Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Victimele COVID-19, tot mai tinere! Pacient de 26 de ani, intubat la Satu Mare

Victimele COVID-19, tot mai tinere. Pacient de 26 de ani, intubat la Satu Mare. Virusul COVID-19 face victime tot mai tinere. Potrivit specialiştilor, virusul suferă mutaţii care devin tot mai periculoase şi la vârste mai tinere.

Cel mai tânăr pacient din judeţul Satu Mare infectat cu COVID-19 care are nevoie de intubaţie are doar 26 de ani. El a fost diagnosticat şi s-a tratat acasă, dar din cauza faptului că starea lui s-a înrăutăţit a apelat la servicii medicale. Medicii l-au intubat pentru că plămânii lui au fost afectaţi într-o foarte mare măsură.

Specialiştii atrag atenţia că noul val este mult mai periculos, virusul, care a suferit mutaţii, se transmite mult mai uşor şi este mult mai periculos în special pentru tineri.

34 comentarii

  1. DrHaus Răspunde

    Cand am scris ca lumea sa aiba grija si sa se protejeze cat mai bine pt ca variantele mutante sunt mai periculoase, chiar si pt tineri, au sarit pe mine, mai ales atotstiutorul vraci *cetateanul*.
    Persoanele cu imunitate prea mare pot face “furtuna de citokine” care autodistruge organele, mai mult decat virusul.

    • Cetateanul Răspunde

      Informeaza si educa, nu teroriza !
      Am spus ceva rau pana acum ? Monitorizarea zilnica cu pulsoximetru si administrarea de C,D3 si Zinc .
      Ajungi mai rapid, ai mai multe sanse !
      Un cercetator afirma acum cateva saptamani ca vaccinarea in plina pandemie poate sa duca la tulpini rezistente la vaccin (deja exista in Japonia) si la mutatii rapide si fortate . Intr-o pandemie naturala virusul se adapteaza la gazda, adica devine mai putin mortal .
      Legatura dintre nivelul de vitamina D3 si mortalitate e demonstrata ! Un nivel foarte scazut al acesteia creste mortalitatea cu … 30% … din toate cauzele … adica pacientul experimenteaza un fel de … SIDA … il omoara orice mai usor …
      Poate mai dureaza treaba asta inca cativa ani, daca tu te bazezi pe o carpa ca te va ajuta, e problema ta, eu ma bazez pe dovezi stiintifice si le aplic !

      • Gol Răspunde

        Cătălin Didu, fost jucător la Extensiv Craiova, Alro Slatina şi Apulum Alba Iulia, s-a stins din viața la doar 43 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19.

    • Cetateanul Răspunde

      Daca falimentezi omul/ii iei venitul ramanand somer il terorizezi si-l expui bolii ! Asta este terorism de stat, nu este medicina preventiva !

    • Cetateanul Răspunde

      Doar acum pot sa inteleg de ce unii au ales o optiune acum circa un secol … sa faci trilioane de pe urma oamenilor suferinzi … sa falimentezi si sa teorizezi … nu m-as mira deloc ca istoria sa se repete !

      • @Cetateanul Răspunde

        De fapt e mai rău de atât. Se vrea aducerea datoriilor sub o umbrelă comună și gestionarea mai ceva ca FMI. Este un atentat la suveranitatea economică a țărilor. Când cei care aplaudă acum se vor trezi (dacă se vor trezi) va fi prea târziu. Pentru că atunci brusc se va opri imprimanta cu bani, asta să știe toată lumea bine!

        • covid 19 Răspunde

          Comentariu marca ,,…”. Se lamentează fără să spună nimic.

          • @covid19

            Eu zic că am fost mai mult decât clar. Dacă nu pricepi (pentru că se pare că altul în schimb a priceput) înseamnă că e problemă la hardul tău. Gândește-te mai bine ce vei face când nu mai primești știi tu bine ce.

        • Cetateanul Răspunde

          Traim intr-o lume in care dezinformarea este folosita ca si arma pentru a falimenta si a ucide ! Cine nu vede asta … imi pare rau … de ce nu spun astia … la stiri … cati dintre cei care au murit au luat vitamine si minerale din timp (cu toate ca D3 este un hormon) si si-au monitorizat zilnic nivelul de oxigen din sange cu un pulsoximetru ?
          Din nou, nu m-as mira din nou ca istoria sa se repete …
          Mastile sunt eficiente circa 15 minute … dupa care alta noua …
          Acum, dupa ce “elitele” au acumulat timp de decenii putere si averi faraonice vor sa controleze populatia deoarece este evidenta discrepanta si lipsa practic de sanse a omului obisnuit … capitalismul s-a transformat in ceea ce a fost … in feudalism …

          • Garcea

            Cetateanul = cel mai mare dezinformator. Este foarte frustrat, nu are de lucru, in loc saxse apuce de ceva, indruga verzi si uscate, capul lui are nevoie de tratament psihiatric!

    • Cetateanul Răspunde

      Raspunsul ala care ucide este analog sistemului de feedback al unui amplificator audio . Nu puterea e problema, ci CONTROLUL EI ! Iar vitamina D3 exact asta face !

      • bacteriolog Răspunde

        Cam prea multa importanta acorzi la vitamina D, si cum lumea chiar foloseste destul de mult, si pt marirea absorbtiei calciului, mai este si in alimente, ciuperci etc, mai este produs si de piele la soare, lumea mai ia pastile multivitamine care si ele contin si D3, oamenii ar trebui sa fie superimuni. Restul afirmatiilor tale sunt prostii feisbuciste, nu degeaba reteaua a primit calificativul de cea mai mare dezinformatoare.

        • Cetateanul Răspunde

          Mda, importanta exagerata … zilele trecute urmaream o expunere a unui doctor … astia de se protejeaza de soare nonstop mor pe capete … sti, aia de isi acopera trupul de jos pana sus in desert … desi au putine boli asociate …
          De zeci de ani ‘specialistii” ne spun sa ne ferim de soare ! Anul trecut am fost sfatuiti sa stam in case ! SI chiar obligati ! A avut cineva curiozitatea sa vada cum stam in general cu vitamina D3 comparativ cu 2019 ?

        • Cetateanul Răspunde

          Nu am eu treaba cu asa-zisele retele de socializare, nu le vad sensul sincer .

        • bacteriolog Răspunde

          Eu sunt victima propriei mele prostii.

          • Cetateanul

            Deci populatia e terorizata sa ramana in casa, le scade nivelul de vitamina D, apoi virusul isi face de cap pe fondul imunitatii scazute … falimente … decese … totul merge ca pe roate ! Desigur, ma refeream strict la “elite” care si-au mai adunat pentru viata de apoi cateva trilioane in 2020 .
            Expunerea faptelor, a realitatii este prostie !

          • recunosc Cetateanul

            am furat in pur stil romanesc nickul lui bacteriolog , ca sa-l discreditez ,recunosc ,sunt un vierme prost si fara scrupule cetateanul

      • Depanator Răspunde

        Feed ackul din amplificatoare se cheama :reactie negativa, acesta scade amplificarea globala, un amp profesional este in clasa A si nu are nevoie de :feedbach, reactie negativa, deci ce afirmi este prostie!

        • Cetateanul Răspunde

          Da, dar acum clasa A este o RARITATE ! Eu faceam o paralela, ideea este aceasi, puterea trebuie controlata . Imunitatea functioneaza la cerere, deci nu este in clasa A .

        • Cetateanul Răspunde

          Intr-o lume cu resurse limitate, omul nu a fost gandit precum un amplificator in clasa A ! Ai sta toata ziua la masa !

    • Cetateanul Răspunde

      Sper ca nu l-a ascultat pe medicul-sef al tarii si a stat in casa ! Sper ca nu si-a redus nivelul de vitamina D3 periculos de mult !

    • Nicusor Răspunde

      @DrHaus esti un prost. Te-o mintit astia cu televizorul. Traiasca Dana Budeanu.

  2. Golf Răspunde

    Să înțeleg că înaintea plandemiei nu existau tineri intubați cu forme severe de pneumonii?

    Câtă propagandă… Tot mai multă pentru că nu mai funcționează, lumea nu mai pune botul la minciunile autorităților.

  3. Golf Răspunde

    Doctore, sistemul imunitar acționează în 2 etape.

    În prima etapă anticorpii sunt cei care distrug intrușii înainte să fie infectate celulele. Deci dacă ai un SISTEM IMUNITAR sănătos, puternic atunci simptomele vor fi minime.

    Problema vine când sistemul imunitar este compromis. Patogenii vor infecta celulele iar etapa 2 al sistemului imunitar intră în acțiune și anume celulele T Killer. Cu cât sunt infectate mai multe celule datorită imunității slăbite cu atât mai puternice vor fi simptomele pentru că aceste celule vor fi distruse și Furtuna de Citokine va face ravagii în organism ca o boală autoimună, organismul se atacă pe el însuși.

    Problema este că mulți și-au compromis imunitatea nespecifică prin folosirea în exces al antibioticelor, vaccinurilor, alimentație proastă, stres, sedentarism…

    De când s-a descoperit antibioticul am trecut din exces în exces. Bacteriile au evoluat. Corpul nostru a devenit din ce în ce mai dependent de antibiotice. S-a pierdut din imunitatea naturală a omului. Cu vaccinurile se petrece același lucru. Sistemul imunitar lenevește. N-are de ce să lupte întrucât atunci când e cazul e „impulsionat” să producă anticorpi specifici. Astfel, sistemul imunitar nespecific ajunge să nu mai fie pus la lucru. Și, treptat, ne pierdem cea mai importantă armă imunitară, cea care luptă împotriva oricărui intrus, indiferent de tipul său.

    Virusurile gripale sunt virusuri ușoare. Mai faci o răceală, mai faci o gripă ce se întâmplă? Te doare capul, curge nasul, crește temperatura, ai frisoane s.a.m.d. Le știm. Cine intervine în cazurile acestea? Sistemul imunitar nespecific. Practic virusurile gripale sunt cele care-l mențin treaz întrucât, de-a lungul vieții, ne tot ciocnim de ele. Putem spune că scopul lor este acela de a ne antrena sistemul imunitar nespecific, de a-l ține treaz. Oare nu datorită faptului că nu sunt periculoase memoria imunitară e atât de mică în cazul lor? Organismul nostru știe destul de bine să-și organizeze „armatele”. De ce în cazul bolilor copilăriei anticorpii persistă toată viața, iar în cazul răcelilor și gripelor nu? Iată o întrebare.

  4. DrHaus Răspunde

    “De ce în cazul bolilor copilăriei anticorpii persistă toată viața, iar în cazul răcelilor și gripelor nu? Iată o întrebare.”
    Pt ca virusul gripal face cel mai usor si repede mutatii, in fiecare an vine alta combinatie de H si N ex h1n1, h5n1, etc

  5. covid 19 Răspunde

    @Golf, Ce legătură au cele spuse de tine (pe care nu le combat în conţinut că nu mă pricep) cu avertismentul din conţinutul articolului neenunţat de fapt dar care ar suna aşa: nu e de joacă, nimeni nu-i cruţat de boală, respectaţi regulile de prevenţie şi vaccinaţi-vă! Acuma pe bune, acum trebuie rezolvată problema provocată de antibiotice sau cea a sistemului imunitar? Când barca ia apă nu te apuci să cauţi ciocanul şi cuiele ci îţi pui colacul de salvare!

    • @covid19 Răspunde

      @covid19. Apoi dacă recunoști că de fapt habar nu ai ce tot postezi și comentezi? Nu crezi că ajunge ce vine pe canalele oficiale? Cine vrea să citească nu are decât să și facă acest lucru. Restul care e semianalfabet funcțional oricum confundă constituția cu constipația. Scuze pentru comparare dar e antologică povestea încă din 1991 de la prima constituție votată prin referendum.
      Proboema cu vaccinatul e una singură și mare. Nu ai absolut nici o garanție ca la anul nu trebuie toți vaccinații să reia tot pentru că la alt virus va trebui alt vaccin și imunitatea actuală va valora fix zero față de un virus nou care poate se comportă altfel. Parcă văd că la anul va fi alt lockdown cu alt virus și poate altă simptomatologie-patologie. Ce va fi atunci? Nu cred că avem rezerve de nici un fel pentru așa ceva. Bine că practic am distrus intenționat Institutul Cantacuzino și depindem de ce vine de afară! Bineînțeles pe bani grei!

      • covid 19 Răspunde

        @…,(că de fapt ăsta eşti) Tu, în schimb pretinzi că te pricepi dar, ca de obicei, nu ne spui nimic. Doar cârcoteşti: că n-ai garanţie, parcă vezi că la anul… Şi la anul o să ne spui: v-am spus eu!!! Mare păcălici!

        • @covid19 Răspunde

          Mă bucur nespus de mult pentru tine! Adică știi mai bine ca și mine ce am eu în cap! Nu-mi poți desena un ghid, o hartă, ceva??? Ai dezvoltat o obsesie de toată minunea față de cineva.

        • covid 19 Răspunde

          Eu sunt victima propriei mele prostii.

  6. bacteriolog Răspunde

    @recunosc Cetateanul.
    Nu e furt pentru ca nu e nici proprietate. E doar un nick ales. Iar discreditare? Câteodată scriu așa tâmpenii că și pe mine mă surprind. Așa se întâmplă când sunt plătit la bucată.

  7. Cetateanul Răspunde

    Bai Garcea, pai eu nu pot sa stau cu mainile in san si sa privesc cum societatea este distrusa din moment ce se poate face preventie prin folosirea zilnica a pulsoximetrului si complexului cu D3,C si Zinc !
    Probleme psihiatrice au cei care intretin terorismul de stat ! Cei care-i sustin fie sunt naivi, fie toata viata lor au invatat sa fie scalvi, nu au avut curajul sa gandeasca pentru ca nu au avut vreodata un beneficiu de pe urma gandirii, luna a trecut, banul a venit !
    Supravietuitoare a Holocaustului spunea ca ce traim este mult mai periculos deoarece oamenii nu recunosc pericolul !
    De coronavirusuri nu scapam veci (gripa, etc …) si nici de emisiile de codoi care nu produc incalzirea globala, dar pentru naivi si sclavi sunt numai motive bune de control si reducere !

  8. Cetateanul Răspunde

    Bai Garcea, habar nu ai pe ce lume traiesti ! In 2020 in timp ce sute de milioane de oameni gustau din spectrul saraciei al somajului si al nesigurantei “elitele” au mai extras cateva triliarde din sociatate !
    Cu cat nebunia asta se va prelungi mai mult cu atat ‘elitele” vor adauga mai multe trilioane ! Da, tot ei controleaza si o buna parte din presa !
    La un moment dat, dupa ce foarte multi oameni vor fi decedat “protejati” de niste carpe si de niste asa-zisi doctori ne vom reintoarce la “normalitate”, o lume mai polarizata, foarte multi saraci, putini asa si asa si foarte putini foarte bogati ! Plina de reguli si restrictii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.