Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

OFICIAL. Satu Mare revine în scenariul galben. Restaurantele și cafenelele își redeschid porțile

În municipiul Satu Mare rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile este de 2,15 la mia de locuitori și, conform reglementărilor legale, intră în vigoare începând cu data de 20.04.2021 ora 00,00 măsurile specifice scenariului galben pentru restaurante, cafenele, sălile de jocuri și sălile de spectacole – restricții specificate în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare nr. 15/26.03.2021 și care vor fi valabile începând de mâine, 20.04.2021 ora 00,00, pentru următoarele 14 zile.

Astfel:

– este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor (inclusiv cele din interiorul hotelurilor și pensiunilor), în interiorul clădirilor fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6,00-22,00;
– este permisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
– este permisă activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit;
– sunt interzise activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități şi evenimente culturale.

Reamintim că rămân în vigoare celelalte restricții stabilite la nivel național pentru întreaga perioadă a stării de alertă, astfel:

– se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) atât în spații deschise, cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc) și desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private;
– este suspendată defășurarea activității târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor;
– nu este permisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci;
– este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Prefectul Altfatter Tamas apreciază comportamentul responsabil al sătmărenilor care, coroborat cu asigurarea funcționării în condiții foarte bune a centrelor de vaccinare și aplicarea cu strictețe a prevederilor legale în acest domeniu de către efectivele Ministerului Afacerilor Interne, a dus la acest rezultat pozitiv.

,,Mai avem puțin, trebuie să mai avem răbdare. Numai respectând regulile și prin vaccinare putem să ne reluăm viețile normale, moment pe care îl așteptăm cu toții de peste un an de zile. Rezultatele obținute în municipiul și în tot județul Satu Mare, respectiv scăderea numărului de infectări zilnice sunt solide și stabile, pe un trend de scădere, lucru bun, care ne dă speranțe”, este mesajul prefectului județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

14 comentarii

  1. Deejay :D Răspunde

    VOM VEDEA DACĂ SE VA RESPECTA CAPACITATEA MAXIMĂ DE 30% SI LA CAPRICII…. Intotdeauna este full la ei iar POLIȚIA ȘI AUTORITĂȚILE NU FAC NIMIC! Oare de ce? Oare ei de ce sunt mai presus de ceilalti?
    Pute a cacao toată poliția sătmăreană care merge mână în mână cu cei care au bani… păcat! 🙁

    • alt Cetatean Răspunde

      Oricum nu se respecta nimic .
      Am vazut azi oameni cu masca la barbie in magazine ,tusind de numa numa.
      Nimeni nu zice nimic de dezinfectarea veselei ,pahare ,furculite etc.
      Nimeni nu foloseste dezinfectant.
      Interesul pt vaccinare a scazut cu 50% .Toti mizeaza pe faptul ca se vor vaccina multi altii .Numai ca asa nu functioneaza .

      • Golf Răspunde

        Foarte bine, legile aberante trebuie ignorate.

        Refuzarea purtării măștii, distanțării și vaccinării este soluția ieșirii din totalitarismul abătut asupra noastră.

        • gogu Răspunde

          Si drumul spre lockdown , vezi suedezii au incercat si au cea mai mare rata de infectare ,mortalitate din tarile nordice .

  2. Dacus Răspunde

    La hunguri toata ziua umbla politia civila peste tot , cum are cineva nasul afara : hop amenda !

  3. Vasile Răspunde

    Deejay :D, care e problema ta ?

    • Romanistan citizen Răspunde

      Probabil cândva nu a fost servit la nivelul pretențiilor sale strict personale.😱🤔🤔
      Nu știu, doar dau cu presupusul.

    • 😎 Europol 😎 Răspunde

      @ Vasile @ Romanian @ Saca
      Lucrati la CAPRICII sau îi lingeti fundul lui Fusle, cã vã doare adevãrul? ☠️

      • Romanistan citizen Răspunde

        Pe mine sincer mă doare de soarta lui Capricii sau că ce face exact la 2 m lateral dreapta. Dacă vrei să știi nici nu am fost veci acolo. Pur și simplu nu mă interesează.
        La vremea respectivă când s-au dus cu mâncare în piață că cică ajută pe producătorii români că le duc mâncare gătită, ei și atunci mi-am spus părerea! Exact pe ăia au nimerit care stau toată ziua prin piață. Așa că numai producători nu sunt. Nici din greșeală nu au găsit un producător veritabil. Adevărul este că prin grija unora s-au împuținat rău de tot. Iar acum când nici jumate din țărani nu au accesat fondurile pentru subvenții ai să vezi că o să avem multe-multe pământuri nelucrate. Din toamnă va fi jale mare. Dar vorba lui Cîțu, vom crește în V. De fapt în W …C.😱😤💩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.