Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Carantina, obligatorie

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată vineri, 2 aprilie 2021, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

Italia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova rămân pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pe listă intră însă și Turcia. Intrarea în carantină a persoanelor care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat este obligatorie chiar și pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile. Pentru călătorii care nu au făcut testul și vin în țară cu mijloace proprii, carantina durează 14 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat. De asemenea, persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.