Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

5 beneficii ale rezolvării puzzle-urilor pentru adulți

De mult timp, filosofii au pus sub semnul întrebării și au dezvoltat căutări fiziologice și psihologice care necesită determinare, răbdare și logică pentru a fi rezolvate. Astfel de activități mentale au fost deosebit de răspândite în majoritatea civilizațiilor istorice, ducându-ne cu gândul la tipuri primitive de puzzle-uri. Cea mai comună dintre aceste forme timpurii de puzzle-uri era labirintul.

Puzzle-ul a urmat îndeaproape labirintul și a fost aplicat efectiv în predarea geografiei lumii în secolul al XVIII-lea. După care au venit puzzle-urile de cuvinte, care au fost folosite de ziarele din secolul al XX-lea, pentru a distra cititorii. De-a lungul timpului, puzzle-urile au fost dezvoltate și extinse la diversele forme distractive disponibile astăzi.

De mult timp, cercetătorii au depus în mod continuu eforturi orientate spre determinarea beneficiilor unui puzzle distractiv, în special pentru mintea umană. Aceasta a dus la un consens al majorității oamenilor de știință în legătură cu faptul că puzzle-urile îmbunătățesc semnificativ procesul intelectual uman.

Cu toate acestea, beneficiile puzzle-urilor se bazează pe diverși factori care includ inclusiv capacitatea de rezistență psihologică, gradul de angajament în rezolvarea puzzle-urilor și dacă o persoană optează sau nu pentru puzzle-urile mai exigente. Mai mult, oamenii de știință au descoperit că rezolvarea zilnică a puzzle-urilor, cel mai adesea, are ca rezultat cele mai bune beneficii.

Deși puzzle-urile oferă mai mult decât beneficii psihologice, aproape toate celelalte beneficii, cum ar fi creșterea ulterioară a productivității muncii, se datorează în consecință unuia sau unei combinații a mai multor beneficii mentale.

În acest articol, vă vom descrie 5 beneficii ale rezolvării puzzle-urilor pentru adulți. Unele dintre acestea ar putea părea destul de evidente pentru dvs. Dar, probabil, nu vă dați seama cât de mult impact are un puzzle asupra dvs.

Memorie îmbunătățită

Elaborarea puzzle-urilor întărește conexiunile existente între celulele creierului nostru și crește generarea de noi conexiuni. Aceste efecte ne măresc foarte mult viteza mentală și procesul de gândire.

Este, de asemenea, un lucru știut că puzzle-urile sunt benefice pentru fiecare vârstă, având în vedere că tinerii posedă minți foarte maleabile, în timp ce adulții și vârstnicii sunt mai vulnerabili la dificultăți de amintire. Puzzle-urile sunt deosebit de utile pentru amintirile noastre pe termen scurt, în principal pentru că necesită o amintire a formelor și culorilor, plus o imaginație a imaginii mai mari, pentru a determina ce piese se potrivesc.

Ingeniozitate accelerată

Puzzle-uri grozave cauzează participanții să se gândească la probleme în abordări complet diferite. Deși s-ar putea ca o noțiune să nu fie soluția unei probleme, fiecare gând ne ajută să ne antrenăm și să ne exercităm mintea pentru a opera mai eficient.

Puzzle-urile necesită de obicei încercări și erori, împreună cu utilizarea unei abordări sistematice. Prin formularea teoriilor și testarea acestor ipoteze, obținem beneficiile combinării creativității cu o examinare empirică. Acest tip de imaginație duce adesea la abilități inovatoare, precognitive și eficiente de rezolvare a problemelor în diverse domenii.

Susținerea întregului proces de gândire

Puzzle-urile pentru adulți necesită abilitatea de a recunoaște diferitele părți, plus imaginea completă a problemei. Acest lucru necesită atât o judecată logică, cât și ingeniozitate bune.

Studiile au arătat că pentru subiecte precum geometria și aritmetica, se obține o înțelegere îmbunătățită și mai bună atunci când întregul creier funcționează la unison. Pe de altă parte, părțile izolate ale creierului sunt în mare parte capabile să aprecieze un aspect specific al oricărui scenariu dat.

Educatorii au realizat că abordarea întregului creier este mult mai eficientă pentru o înțelegere profundă și durabilă. Drept urmare, există o îmbunătățire semnificativă a puterii creierului.

Producția de dopamină

Creierul nostru generează neurotransmițători care ajută la corespondența generală din creier și dintre sistemul nervos și creier. Ei ne instruiesc corpurile când și cum să îndeplinim funcții specifice.

Puzzle-urile ne ajută în mod semnificativ creierul să producă dopamină, un neurotransmițător. Când creierul răspunde la descoperiri minuscule sau masive, cum ar fi o soluție de puzzle, acesta eliberează dopamină. Acest neurotransmițător determină abilități motorii îmbunătățite, o creștere a puterii de concentrare, optimism, încredere și o amintire sporită.

Dopamina este corelată în plus cu o înțelegere bazată pe recompensă. Înseamnă că o creștere a nivelului de dopamină determină creierul nostru să consolideze înțelegerea. Elaborarea puzzle-urilor dă creierului o dorință naturală de a dezvolta o chimie mai propice și mai adecvată.

Acesta este motivul pentru care majoritatea indivizilor experimentează adesea o dorință intensă de a aborda puzzle-uri care sunt din ce în ce mai provocatoare.

Meditație

Pe de o parte, puzzle-urile activează și revigorează creierul nostru și, pe de altă parte, ne ajută și să ne relaxăm psihologic. Parcurgerea puzzle-urilor în timp ce contemplăm soluțiile posibile ne încurajează în mod semnificativ mintea să ne relaxăm. Acest lucru ne ajută alternativ să avem o mentalitate mai liniștită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.