Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Primăria Satu Mare va acorda scutiri de impozit pentru reabilitarea clădirilor istorice

Primăria Municipiului Satu Mare va acorda scutire de impozit proprietarilor care vor reabilita clădirile aflate în Centrul istoric al municipiului. Primarul Gábor Kereskényi va propune joi Consiliului Local scutiri de impozite pentru următorii cinci ani. Cei care nu își vor repara fațada vor fi supra-impozitați în continuare cu 500%.

,,Am impus constrângeri pentru proprietarii acelor imobile din zona centrală care arată necorespunzător şi, în paralel, în compensație, dorim să le oferim facilitați celor care investesc şi contribuie la un nou aspect al orașului. Cei care vor face investiții vor fi scutiți 5 ani de la terminarea lucrărilor de impozitul de proprietate”, a declarat Kereskényi Gábor

Adoptată în urmă cu 3 ani, supraimpozitarea clădirilor degradate are deja efectul scontat. În ultimii 3 ani au fost reabilitate mai multe clădiri în Centrul Vechi decât în ultimii 20 de ani. Dar, așteptările sunt mult mai mari, motiv pentru care Primăria va acorda și facilități fiscale.

Primăria și-a adus propria contribuție, prin reabilitarea mai multor imobile, din fonduri de la bugetul local (fosta casă ,,cu bârne”, Grădinițele Gulliver și nr.24), fonduri europene (Grădinițele nr.7 și 29, respectiv Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Satu Mare), fonduri extra-bugetare (Liceul de Arte Aurel Popp, Colegiul National Kölcsey Ferenc, Liceul Romano-Catolic Hám János).

Un comentariu

  1. Daniel Răspunde

    Bine că Oradea a găsit bani publici pentru asta, la noi nu sunt. Bine ca la hotelul Dacia nu mișcă nimic, dar pe alții îi pot forța să scoată banul inexistent din buzunar. Nu e diferit nici acest primar de restul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.