Ultima actualizare: azi, 14:14

Publicitate

Șapte sfaturi și trucuri pentru amenajarea mobilierului în living

Proiectarea și selectarea mobilierului și accesoriilor frumoase este doar jumătate din luptă atunci când vine vorba de asamblarea unui living perfect. Aranjarea mobilierului într-un mod care promovează conversația este o sarcină de asemenea dificilă.

Deoarece nu există două camere de zi la fel, modul în care alegi să așezi mobilierul din casa ta joacă un rol major în crearea unui mediu unic și confortabil pentru tine și oaspeții tăi.

De-a lungul anilor, designerii au creat câteva strategii pentru a accelera procesul de găsire a unui aranjament perfect de mobila living pentru casele clienților lor. Iată câteva dintre acestea.

  1. Alege un punct focal

Alege un punct focal pentru mobila living. Indiferent dacă este vorba de televizor, șemineu sau o caracteristică arhitecturală, determină care va fi accentul camerei. Nimic notabil? Încearcă să folosești o oglindă, artă pe perete sau rafturi pentru a crea un punct focal.

  1. Planifică totul pe un planificator online sau pe hârtie

Planifică mai întâi amenajarea mobilierului! Configurează camera în câte aranjamente vrei și apoi începe să așezi lucrurile. Vei economisi timp și energie și dureri de spate.

Planificatoarele online de camere sunt instrumente de configurare online a camerei care îți permit să recreeze camera în dimensiuni exacte și să plasezi mobila living (cu dimensiunile corecte) în camera digitală, totul pentru a te ajuta să vizualizezi cum va arăta camera și să confirmi dacă mobilierul se va potrivi.

  1. Așază întâi mobilierul mare

Odată ce ai un plan, așază întâi cea mai mare piesă de mobilier în cameră. Această piesă, de obicei o canapea, ar trebui să stea vizavi de punctul focal. Odată ce este așezată, poți vedea mai bine cum se vor potrivi piesele și accesoriile care vor completa camera.

  1. Notează tiparele de trafic

Stabilește care sunt zonele cu trafic intens, adică pe unde merg oamenii cel mai mult prin cameră. Evită blocarea acestor căi de acces cu mobilier mare. Permite cel puțin 30 de centimentri de spațiu de mers pe rutele principale de trafic.

  1. Creează o zonă de conversație

Aranjeazămobila living în formă de L sau U pentru a încuraja conversația și comunitatea în spațiu. Folosește scaune sau fotolii pentru a crea zone de conversație mai intime în cameră.

  1. Păstrează mobilierul departe de perete

Mulți oameni cred că atunci când împing mobila living la perete, sufrageria lor va fi mai spațioasă. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, aceasta este o mare greșeală de design interior. De ce? Deoarece creează un spațiu gol în mijlocul camerei de zi, făcând camera să se simtă neterminată. Nu împinge mobila living la perete pentru a crea spațiu. La fel, este recomandat să lași câțiva centimetri între spătarul scaunelor și perete. Adesea, dimensiunea camerei dictează câte centimetri vei lăsa între piesele de mobilier și perete. În esență, lăsarea unui spațiu mic între mobilier și perete face ca camera de zi să se simtă și să arate mai mare.

  1. Găsește echilibru

Designerii de interior pricepuți îți recomandă să găsești un echilibru în decorarea unui living. În mod similar, atunci când aranjezi mobila living, ar trebui să te străduiești să obții armonie. Asigură-te că nu așezi piese de mobilier mari sau mici într-o zonă sau laterală a camerei. Când faci acest lucru, faci camera de zi să se simtă dezechilibrată. În schimb, combină diferite dimensiuni și forme de mobila living în jurul camerei de zi.

Deoarece fiecare casă este unică, iar mobilierul, culorile și texturile cu care alegi să îți decorezi casa sunt, de asemenea, unice pentru tine, proiectarea unui living perfect poate fi un experiment continuu. S-ar putea să descoperi că, timp de 6 luni ale anului, amenajarea ideală a camerei de zi este centrată pe șemineu, dar în alte perioade ale anului este preferat un concept de cameră mai deschisă.

Indiferent de sezon și oricare ar fi proiectul, sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să selectezi mobilierul și să amenajezi camera de zi pentru a crea asigura un mediu frumos și confortabil pentru tine și oaspeții tăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.