Ultima actualizare: azi, 11:52
Locale

Klaus Iohannis: Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă

Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă.  Acesta a fost întrebat ce variantă de rezervă există în cazul în care nu se atinge obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.

„Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, asta este clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare, voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmații publice precum astăzi: Dragi români, mergeți să vă vaccinați!” – a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit digi24 

Însă în ceea ce privește existența unei variante de rezerva. În cazul în care nu se atinge obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate, Klaus Iohannis a fost categoric: „Dragii mei, nu există variantă de rezervă. Asta este varianta tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin. Ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia va tot continua. Se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva”

 Măsura carantinei de noapte se va menține pe durata verii, chiar dacă se atinge obiectivul de 35 la sută din populație vaccinată, acesta a precizat că „lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine”.

Președintele Klaus Iohannis a spus, că vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie.  Restricțiile și starea de alertă ar putea fi ridicate. Dacă va merge bine campania de vaccinare și se vor vedea rezultatele. Șeful statului a îndemnat populația să meargă să se vaccineze, subliniind că sunt asigurate suficiente doze.

„Dacă ne vaccinăm – și deocamdată pot să spun că merge bine campania. Avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic, pe măsură ce pademia se reduce. Deci dacă vedem că se reducă numărul de infectări, numărul persoanelor la ATI, numărul de decese – din păcate, încă prea mulți mor de această boală. – Gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus”, a mai precizat președintele. „Comitetul Național pentru Situații de Urgență evaluează permanent. Împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică fac propuneri și dacă ușor, ușor se atenuează câte o măsură. Pe urmă începem să renunțăm la anumite măsuri. Până când în final ieșim din pandemie și ne reluăm viața normală”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.