Ultima actualizare: azi, 14:27
Locale

VIDEO. ,,Pământul suspendat” ajunge mâine la Satu Mare. Artistul Luke Jerram, mesaj pentru sătmăreni

Pământul suspendat ajunge mâine, în premieră, la Satu Mare. Instalația de lumină Gaia va putea fi admirată în perioada 30 aprilie – 9 mai, dar înainte de expoziție, creatorul Pământului Suspendat, artistul britanic Luke Jerram a transmis un mesaj pentru sătmăreni.

Gaia se află pentru a doua oară în România în cadrul Lights On, după ce prima dată a vegheat deasupra privirilor fermecate ale publicului în clădirea The Office din Cluj-Napoca, în cadrul Lights On Romania 2019. De această dată revine în Satu Mare sub egida Lights In The Street, unde își propune să continue să le reamintească oamenilor cât de importantă este planeta pe care ne aflăm.

Instalația va fi expusă în aer liber pe pietonala Corneliu Coposu din Satu Mare și vine ca un cadou pentru locuitorii orașului cu ocazia sărbătorilor de Paște. Fiind perioada din an în care lumina reprezintă un element atât de important, Gaia va fi încă o sursă de lumină de care oamenii se pot folosi pentru a avea momentele de liniște atât de necesare acum.

Instalația de lumină a artistului britanic Luke Jerram este o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA. Are o dimensiune de 7 metri, iar fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului.

Gaia va putea fi vizitată în intervalul orar 5-22, fiind amplasată în aer liber. Publicul va avea acces cu titlu gratuit, însă anumite reguli și restricții vor fi impuse pentru ca normele de distanțare să fie respectate. Personalul de pază va supraveghea în permanență expoziția, astfel că publicul este rugat să urmeze întru totul instrucțiunile primite. La fața locului vor fi indicatoare clare care marchează aceste reguli în conformitate cu legislația în vigoare.

Vizitele vor fi permise doar cu purtarea măștii de protecție și cu păstrarea distanței minime de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.