Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Maraton de vaccinare la Satu Mare, după Paști. Centru non-stop și acțiuni tip drive-thru

Instituția Prefectului Satu Mare a solicitat DSP o analiză privind posibilitatea de asigurare a personalului medical, a spațiilor și a dozelor de vaccin necesare în vederea organizării la Satu Mare a unui centru de vaccinare cu funcționare non-stop dar și a unei acțiuni de vaccinare tip drive-through, imediat după minivacanța de Paște, centre în cadrul cărora cetățenii să se poată vaccina fără a fi nevoie de o programare prealabilă.

De asemenea, prefectul Altfatter Tamas așteaptă o implicare susținută a primarilor în sensul conștientizării cetățenilor despre importanța vaccinării și posibilitatea de a fi vaccinați în localitate prin intermediul echipelor mobile.

S-a stabilit programul de acțiune a echipei mobile de vaccinare asigurată de Ministerul Apărării Naționale pentru perioada următoare, astfel:

  • 27.04.2021 în comuna Acâș (230 solicitări)
  • 28.04.2021 în comuna Căpleni (186 solicitări)
  • 29.04.2021 în comuna  Porumbești   (177 solicitări)
  • 04.05.2021 în comuna Beltiug  (149 solicitări)
  • 05.05.2021 în comuna Botiz (121 solicitări)

65 comentarii

  1. un cunoscător Răspunde

    Urmează acțiunile de genul promoție 1+1? Sau vaccinare cu autoservire? Numai întreb așa.

    • Nr Răspunde

      Ce PROSTALAU esti

    • hAuleuMaica Răspunde

      Da, mare PROSTĂLĂU..

    • Cetateanul Răspunde

      Uite de aici “boala mortala” 0.15% comparativ cu gripa care are 0.1% mortalitate prin infecare . Logic pentru oricine un vaccin efiecient ar trebui sa reduca mortalitatea prin infectare la sub 0.15% fara efecte secundare semnificative .
      S-a dovedit cumva ca face asta ?
      A, este experimental ! Deci nu !

      • un cunoscător Răspunde

        @Cetateanul. Și vezi că nici nu apucăm să ne imunizăm (asta teoretic, că suntem foarte departe de 10 milioane, încă nu avem 2 milioane de oameni cu ambele doze) că în curând trebuie să începem revaccinarea celor vaccinați. Expiră efectul. Parcă văd că o să auzim dinspre Cotroceni că iar nu am fost cuminți! Important e doar să-i votăm!?😱😤

        • Cetateanul Răspunde

          Apropo de imunizare si de logica . Daca doar 0.15% mor dupa ce sunt infectati inseamna ca restul au imunitate, zic si eu, nu dau cu parul .

          • ...

            Nu bai @Cetateanul. Că sub neatenta oblăduire a autorităților incompetente și AveImpex închide toate magazinele proprii și oamenii ajung șomeri! Foarte bine! De fapt statul în afară de gargară ieftină cu ce i-a ajutat? Nu e vorba de prăbușirea pieții de desfacere către populație ci de cea către horeca. Și încă urmează multe alte firme în mai multe domenii. Apoi când nu va fi haleală în magazine sunt curios ce vor face. Pentru că nici Ceaușescu nu a rezistat la rafturile goale. Eu mă amuz. Încă. Dar unii sigur vor avea o viață grea la vară. Iar din toamnă??? Chiar nu știu. Dar stăm acasă vă guvernul a dat drumul la imprimantă.

          • Cetateanul= bou

            Din 100 infectati care sunt intubati 95 mor , pt Cetateanul oamenii acestia nu inseamna nimic.Zilnic 200 de oameni pleaca din randul familiilor ,spre odihna vesnica ,lasand indurerati mult mai multe persoane iubitoare ,nu insensibile ca @ Cetateanul !

      • bacteriolog Răspunde

        De unde naiba iei cifrele astea ? Nu corespund cu realitatea, faci o propaganda negativa ,din cauza ta si a altora care gandesc ca si tine la noi va tine mai mult viata cu restrictii .
        Hungurii incep peste putin timp la scaparea de masca ! Vaccinarea merge bine ,incep sa deschida tot mai multe fara restrictii .
        https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2104/2021042790.jpg?w=900&h=764&t=5

        • ... Răspunde

          Ți-am mai recomandat destul de prietenos ca să te ocupi de treburi la care te pricepi. De nenumărate ori ai demonstrat că ești pafarist. Ocupi spațiul aicea degeaba.Tu, cavaler al apocalipsei.

      • Cetateanul Răspunde

        @Cetatean: ‘te-n gura si pe tine si pe proasta de ma-ta care te-a facut, experimet ratat esti tu, scursura de laba trista care esti!
        Ma BOULE, ‘tu-ti mortii ma-tii, toate vaccinurile au la baza cercetari de zeci de ani, ultimele inovatii in materie de bio-inginerie, dar tu, semi-analfabetule cu 2 clase, oedipist convins fiind, n-ai de unde sa stii, ca turma in care-ti petreci tu viata atat stie!
        N-ar fi absolut nicio problema daca toata linia ta genetica s-ar pierde, boule care esti, doar ca inspiri si alti dobitoci cu prostia ta!

        Ce sa faci, mama prostilor este mereu gravida, si datorita faptului ca boi ca tine o tuf mereu!

      • Cetateanu =prost Răspunde

        Tu esti prost sau te faci ?
        tot comparti gripa si efectele ei cu covidul , cand venea gripa o lua cam toata populatia , covid a luat mult mai putini ,pt ca au fost cat de cat masuri de protectie .Daca lumea toata ar face covid ,numarul mortilor ar fi imens , vezi in India abia a inceput valul 3 si nu mai sunt lemne pt ars mortii !!!! fapt ce nu a fost niciodata pana acum .
        Vaccinul este singura solutie , important ar fi sa se faca repede la cat mai multi ,sa se ajunga la 80% , ca altfel virusul face mutatie si nu stii ce vine .
        In rst esti un mare BOU insensibil , pt tine si cei 0.15% sunt nimic , pt cei care le moare cineva drag este totul .!!!
        BOULE mare si prost , trage apa pe tine !

        • Dr Răspunde

          Ieri pe un post strain vorbea un medic de renume mondial ,zicea ca printre cei trecuri prin covid , mortalitatea incepe sa creasca , in urmatorii 10 ani multi vor pieri in complicatii si insuficiente ale organelor impoortante.Efectul deja se poate cuantifica ,deja sunt cazuri de morti datorita efectului post covid .

          • gogu

            Pai e logic , virusul a fost dezvoltat pt a rari populatia !

          • Cetateanul

            MDA, oamenii se asteapta sa traiasca 100 de ani acuma . Si sanatosi . Ce a ajuns si medicina asta, maine-poimaine o sa-ti fie rusine sa lucrezi in sistem . Uita-te in jurul tau, sunt milioane de bolnavi cronici care cu fiecqre afectiune acul .ta se apropoe tot mai mult de finmul

          • Cetateanul

            Uita-te ce au ajuns multi . La 40 de ani abia se mai pot descurca … la 60 ajund do

  2. trecătorprin satu mare Răspunde

    „acțiuni de vaccinare tip drive-through” nu mai știm vorbi românește sau ne este greu să ne exprimăm cu cuvintele acestei limbi?

  3. Gheorghe Răspunde

    Se poate si 1+1 de ce nu?Si asa unii refuza sa-si vaccineze copiii impotriva rujeolei.Ar fi bine sa se gaseasca ceva vaccin impotriva insamamtarii mamei prostilor care puiaza zilnic 10-20 de bipezi care se cred buricul pamantului crezand ca le stiu pe toate.Acestia sunt specialisti in toate.Daca-i vorba de sport sunt specialisti,daca se vorbeste despre politica apoi aici chiar nu-i bate nimeni,de vine vorba despre medicina,vindecari miraculoase cu frectii,ceaiuri,buruieni si urinoteraspie,aici sunt infailibili.Daca cineva alege sa nu se vaccineze,considera ca totul este o mare farsa cu aceasta gripa,tot respectul din partea mea.A facut alegerea buna pentru el dar daca cineva alege sa se vaccineze impreuna cu familia lui,nu ar fi normal sa respectam si dreptul lui de a alege ce crede el ca-i face bine.De ce sa fim atat de radicali(pana la fanatism) si sa credem ca noi detinem adevarul absolut.Timpul,timpul va vorbi pentru fiecare din noi.
    O aeara linistita pentru toti.

    • un cunoscător Răspunde

      @Gheorghe. Eu sincer am scris totul mai mult pentru un mare semn de întrebare care tot mă nedumirește de când am citit știrea. Eu nu îmi dau seama ca la un astfel de sistem de vaccinare cum se vor respecta măcar regulile minime de igienă. Ca să nu mai pomenesc de ținutul la frig-frig al vaccinului. Și cine știe câți doritori sunt dacă este la liber? Atenție, nu am pomenit nimic de toate distanțările și celelalte. Chiar nu știu cum poate funcționa cu respectarea regulilor din pandemie. Eventual cu ignorarea lor. Dar… nu contează.

      • hAuleuMaica Răspunde

        Bis

        • un cunoscător Răspunde

          Tu să-mi spui atunci cum reușești să impui regulile igienico-sanitare la acest talcioc sau piață de mașini. Se intră și se iese mai ceva ca la un cuplerai. Vezi să nu îți explodeze acel singur neuron de la efortul intelectual. Ca să nu mai spun că dacă nu se face testare înainte la o așa aglomerare generată de adunarea asta crește riscul de răspândire a virusului. Sau altfel zis, de ce trebuiau cheltuite o grămadă de bani pe centre de vaccinare cu fel de fel de dotări dacă acum se poate și așa drive in sau cum mai vor unii cu sfidarea regulilor elementare numai să se vaccineze? Nu ți se pare curios?

  4. Bucuresti Răspunde

    Facem tot posibilu pentru niste oameni tradatori . Sa vina acasa la munca si pentru vot.

    • Satu Mare Răspunde

      Mă tâmpitule de ,,Bucureşti”, te crezi deştept dar eşti hăpt invers. Dacă se întorc cei 4 mil. de români şi-ţi pretind locul tău de muncă? Crezi că poţi să le oferi tuturor un loc de muncă? Probabil tu ai unul călduţ sau nu eşti capabil de mai mult, de aia n-ai plecat.

      • Bucuresti Răspunde

        Tampit e cine spune. Sunt locuri de munca pentru 6 mil. ,

        • Sâcă Răspunde

          Vaccinați-vă,dacă vreți, dacă nu….tăceți dreaq din gură nu ocupați spațiul degeaba. Dacă nu era vaccin, asta era problema voastră ,dacă este, iar nu vă e bine ……apuce- vă amețu* jigo…..

      • radical2 Răspunde

        Bucuresti, ai dreptate. Atata timp cat “tradatorii” contribuie la PIB-ul altor tari, trebuie sa admitem ca se cheltuie prea mult cu acestia si li se acorda prea multa atentie. Ma rog, de atentie este nevoie, dar altfel de atentie…in trafic de exemplu :)). Daca vor sa fie respectati, in primul rand trebuie sa invete sa se comporte civilizat si cand se intorc. Apoi daca vor diverse beneficii, sa munceasca pentru PIB-ul tarii. E foarte simplu. Singurul lucru bun e ca trimit bani acasa pentru semenii lor aflati in neputinta de a-si gasii un job, sau de a-si termina studiille pe propriile puteri, la copii pentru scoala, smd.

        • Dacus Răspunde

          Trimit tot mai putini bani , tinerii nu mai vor sa se reintoarca definitiv ,doar de sarbatori sa se etaleze,laude.

          • radical2

            Cred ca e naspa sa fii considerat cetatean de mana a 2-a in comunitate. Imi pare rau pentru ei,

          • @radical2

            Pentru @radical2. Au ajuns cetățeni de mâna a doua demult. Și acasă și afară. Dar mai ales afară. Urlă frustararea în ei dar degeaba. Au aere din astea dar balonul se dezumflă una-două. Pe noi, ceilalți cetățeni care mai trăim în țară și plătim dările mai mult ne încurcă prezența lor ln număr așa mare. Pentru că ei nu susțin cu contribuții nici sistemul medical și nici cea de pensii. Dar deloc! Apoi pretenții au.

        • 9,7 mil dolari Răspunde

          In 2019 si 2020 diaspora a contribuit la PIB cu aprox 3%.
          Sunt date care pot fi gasite ușor pe internet, înainte de a arunca piatra.

          • 9,7 mld

            Corectez
            9,7 mld

          • m

            @9,7 miliardar în mintea lui:Să zicem că ai dreptate.Unde se regăsesc aceste milioane ?într-un km de autostradă,un cămin de bătrâni al statului, o scoală, un proiect social de remarcat?
            Or trimite bani, dar ei întrețin,dacă o fac, familiile lor!Nu cumva e rostul lor acesta?Cu ce mă ajută pe mine cetățeanul social faptul că iei face casă,intretin copii și părinții?Deci NU!Respect pentru ei că fac ce fac și în ce condiții dar, in niciun caz nu au a-mi reproșa mie cevaCu atât mai mult ei!!!
            E locul lor lor de naștere,il denigrează multi ,au dreptul să vină aici, dar nu pe cheltuiala mea și nici pe asfaltul plătit de mine!

          • @9,7 mil dolari

            Dar nu au plătit asigurarea socială sau de sănătate. Acum când sunt biudoși pentru țara adoptivă vin acasă și cer să fie ajutați de cei pe care îi injurau și disprețuiau ani în șir. Asta spune multe.

          • cârcotaş

            @m, Aşa-i că dacă nu ţi-i dă ţie n-au nici un rost? Ce îngust la minte poţi să fii. Ace-i bani (Euro!) au menţinut cursul monedei naţionale, dacă ştii ce-i aia, în plus au intrat în circuit chiar dacă lucrul ăsta s-a făcut prin investiţie personală.

          • radical2

            Inafara ca intra acesti bani in piata pentru consum (TVA), cati din acesti bani ajung la buget prin taxe si impozite directe? Iti spun eu.. Nada …zero. Atunci sa nu pretinda pensii, ajutoare sociale si alte beneficii de la statul roman. Atat.

          • Cetateanul

            Vezi ca aici e plin de ignoranti care nu stiu pe ce lume traiesc, datele trebuie interpretate de cineva care stie despre ce este vorba .
            Avand in vedere faptul ca o familie obisnuita cheltuie circa 90% din venituri, aplica treaba asta la 9.7 miliarde de euro si la faptul ca gazul, curentul, alimentele din marile magazine, asigurarea la masina, impozitele, taxele si din toate astea statul isi asigura lejer 40-50% .
            Tot ii auzi pe ignoranti vorbind de taxare directa . Doar prin faptul ca un om are un venit si-l cheltuie in economie este automat taxat de-i sar capacele !

          • radical2

            @Ceatateanul, ar fi bine daca tot vrei sa discuti despre acest subiect sa te documentezi mai bine. In primul rand , ai putea sa inveti unpic de Finante Publice sa vezi cum se realizeaza bugetul de stat, de unde sunt veniturile si cum se distribuie pe cheltuieli. Unde se duc banii din TVA, din accize, din contributiile din impozitul pe venit, contributii la Sanatate, Pensie si Somaj smd. Inafara de partea de accize si tva ce se regasesc in consum, nu contribuie la nimic altceva. Teoretic vorbind, nu ar avea ce cauta la Spital daca nu contribuie la sanatate in Romania. La fel cu ajutoarele sociale sau somaj. Pot sa-l primeasca din tara in care muncesc.

  5. radical2 Răspunde

    Eu zic sa mergeti sa bateti la usa ca martorii :))

  6. m Răspunde

    @cârcotas:Asa este doar “ace-i bani “Poate știi mai multă economie decât limbă română!Nu prea e așa!Moneda națională nu cred că s-a menținut prin amărâții ăia de euro schimbați la colt de stradă câte 20-30 pentru pâine și salam !Și nici cheltuiți pe terasele sătmarului!Repet ,am stimă pentru cei ce chinuiesc in străinătate, dar nici nu accept că salvarea tării se datorează acestora!Așa că trebuie să-si accepte soarta, bună -rea și să nu mi-o influenteze pe a mea!Repet :nu pe banii mei și nici pe asfaltul meu !

    • cârcotaş Răspunde

      Regret scăparea cu ,,ace-i”, nu obişnuiesc…Pe de altă parte…banii tăi, asfaltul tău? Adică un străin care traversează ţara sau un turist care lasă 1000 de euro la hotel este mai în drept la asfaltul ,,tău”? Nu simpatizez cu comportamentele multora dintre diasporeni dar ştiu că ne-am bucurat când au plecat (şi Băse i-a încurajat) că au mai degrevat sarcina statului de a asigura locuri de muncă. E mai de folos un împrumut al statului în valută decât infuzia cu euroii acestora? Ai o ură patologică fără să cântăreşti lucrurile. Mă întreb câtă plusvaloare creezi tu ca să vorbeşti aşa. Eu nu mă pot lăuda cu acest lucru. Aici e buba, că lâncezim în ţară fără să creem ceva. Bine…tu faci asfalt.

      • radical2 Răspunde

        Colac peste pupaza. Acei bani mai bine i-ar investii in educatie :)))))

      • m Răspunde

        @cârcotaș :ori nu ai proprietatea termenilor,ori fabulezi!De unde ai scos ura mea patologică?Era o simplă figură de stil-dar de unde să știi chestia!Despre plus valoarea creată de cineva ,din nou te invit să deschizi cartea, pe care probabil din cauză de pandemie ai abandonat-o!Ori ai în memorie-dacă ai- tezele lui Marx despre plusvaloare, ori patronul tău iti dă doi lei restul devenind plusvaloarea lui!Dar de unde poți tu sti,dacă stai călare pe portal!Vae victis!

  7. Cetateanul Răspunde

    RE …

    Da, am aflat din intimplare zilele trecute legat de inchiderea tuturor magazinelor Aveimpex . Cam toti care lucreaza in piata libera sunt loviti, la mine se inchide acum si in magazin mare dintr-un mall . Daca nici macarea nu mai merge nu-si pune nimeni semne de intrebare ?
    Pe de alta parte, din banii publici se platesc preturi exorbitante pentru “materiale de protectie” si alte hotii care nu au nimic de-a face cu sanatatea .
    Educatie nu, ingrijiri medicale de calitate maxima nu, libertati din parti, bani din parti . Se merita daca socotesti atent ! Totul pentru un virus cu o rata de mortalitate prin infectare de 0.15% !

    • The Economist Răspunde

      Vezi ca este economie de piata , daca ceva nu merge ,aduce pierderi companiei ,se inchide .
      De vina sunt si cei ce cer chirii peste masura , multe afaceri din Ro sunt nerentabile din aceasta cauza .Nu are nimic cu covidul , doar esti un nestiutor ,care vede doar fantasme in fata ochilor , cand in toata lumea solutiile sunt aceleasi .Doar tu crezi ca ai inventat apa calda !

      • Cetateanul Răspunde

        Economia de piata nu presupune terorismul de stat . Este usor dai lectii, e mai greu sa ti o afacere .

    • bacteriolog Răspunde

      Tot debitezi aceleasi lucruri :
      ce crezi ,dece in toata lumea nici o tara nu a ignorat virusul ,si lasat sa mearga lucrurile mai departe ,sa faca bani ,sa lase oamenii liberi ,sa fie cum vrei tu ???La inceput au fost englezii si brazilienii ,apoi s-au ars , suedezii au cea mai mare rata de infectare si mortalitate fata de tarile vecine , nici arabii ,nici comunistii ,NIMENI nu a reusit .Toti au ajuns la aceasi reteta .
      Masuri de preventie ,vaccinare .Daca era doar 0.15 % cum zici tu ,puteau sa ignore .Si sa se dea mare si tare .Nu a reusit nimeni .Toti sunt prosti ,tu esti destept ??? eu cred ca este invers !

      • Cetateanul Răspunde

        In primul rand nu ma consider mare destept . Suedia nu a avut restrctii, poti sa-mi spui cu cat a crescut mortalitatea generala in 2020? Fata de media ultimilor ani, eu am facut um calcul acum aproapr de sfarsitul anulii si au reiesit un surplus de circa 5.500 de omeni, in intreg anul .

        • Suedezu Răspunde

          In Suedia au murit 14 000 oameni ,dar nu sunt toti inregistrati ,la o populatie nici juma cat Romania , iar cresterea populatiei este de la migranti care vin buluc ,pt ca traiesc fara sa munceasca .

          • gogu

            Cam mult ,mai ales daca ne uitam ca sunt un popor mult mai sanatos ,cu un nivel de viata ridicat , populatia are dreptul anual la controale medicale gratuite ,etc , iar spitalele sunt foarte moderne .

      • Cetateanul Răspunde

        Verifica si tu, intre 2010-2013 practic cam aceasi rata de mortalitate la mia de locuitori . Deci mare PANDEMIE, mortalitate normala …
        Deci “masurile” sunt apa de ploaie !
        De aia toti dasteptii lumii s-au revoltat ! Nu pentru ca cineva dadea doi bani pe oamenii din tara respectiva . Pentru ca Suedia este clar o tara care si-a protejat cetatenii fara sa-i terorizeze !

  8. Partuneku Răspunde

    Cat despre @9,7 mil dolari , @Cetateanul ,si @cârcotaş …sunt singurii care folosesc capul si pt. altceva ,nu doar pt. a despartii urechile.

  9. Nae Răspunde

    Eu sunt vaccinat anti COVID, nu ma astept la minuni, va sfătuiesc să o faceți si voi, acei multi care sariti la gatul celor care au încredere în beneficiile vaccinului. Pe tema comentariilor nu pot decat sa ma intreb decat daca multi dintre voi sunteti pe acasa sau pur si simplu sunteti nevoiasi in a va găsi o modalitate de a va exprima frustrările.

    • Cetateanul Răspunde

      Este admirabil ce ai facut, la fel cum este de apreciat ce fac si eu, adica am grija de sanatatea mea, zilnic . Atata timp cat suntem liberi sa ne alegem noi insine metodele de preventie si tratament nu vad nici o problema si atata timp cat drepturile noastre fundamentale nu ne sunt furate sub diferite pretexte .

  10. Bucuresti Răspunde

    E fratilor care veniti din afara tarii , tot va laudati tot jigniti tara . Dar ce ati facut pentru tara aceasta superba ? Va spun EU NiMIC. . VII acasa si te lauzi ca sterg curu la un …….. . Civivilatie nu ai invatat. Daca la noi in tara te pune la lucru nu accepti in schimb…… in afara tarii esti sluga , da iti convine pentru bani. Nu mai vreau sa fiu obrazniznic asa termin cu discutiile.

    • Cetateanul Răspunde

      E diferenta mare de mentalitate . Aici intr-o generatie se doreste profit cat pentru cat fac altii in cinci generatii dincolo … nu avem psihologia succesului, noi stim sa ne dam mari, sa ne laudam, sa scoatem ochii la fraieri … uitati-va doar pe drumuri … mai multe masini premium pe strazi decat masini obisnuite …
      Nu te creste nimeni, toti asteapta sa sti tot si sa muncesti nonstop . Daca nu-ti convine stau altii 100 la poarta, cam asa s-a facut capitalismul la noi .

    • Cetateanul Răspunde

      Si inca o chestie tare ! Intotdeuna cel care-si face treaba si este constiincios este luat de fraier intr-o firma ! Lingaii, oamenii fara caracter, neamurile, lenesii, oamenii fara pregatire/sau care nu vor sa invete raman mult si bine pe posturile respective . CIne se respecta si are de ales pleaca, ori ca-si deschida o afacere proprie, ori ca pleaca dincolo, dar nu sta sa fie umilit .

  11. radical2 Răspunde

    1.Dincolo esti cetatean de rang doi, esti emigrant, nu esti ca ceilalti. Mai mare umilinta nici nu trebuie. Dar asta nu se vede. Se simte. 2. Daca dincolo e mai bine dpdv al jobului, de ce multi se intorc acasa? Eu lucrez la o multinationala si am interviuri cu oameni care se intorc (probabil au fost dati afara din cauza pandemiei), Si au niste pretentii imense pentru ceea ce stiu. Vorbesc de marea masa a oamenilor. Sigur sunt si profesionisti care s-au integrat in strainatate. Dar aia sunt putini. Si si ei simt ca sunt emigranti si nu sunt tratati egal. Deci nu stiu despre ce vorbesti Cetateanul.

    • radical1 Răspunde

      La multinationala lucrezi? Tare mult postezi dimineata ca sa te cred. Si ce-ai vrea sa stie un muncitor pt. a lucra la multinationalele din oras (multinationale e un termen impropriu)? Si in tara sunt cetateni de rangul 2, cei care lucreaza in privat, daca ma-ntelegi.

      • radical2 Răspunde

        Poi da. În 2 Minute citesc articulul, în 2 Minute am scris comentariul și în rest munca. Dacă ai performanta în munca, îți permiți și asta. Nu îți dă nimeni în cap sau nu te forțează nimeni doar sa muncesti. Pana la urma e o chestiune de eficienta. Ce-i drept, e mult mai greu ca la stat. Știți cum merg acolo lucrurile. Dar la privat, cine e harnic, își face treaba, își știe meseria, este și răsplătit decent fără nici un fel de discriminare.. .Dacă ma-ntelegi ce zic. Cum ce sa știe? Meserie. :)) . Apoi, dacă ma duc la magazin, nu se uita urat vânzătoarea la mine. Dacă vorbesc în autobuz romana sau maghiara, e ceva normal. Din nou, nu se uita urat ceilalți călători spre mine. Ma simt mult mai confortabil.. Dar dacă fac asta în Italia, poate rămân fără un ochi:))

        • John Răspunde

          Da tu de unde stii cum se uita lumea la tine in Italia?
          Multi dintre voi ce comentati aiurea despre vest, nu ati mers mai departe de Vetis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.