Ultima actualizare: ieri, 19:37

listă școli Satu Mare
Locale

Profesorii care nu sunt vaccinați ar putea preda doar online: ,,E o presiune din partea părinților”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că vaccinarea este un act voluntar, dar și de responsabilitate, fiind singura soluție pentru încheierea crizei sanitare. El a atras atenția că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”, ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat la Ploieşti, că vaccinarea este un act voluntar, dar şi unul de responsabilitate, arătând că în familia sa sunt trei cadre didactice, toate fiind imunizate împotriva noului coronavirus.

,,Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul.

În context, acesta a precizat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID, în familia sa fiind trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca. Ministrul a adăugat că că există o presiune din partea părinților ca la reluarea școlii să poată preda fizic doar profesorii vaccinați.

,,E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a afirmat ministrul Educației.

Sursa: Digi24

30 comentarii

  1. Parampampam Răspunde

    După această declarație dată de ministru Radio Erevan a anunțat în breking news (nu știu cum zice la asta în armeană) că a început brusc să crească nasul lui Sorin Câmpeanu. Știe cineva de ce?🤔🤔🤔😱🤪😜

  2. Altu Răspunde

    Ce mincinoși, care părinți,vreo doi disperați de viață. Eu pe al meu îl las cu profesori nevaccinați și toată lumea fără mască. Dacă d să crăpăm, să crăpăm toți. Decât o viață sclav, mai bine o zi liber.

  3. Cetateanul Răspunde

    Cine vrea siguranta 100% poate alege sa stea in casa inca 30 de ani cat o sa mai circule virusul asta amarat . Nu poti sa obligi pe cineva sa-si asume un risc (terapia experimentala) .

    • bacteriolog Răspunde

      Bai tu esti prost sau te faci ? tot dai asta cu terapia experimentala ,cred ca ti-a topit creierul ivermectina si supradoza de vitamina D.
      Vaccinurile nu sunt experimentale ,cunostintele acumulate in peste 100 de ani au facut ca tehnologia de elaborare a celor noi sa fie tot mai rapida ,ajutat chiar si de inteligenta artificiala si simulari pe supercalculatoare .Unele vaccinuri chiar sunt pe tehnologia veche .
      “decand a aparut inteligenta artificiala e greu de combatut prostia naturala
      PS
      vezi ca englezii ,evreii deja dau jos mastile ,liber la pub-uri etc .NUMAI vaccinul ajuta , in caz contrar poti sta mult si bine ca virusul va tot circula ,tot timpul va gasi pe cineva sa infecteze . Si daca vrei sa stii cei vaccinati nu dau mai departe virusul chiar daca s-ar infecta .Si deja se lucreaza la vaccinuri pt tulpinile noi

      • Gatz Răspunde

        “Si daca vrei sa stii cei vaccinati nu dau mai departe virusul chiar daca s-ar infecta ” ….ma informeaza-te si tu , nu arunca cacat aiurea.

        • realitatea Răspunde

          Păi exact aici e buba! Cei vaccinați transmit mai departe dar fiind deja vaccinați nu se mai protejează așa temeinic. În curând nu vor purta mască pentru că sunt vaccinați, nu? Apoi va veni valul 4,5,6,7 etc. Bineînțeles iarăși cetățenii vor fi de vină iar statul este incapabil să aducă destule doze. Ce bine era dacă nu dădeam cu bomba în Institutul Cantacuzino! Nu aud să fie cineva tras la răspundere pentru asta. Să nu-mi ziceți careva că într-un an sau doi ne putem apuca și noi să facem vaccinuri! Cu ce? Cu fosilele de aparaturi nefolosite amortizate fizic și moral 100%? Și cine știe să umble la noi cu tehnica de ARN mesager? Cred că știți răspunsul.

      • Cetateanul Răspunde

        Eu am pregatit raspunsul imun nespecific, este gata pentru meciul cu orice varianta, tu vaccineaza-te ! Lunar, anual, e problema ta, atata timp cat mie nu poti sa-mi impui cum sa traiesc eu nu am grija ta !

  4. hingeru Răspunde

    cand vine ora cu un prof nevaccinat copii fug acasa sa intre online, dupa care inapoi la scoala. Astia ne conduc. Bravo!

    • Cetateanul Răspunde

      Tratamentele astea experimentale sunt aproate doar pentru ca, chipurile, nu exista nici un alr tratament si este o situatie de urgenta ! Nu e nici o urgenta si exista Ivermectina care in urma mai multor studii s-a stailit ca reduce mortalitatea cu 75%, reduce timpul de spitalizare, daca este administrata intr-o familie in care un mebru este infectat impedica virusul sa infecteze si membri din familia respectiva .
      Exista zeci de studii deja despre Ivermectina si doctorii cu pricina spun ca pur si simplu sunt CENZURATI, adica oamenii sunt lasati sa moara efectiv !

      • bacteriolog Răspunde

        Iarasi aiurezi, specialistii straini din mai multe tari au afirmst serios ca ivermectina care este un antiparazitar, pt viermi, purici etc nu are nici un folos in cazul virusurilor, a fost dezvoltat pt animale, la om e imposibil sa gasesti un dozaj corect, si distruge ficatul.
        Cantareata lautareasca care a murit acum o luna de covid a stat acasa si s-a tratat cu ivermectina!
        Lasati aiurelile de pe retele sociale, am vazut la cineva pe facebook o strire senzationala, cum ca ceapa rosie omoara covidul!

        • Cetateanul Răspunde

          Imediat dupa inceperea pandemiei in SUA mai multi doctori s-au aliat pentru a gasi rapid un medicament deja aprobat care sa fie eficient in lupta cu acest virus .
          Despre Ivermectina au aparut deja zeci de studii si observatii .
          Doctor Pierre Cory . Lucreaza pe terapie intensiva … impreuna cu multi alti colegi … toti au ajuns la aceleasi concluzii … dar tu … de la birou sti mai bine … mai astia cu teoriile voastra … mai mergeti undeva … oamenii mor … tratamente exista … voi vreti vaccinare, control si faliment total !
          Da, ceapa nu este buna, in urma cu ceva ani urmaream un documentar, era vorba despre populatii longevive si nu mai retin exact unde, oamenii traiau pana la varsta foarte inaintate, nu aveau boli degenerative deci chiar daca traiau foarte mult aveau si o viata de calitate si consumau ceapa la fiecare masa .
          Tot asa un studiu pe care l-am citit acum ceva ani concluziona faptul ca sistemul medical nu este relevant PENTRU STAREA DE SANATATE A UNEI POPULATII, factorii determinanti sunt altii precum ambientul, mediul socio-economic …
          Cineva a luat Ivermectina si tot a murit … bine mai … Dumnezeu sa o odihneasca !

        • hAuleuMaica Răspunde

          Acest aiurit trebuie izolat,nebăgat in seamă altfel toată ziua latră ,Ca un CÂINE IN DEȘERT….

          • Cetateanul

            Mda, vezi ca in tagma profesionistilor exista doua stereotipuri . Unii care chiar isi fac meseria (de multe ori considerati prosti) si altii care chiar castiga bani foarte multi … eu ii aleg pe cei care-si fac meseria .

    • Cetateanul Răspunde

      Exista avocati celebri care pregatesc un proces impotriva autoritatilor si a celor care au instigat si au avut de castigat triliarde de pe urma acestor nenorociri !
      S-au mai vazut cazuri in istorie de tortionari care au crezut ca au scapat basma curata !

  5. 314zda Răspunde

    314zda la mamica lor lui campeanu si guwernerul si toti handicapatz11 din fruntea asa zisului stat de mafioto sek8r1st,

  6. Xxx Răspunde

    Dar oare parintii sunt vaccinati?

  7. Golf Răspunde

    Ce minciuni behăie deviantul tembel. Care sunt părinții ăia care pun presiune pe profesori să se vaccineze. Propagandă curată, trădătorii ăștia trebuie executați în public.

  8. Ana Răspunde

    Foarte bine.

  9. Ancuta Răspunde

    Acum nu demult copilul a spus ca invatatoarea le spune sa dea jos mastile, apoi brusc s-a inrat in online deoarece invatatoarea s-a infectat, ancheta epidemiologica nu s-a facut, cine stie cati s-au pricopsit cu virusul.

    • Golf Răspunde

      Ancuța toți ne “procopsim cu virusul”. Doar că unii mai au și simptome.

      Ancuța ia caută despre viromul uman, despre mocrobiomul uman. Zeci de kilograme din greutatea ta este foarte din bacterii și viruși aflați într-o relație de simbioză.

      Ancuța singura ta preocupare ar trebui să fie grija de propria sănătate și a familiei ieșind afară făcând mișcare sau chiar sport, mâncând sănătos, meditând.

      Sănătatea nu este un dat sau un drept, pentru sănătate trebuie să depui efort, sănătatea necesită cunoaștere, voință, disciplină, înțelepciune.

      • @Golf Răspunde

        Inteligenta si bunul tau simt sunt asimptomatice.

        • @Golf Răspunde

          De fapt nici nu stiu ce inseamna dar e expresia la moda acum. Ce simptom este asta? Nu e de la covid?

      • Ancuta Răspunde

        problema e ca unii , mai si mor , si vedeti ca virusul mutant e mai periculos si pt sanatosi si pt copii .

      • Cetateanul Răspunde

        Pai cum ? Eu stiam ca daca nu-i falimentezi si ucizi pe ceilalti prin diferite metode nu poti sa fi in siguranta ! Cum adica sa depun efort ? Adica sa gandesc ? Sa depun efort intelectual si fizic ? Ce a ajuns lumea asta ?

    • @Ancuta Răspunde

      @Ancuțo! Totuși ce crezi ce se afla din ancheta epidemiologică făcută de Sanepidul lui pește prăjit? Nu-i știi? Nu știi ce de competenți sunt și ce hram poartă? Crezi că pe timp de pandemie brusc s-au făcut toți specialiști și le-a crescut înapoi în cap tot ce nici măcar nu au încercat să învețe până acum? Du-te mă! Dar ești tocmai un subiect bun pentru guvernanți. Se vede ce ușor ești de speriat! Stai cuminte în casă și ai grijă cum respiri că nu se știe niciodată! Că vinye cucubau de după colț!

      • Ancuta Răspunde

        @…, tu esti? Vesnicul onanist al portalului.

        • Ancuta Răspunde

          Scuze, când am zis onanist m-am referit la mine.
          Cam repede ai scăpat de la serviciu! Te-ai învoit să te lupți pentru noua religie așa dragă ție? Nu vrei să te duci după ministrul sănătății proaspăt demis? Așa elegant pe tobogan deșertat frumos în buda uscată. Ți-e așa de drag și de familiar! Că numai kkt mănânci toată ziua. Acum cred că se știe tot omul cam unde îți pierzi ziulica toată. Te-ai dat de gol.

          • hAuleuMaica

            Tu care schimbi numele in funcție de reacția medicamentelor, du-te omule și lasă oameni in pace și tratează-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.