Însă, realmente frustrant, chiar exasperant, este că problemelor inerente pe care le aduce în viețile noastre aceasta boală, li se adaugă un munte de incompetență, corupție și cinism din partea celor ce ar trebui să ne scoată din impas.

În egală măsură, trebuie să fim onești. Este într-adevăr o situație inedită, astfel că oarecare greșeli și stângăcii sunt omenești. Ceea ce nu se poate justifica sunt matrapazlâcurile de zeci de milioane de euro cu măști (si acelea neconforme), aberațiile instituite prin starea de alertă, subdezvoltarea infrastructurii ATI la mai bine de un an de la debutul pandemiei și multe altele.

Dar poate mai supărător decât toate acestea este atitudinea de vătaf pe plantație a conducătorilor noștri. Lipsa de empatie față de suferințele, de traumele psihice și sufletești pe care le traversam cu toții arată meschinăria unor personaje venale și caricaturale.

Aroganța și lipsa de înțelegere a unor realități banale sunt premisele unei comunicări ce oscilează între ridicol și sinistru. Vă ofer doar două exemple din ultimele 24 de ore:

Prefectul capitalei: “Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine aștept până mâine dimineață când se deschid magazinele.” Ministrul Sănătății, referindu-se la situația tot mai gravă a românilor care ajung la ATI: “Nu sunt în responsabilitatea sistemului medical”. Unde mai punem că dl Cîțu i-a catalogat drept teroriști pe cei care pun la îndoială masurile guvernamentale. Ferească Dumnezeu!”

 

2 comentarii

  1. P.S.D. satu mare Răspunde

    Dute la dracu să te pieptene mai pocăit nenorocit.
    Tu ce p…a lui mata ai făcut când ai fost ministru la armata,desi tu nu ai făcut armata.
    Pot să-ți dau o plăcută suedeză sa-ti revii la normalitate ordinaru dracului ce ești.

  2. vasile Răspunde

    Daca taceai filosof ramaneai. Stai in banca ta, nu mai esti nici ministru si nici macar parlamentar. Ca ministru al Armatei romane ai fost PENIBIL o nulitate absoluta. Du -te si mai ia lectii de la Mircea Govor si Gheprghe Ciocan, inca mai ai multe de invatat. Ca predicator insa esti mai bun decat ai fost ministru sau parlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.