Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Primăria: Florisal va ridica deșeurile vegetale doar la solicitarea cetățenilor, contra cost

Începând cu luna aprilie, operatorul de salubritate Florisal va ridica deșeurile biodegradabile (inclusiv deșeurile verzi), doar la solicitarea cetățenilor, contra cost, informează Primăria Satu Mare. Modificarea este impusă odată cu intrarea în vigoare a Legii 181/2020 privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile.

Având în vedere prevederile art. 2, alin(7) din Legea 181 din 2020 privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile, persoanele fizice și juridice care generează deșeuri biodegradabile au obligația să depună aceste deșeuri în spațiile indicate sau să le predea operatorilor autorizați pentru colectarea lor.

,,Începând din anul 2021 toate deșeurile vegetale provenite din gospodăriile proprii vor fi ridicate de către operatorul de salubrizare în baza unei cereri, contra cost”, a declarat administratorul public Maskulik Csaba.

Solicitările vor fi adresate la numărul de telefon 0261-710159 și pe mail la adresa [email protected].

 

24 comentarii

  1. unu Răspunde

    sincer o porcarie , nu va suparati , sa platesc cca 500 lei pt crengi???? acum sa fim seriosi , nu stiu ce vreti cu poluarile astea suntem de toata jena, suntem mai sanatosi cumva??? tot cereti rapoarte de emisii si pe mama dracului sa va duca si uite cum a aparut si covidul , deci despre ce tot vorbim pana acum a fost lege sa tii la case gaina, cala , porc sa cumperi tot rahatul din supermarket , si asta e adevarul- deci atat va zic eu am in jur de 40 de pomi fructiferi dar cu legea asta aberanta o sa ii tai afara pe toti si sa ia mama dracului pe toti inclusiv pe florisal si cine a adus aceadsta lege cei care stau in bloc , rusine sa va fie , niste gunoi de parlamentari.

    • Golf Răspunde

      Și eu am grădină, toate așa zise deșeuri vegetale sunt rezolvate prin foc.

    • m Răspunde

      @unu:ura fată de Florisal te face să debitezi prostii:Florisal a scris legea?Dar boii naționali din primăria ungurească nu știau prevederea de lege?de ce nu au prevăzut în caietul de sarcini sau în specificații obligativitatea firmei colectoare de=a le ridica?Erau convinși că vor câștigă ungurii …și i-au protejat,dându-le un câștig în plus!Plătiți dracu’sătmăreni,voi ani votat!

      • m Răspunde

        @all:cam așa ar putea fi reacția omului normal!
        Numai că fiind 1 aprilie ii dăm crezare și portalului pentru a-și vinde stirea! Ideea e bună!

        • ecologist Răspunde

          Scrii si tu asa. Multi au primit somatie de la departamentul de mediu de la primarie sa-isi ia deseurile vegetale puse in fata casei altfel primesc amenda. Pentru ca pana acum asa a functionat. Am inteles ca e bai mare si se imputa de la Curtea de Conturi deseurile vegetale ridicate anul trecut si decontate. Dar nu inteleg de ce nu informeaza nimeni cetatenii? Nu meritam?

  2. Cetateanul Răspunde

    Distrugerea vegetației prin incendiere (ardere) este ilegală și îți poate aduce o amendă frumoasă din partea Gărzii de Mediu!
    Garda de mediu ARE prerogativele legale necesare de a intra pe proprietatea privată chiar și prin uzul forței (jandarmi)!

    Mai bine compostează!

    • Golf Răspunde

      Așa și, până vin ei cu jandarmii am stins focul. Unde să intre? Ce să vadă căcații?

      Am și eu dreptul să-mi apăr proprietatea. Crezi că doar ei au arme?

      • Jan Răspunde

        Stai-țâ pa **** ta Golf până ești bine !

      • Cetateanul Răspunde

        Prost ești Golfule!
        Te filmează din dronă și intră peste tine!
        Uzul de forță împotriva autorității este o infracțiune!
        Uite așa, dintr-o simplă contravenție ai ajuns un infractor periculos!

        Nu mai bine compostezi și la anul vei avea îngrășământ natural pentru trandafirii doamnei tale?!?
        Think before you speak!

        • S Răspunde

          Vorbesti prostii, nu ai voie sa faci un foc in gradina sa arzi doua crengi, sa frigi o slanina ? Sa faci un bograci sau un gratar ? Este o lege sa nu faci foc in gradina ?

          • ecologist

            Conform legii nu. Dar asa nu e voie demult doar nimeni nu a facut nimic. Acum unii poate au actiuni la ceva firma de compostare si zic ca poate e o pita buna de mancat? La noi orice minune tine 3 zile. Dar fata de cetateni nu e corect deloc pentru ca nimeni nu a zis nimic inainte ca de anul asta descurcati-va cum puteti. Autoritati de tot kkt. Tot ne bat la cap cu compostarea dar parca era vorba ca o sa dea ceva compostoare de la Fondul de Mediu? S-a facut si o evaluare cam cate ar trebui, s-au facut si liste cu datele personale ale solicitantilor. Si uite a trecut vreo 10 ani de atunci!!! No comment!!!

        • Golf Răspunde

          Uzul de forță a autorităților împotriva cetățenilor este eroică după mintea ta, tembelule.

          Proastă este scroafa care te-a fătat tembelule. În curând o să vină jandarmii la mine în grădină să mă împuște pentru că am tras pârțuri tembelule. Atâta timp cât mă înțeleg cu vecinii care este problema tembelule.

          • Cetateanul

            Vorbești din proprie experiență, la faza cu scroafa!?!
            Dacă la voi e cocină de porci, așa trebuie să fie peste tot, nu-i așa, că doar, vezi doamne, tu te înțelegi cu vecinii, și nu se supără nici dacă te caci în fața porții!

            Îți demonstrezi prostia!

  3. Charlie Răspunde

    Astia-s imbecili! Sa ma pis pe primaria voastra de-l pupati in **** pe pucas. Is curios cu ce va are la mana.
    Nu o sa vedeti altceva decat foc, foc , fum fum in toate cutile de acum incolo.

  4. Soul Răspunde

    Nu avem nici o problema cu asta. Dar florisalul are preturi de parca tractorul ala ce vine e facut din aur.
    Pana cand nu se schimba asta. Crengile vor fii puse la foc.
    O sa ma amendeze cineva ca fac un gratar la mn in curte ? Sau nici ala nu am voie sa fac ?
    Nici pana acuma nu la interesat pe nimeni si asa va fii si in continuare.
    Compostare… Mai lasa ma. O sa tin un bidon in curte unde joaca copii? Plin de deseuri toxice. Nu ms sar peste idea asta.

    • escape Răspunde

      @Soul – eventual mentalitatea ta e toxica….. daca pui resturi vegetale la compostare nu este toxic de loc…. nu are nici miros….si poti obtine ingrasamant BIO Gratis la tine acasa. Pace

      • ecologist Răspunde

        O singura observatie. Crengile nu se composteaza singure, trebuie un tocator de deseuri lemnoase. Daca arunci crengile in compost asa cum sunt numai compost nu obtii.
        Stiu ca trebuie scazuta cantitatea decdeseuri vegetale compostabile care anung la groapa DAR NU ASA SE PROCEDEAZA CU OAMENII!!! Comunicare tarzie si zero efect!

  5. Cetateanul Răspunde

    Mda, sigur ca da … o noua taxa … taxa pe prostie … cine e prost plateste …

  6. radical2 Răspunde

    De ce pentru resturile vegetale? E non sens. Resturile vegetale sunt biodegradabile . Trebuie transportate intr-un loc si intra in stare de descompunere rapid. Nu se sesizeaza nimeni ca firma asta face profituri uriase pe seama cetatenilor si nu e un serviciu in folosul comunitatii?? De ce doarme Primarul?? Nu putem noi cetatenii face o petitie. Sigur exista cai legale de a scapa de firma asta. Aloo dnu Gabor! ..dnu Jurist! :)))

  7. ghita Răspunde

    nui o problema ca deseurile vegetale le aduc la cuca in cartiere unde sant blocuri

  8. unu Răspunde

    penibil rusine primaria satu mare, kereskenyi , maskulik si florisal 95 de ron pe m cub????? si inca vor sa plantezi copaci???????????????? pai pentru ce sa platesti la stat.

  9. mipudeco Răspunde

    Atunci cand s-a facut contract cu Florisalul, cei care l-au acceptat trebuia să solicite si acest lucru. Cine dracu a mai vazut să platesti 2 taxe pentru gunoi? Dacă nu se pot schimba obiceiurile Florisalului, să fie schimbat Florisalul urgent cu altă firmă. Nu trebuie să ne facem abonament la cel cu taxa cea mai mare și cu servicii la cheremul șefilor lui. Când se face un contract, mai înainte nu se întreabă de aceste tarife? Iei televizor, inainte să stii cat costa?

  10. ecologist Răspunde

    Ce interesant că la Carei Bioflorisal ridică ca și până acum iar la Satu Mare fratele mai mare Florisal nu! La Carei e altă lege?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.