Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Înscrierea copiilor la grădinițe va fi posibilă începând cu vârsta de 2 ani

Înscrierea copiilor la gradinițe va fi posibilă începând cu vârsta de 2 ani în limita locurilor disponibile, potrivit secretarului de stat Radu Szekely, prezent la conferința cu tematica Vaccinare și testare pentru învățare, care s-a desfășurat, marți, la Colegiul Național Ioan Slavici din municipiul Satu Mare.

Înscrierea copiilor la gradinițe va fi posibilă în limita locurilor disponibile cu posibilitatea de formare a unor grupe pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2-3 ani.  Radu Szekely, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației a adus în discuție această problematică în cadrul conferinței cu tematica Vaccinare și testare pentru Învățare!.

„Există acea bucată din copilărie, cuprinsă între 2-3 ani, când părinții se întorc la muncă și că este prea devreme pentru grădinița și că trebuie găsită o soluție. Pe de altă parte lipsește infrastructura, există totuși prevăzută construcția și reabilitarea de creșe și gradinițe”, a spus Radu Szekely.

Pe viitor,, se dorește și înfințarea unor grupe special destinate pentru copii cu vărste cuprinse între 2-3 ani. Există deja finanțare. Totodată, există o inițiativă legislativă în acest moment, în care se discută reducerea vârstei de înscriere până la 2 ani fară a fi impusă condiția locurilor disponibile. Înscrierea să se realizeze în ordinea înscrierilor și pe baza autonomiei copilului.

„S-a discutat pentru înscrierea la gradiniță a copiilor să se reducă vârsta până la 2 ani. Fără a impune condiția locurilor disponibile, ci aceasta să fie în ordinea înscrierilor cu condiția autonomiei copilului respectiv. Adică de a nu avea nevoie de scutece. În măsura în care această inițiativă legisletivă, trece ar fi posibilă constituirea unor grupe cuprinse între 2-3 ani, dar acest proces legislativ poate dura”, precizează secretarul de stat în cadrul aceleași conferințe.

Înscrierea la grădiniță

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.