Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

VIDEO. Campanie Națională de Vaccinare împotriva COVID-19. Prefectura Satu Mare: „Este singura soluție”

Prefectura Satu Mare a transmis un mesaj în cadrul Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19 referitor la importanța vaccinării. Până în acest moment, în județul Satu Mare au fost vaccinate 32.250 persoane iar pe listele de așteptare pentru vaccinare se află 12.028 persoane.

Redăm integral mesajul Prefecturii Satu Mare:

Ne aflăm într-un moment extrem de important în cadrul Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19, bunul mers al acesteia poate decide în următoarele luni atingerea dezideratului de revenire la normalitate.

Ținând cont de angajamentul Guvernului României de a începe procesul de ridicare a restricțiilor începând cu vara acestui an, de faptul că livrările de vaccinuri sunt în grafic, și capacitatea de vaccinare a cabinetelor este crescută, Instituția Prefectului Județul Satu Mare demarează o amplă campanie privind necesitatea și importanța vaccinării anticovid-19, prin intensificarea mesajelor publice, cooptarea unor personalități din diferite domenii și diversificarea mijloacelor de promovare media.

Până în acest moment, în județul Satu Mare au fost vaccinate 32.250 persoane iar pe listele de așteptare pentru vaccinare se află 12.028 persoane. În municipiul Satu Mare sunt active astăzi patru centre de vaccinare (Ambulatoriul de specialitate – Policlinica Veche, Școala Generala nr.14 ”Avram Iancu”, Liceul Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt”, Cercul Militar Satu Mare) și sunt deschise pentru programări pe lista de așteptare două centre (Școala Gimnazială cl.I-VIII ”Bălcescu-Petofi” și Școala Gimnazială cl.I-VIII ”Lucian Blaga”). În restul județului sunt active patru centre (Carei – Grupul Scolar Industrial ”Iuliu Maniu”, Tășnad – Ambulatoriul de specialitate, Supur – Căminul Cultural, Negrești-Oaș – Ambulatoriul de specialitate) și sunt deschise pentru programări pe lista de așteptare două centre (Medieșu Aurit – Școala Generala cl.I-VIII, Sala de Sport, Turț – Camin Cultural Gherta Mare).

Pentru fluidizarea activității de programare a persoanelor din etapa a III-a de vaccinare și pentru creșterea accesibilității cetățenilor la platformă, una dintre problemele identificate este cea legată de dificultățile întâmpinate de o parte a populației, în special cea lipsită de posibilități sau competențe IT, de a se programa la vaccinare.

În acest sens, prefectul Altfatter Tamas a solicitat primăriilor din întreg județul sprijinirea membrilor comunității locale prin acces și îndrumare pentru finalizarea unei programări sau înscrierea pe o listă de așteptare în vederea vaccinării, la sediul primăriei.

În același timp, lansează un apel de sprijin către reprezentanții cultelor, ai lumii medicale, din domeniul educației, administrației dar și către alte persoane cu influență de a sprijini campania de vaccinare, alăturându-și numele și imaginea mesajelor pro-vaccinare.

Nu în ultimul rând prefectul își exprimă convingerea că mass-media sătmăreană se va alătura Instituției Prefectului și Guvernului României în acest efort comun prin preluarea și replicarea mesajelor pozitive pro-vaccinare pentru că, nu mai încape îndoială, vaccinarea este singura soluție la acest flagel.

51 comentarii

  1. Golf Răspunde

    Nu mai au clienți criminalii? Trebuie să se roage de oi să vină la tăiat?

    Păi dacă așa stau lucrurile trebuie să ne așteptăm la impunerea obligativității de vaccinare în curând.

    • Cetateanul Răspunde

      Mda, numai ca exista cel mai puternic instrument denumit Referendum . Vom modifica Constitutia pentru ca atrocitati pe care le traim acum sa nu se mai repete !

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Pana modifici constitutia daca nu te vaccinezi o sa- ti faci test zilnic daca vei dori sa mergi…. oriunde. Mai trebuie sa dea un oug ….sau lege, ca in caz de imbolnavire platesti spitalizarea,fix ca si cond auto care fac accident si sunt sub influenta bauturilor alcoolice sau a celor cu tentativa de suicid. Si asta va veni de la. …UE. . Noi vom executa numai.

    • Cetateanul Răspunde

      No problemo ! Tot vom modifica Constitutia ! Noi, poporul conducem , nu “elitele” !

      • c-block Răspunde

        Arta politică este când se crează impresia că orin votul exercitat votul deci părerea ta chiar contează. Apoi vine dimineața și trezirea la realitate.

        • Cetateanul Răspunde

          Arta politica este sa te faca sa crezi ca nu contezi . Azi te convinge pe tine, maine pe mine … doar cei lupta pentru drepturile lor reusesc in viata …

          • c-block

            Crede-mă știu foarte bine de ce am spus asta. Problema cu aceste noi formațiuni apărute pe piață (USR sau AUR) sunt că ele doresc să preia nemulțumirea unui anume segment al populației. Iar cineva încearcă din răsputeri să se joace de-a păpușarul din spate. La USR se pare reușește. La AUR de aia s-au debarasat între altele de Șoșoacă pentru că e imposibil de controlat. Totul se rezumă la asta. Apoi după ce fac niște reprize de karate politic la teve se așează frumos la masă la restaurant pentru niște “negocieri”. Dar așa e peste tot în lume. Numai că în unele țări se face mai elegant. La noi se consideră că nu e necesar. Cel mai trist e că PSD a pus fondul ăla mare pe segmentul de stânga și e incapabil să se reformeze. Pentru că un partid adevărat de stânga ar fi mai mult decât util în acest moment.

        • Cetateanul Răspunde

          Daca nu ti-a iesit din prima, inseamna ca ai gresit undeva si te corectezi, mergi inainte si mai hotarat !

  3. x-ulescu Răspunde

    daca tot vorbim de binele poporului , sa ne vaccinam cand isi da werner demisia , renunta la beneficiile de fost presedinte ,si isi plateste datoria de 350000 de euro incasati ilegal din chiriile pe casa luata cu acte false.
    Sa demonstreze ca tine la popor

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Succes!!!!!!

  5. Valahu Răspunde

    Iar bausi Xpulescu?

  6. Dacus Răspunde

    Astia din hungaria pot sa aleaga ce vaccin vor , si este la dispozitie un specialist ,inclusiv telefonic , care stie sa indrume pe cei cu diverse afectiuni ,vaccinul optim ,care nu afecteaza starea si tratamentul persoanei doritoare.

    • Cetateanul Răspunde

      https://nationalvanguard.org/2020/12/ten-year-study-unvaccinated-children-far-healthier-than-their-vaccinated-peers/
      Cunosti EFECTELE PE TERMEN LUNG ? Uite aici un studiu serios legat de efectele vaccinarii .

      • H&R Răspunde

        Efectele pe termen lung? Da, pe 2 saptamani. Cam asta e termenul lung la noi. Maxim 15 zile.

      • bacteriolog Răspunde

        Cam ai habar cate persoane au trait din cauza ca s-au vaccinat ,in ultimii 100 de ani ,care ar fi murit de boli care au fost eradicate cu vaccinuri ? Pe vremuri o familie avea 4-8 copii pt ca macar 2 sa supravietuiasca si sa ajunga adult ?
        Ca am scapat de boli teribile care loveau fara mila ,in toata lumea ?
        https://assets.weforum.org/editor/large_Dsd4VGtIAZYGMy_xrm8ShC48efMh644BQ0HkpmSYKqE.jpg

        • Cetateanul Răspunde

          Mda, faptul ca exista mii de tratamente disponibile … conditiile de trai sunt NET SUPERIOARE … Murim cu totii de coronavirus … baiete … mai e mult pana DEPARTE …
          La vremea respectiva au facut diferenta, precum au existat lucruri care faceau diferenta acum 200 de ani si acuma sunt … in expozitii !

          • ...

            @Cetateanul. Eu doar atât vreau să spun că de o săptămână mă distrez de minune. Chiar ar fi distractiv dacă nu ne-ar afecta direct și dureros pe toți. Adică de o săptămână de când se demonstrează prin București, a fost și greva din metrou când toți s-au îngrămădit la propriu în mijloacele de transport în comun de suprafață deci de atunci și de când mulți își bagă pcicioarele în măsuri incidența în București scade!!! Dar scade constant! Unde ești tu călărețul singuratic al apocalipsei @covid19 ca să ne iesplici de ce e așa! Luminează-ne!🙏
            Sau zici că bucureștenii îs nesimțiți și sabotează pe nenea Cîțu? Măi să fie! Nu-i frumos copiii!
            Nu ziceam nimic dacă nu postai și tu @Ceteanul datele cu situația similară din Texas.
            Încep deja să cred că dacă nu făceam lockdownuri din astea tâmpite pandemia era deja terminată. Poate erau ceva-ceva mai mulți morți dar nu ne mai chinuia nimeni cu măsuri absurde. (Atenție, asta e recunoscut și de Grupul fantomă!)

          • Dr

            Vezi ca miile alea de tratamente au milioane de efecte secundare .

          • jandarmus

            Efectele de la demonstratii vin peste o saptamana.

          • covid 19

            @…, Văd că mă invoci…Dimineaţa sunt la serviciu nu mă ocup cu prostii ca voi. Nu dorinţa de a conversa cu tine mă face să-ţi răspund ci lipsa ta de logică şi gândirea simplistă. Mai jos @gogu dă un răspuns foarte logic pe problemă, adică, paradoxal, cu cât nu ai restricţii se induce boala rapid în populaţie şi…gata pandemia. Mai rămân victimele care ţie nu-ţi provoacă emoţie pt. că nu crezi în statistica lor şi tu te simţi protejat. Problema se analizează sociologic adică asta ar însemna întrebări de genul: Ce categorii de oameni au participat? Au o preponderenţă din rândul tinerilor care ,,au trecut prin boală” şi aveau imunitate? Cei cu imunitate astfel dobândită transmit virusul? A trecut un timp suficient pt. a trage concluzii? Vaccinarea şi ,,trecerea prin boală” joacă un rol în atenuarea creşterii infectărilor? Manifestările din aer liber au o influenţă mai mică de transmitere a virusului decât cele din interior? Tu zici că te distrezi… Distrează-te, că ai subiect de distractie!

          • gogu

            E simplu ,cum la americani nu s-a prea respectat simplu , multi au fost infectati ,multi au murit ,SUA fiind cea mai afectata tara , asa ca acum s-a ajuns la imunizarea in masa ,prin trecere prin boala si vaccinare ,SUA avand mare procent realizat.

  7. soldatu svejk Răspunde

    stiu ca nu are legatura ( oare ? ) faptul ca e criza de cip-uri , tocmai cand se fac aceste vaccinuri , industria auto e foarte afectata de criza de cip-uri

    • H&R Răspunde

      Stai ca acuma se joaca de a moara la canalul Suez. O sa vezi tu de acum incolo cate vapoare vor fi blocate. Deja au inceput .

    • Electronist Răspunde

      Cip asa mic este imposibil de realizat ,nu poate fi alimentat,nu sunt baterii asa mici ,si s-ar descarca rapid.Si ce crezi , americanii fabrica vaccinul si comanda cipuri din China ? lumea chiar a tampit decand faceboocul acesta…

      • alpinist Răspunde

        Cazi în ridicol cu explicaţii pt. afirmaţii care trebuie ignorate. Eventual îi atenţionezi să le pună un cip bun şi să-l activeze cu datele personale, altfel, săracul cip nu ştie unde este🤣.

    • covid 19 Răspunde

      Cipurile sunt în miliardele de oximetre pe care le-a făcut China la cererea @Cetăţeanului.🤣🤣🤣

  8. trecătorprin satu mare Răspunde

    Păi, dacă e singura soluție, cum se explică listele de așteptare??? Cât timp trebuie să aștepți, cine îți spune???Nu vorbesc despre cei care nu vor vaccin! dar și dacă vrei, poți aștepta mult și bine!

    • Romanistan citizen Răspunde

      Și chiar dacă ajungi să te vaccinezi până ajungi la rapel trec vreo 2 luni! Până atunci? Cine organizează campania, noi sau guvernul? Bătaie de joc! Bineînțeles dacă nu se va îndeplini imunizarea de turmă noi vom fi de vină și nu guvernul care nu aduce atâtea doze câtă cerere este!

    • stabilit în satu mare Răspunde

      În două săptămâni lista se lichidează(prima doză). Urmează lupta de a convinge populaţia să se vaccineze.

  9. unguru bulan Răspunde

    sunt platiti la comision , cu cat mai multi vaccinati cu atat mai mare comisionu lor , cui sa-i pese de efecte secundare ? oricum cine conteaza e vaccinat in centre secrete

  10. Cetateanul Răspunde

    Catre Dr.

    Cele mai multe efecte secundare dispar imediat sau dupa un anumit timp de la incetarea tratamentului . In SUA oamenii sufera de multe boli cronice si conform studiului de mai sus cei nevaccinati sunt CU MULT MAI SANATOSI !
    Alimentatia, posibilitatile de acum de preveni o boala precum acest amarat de covid19 cu c,d3, zinc si oximetru nu existau acum 100 de ani …
    Doctore draga, daca circa 80% dintre pacientii grav afectati au deficit de vitamina D3 si se cunoste faptul ca cei care au o concentratie foarte mica sunt cu 30% mai predispusi sa moara DIN ORICE CAUZE, oare cum se numeste vaccinul ? Nu e greu !
    Cu o profilaxie buna foarte putini ar ajunge tarziu la medic . Multi profesori si cercetatori afirma cu dovezi faptul ca nu este nevoie de nici o masura restrictiva si nici de vaccinare .

    • covid 19 Răspunde

      Vorbeşti şi tu să nu taci. ,,Mulţi” medici şi cercetători afirmă cu dovezi…Unde au prezentat dovezile? Ţie ţi le-a prezentat? Comunitatea ştiinţifică şi medicală este formată, nu din ,,mulţi” ci din milioane de persoane. Nu distingi între o propagandă ieftină şi puerilă şi concluzii fundamentate solid.

      • Cetateanul Răspunde

        Sa-ti dau doar un nume recunoscut international, a format generatii de medici, profesor Sucharit Bhakdi . Daca o sa ai asa, putina curiozitate o sa afli faptul ca inclusiv la noi in tara multi medici sunt sponsorizati la greu de big pharma, adica vorbim de miliarde vechi …
        Alt nume greu, de la Standford, profesorul John Ioannidis .
        Doar nu vrei sa stau acuma doua ore sa-ti fac lista tie sa-ti dau mura in gura ?
        Milioane … de unde-i scoti frate, cine mai trateaza pacientii ?

        • Dr Răspunde

          Vezi ca boala Difteria revine, din tarile unde vaccinarea nu a fost facuta de tot, adusa de migranti, este mortals si rezistenta la antibiotice. Tu citesti, citezi doar ptostii debitate de altii.

      • Cetateanul Răspunde

        Putini pregatiti cu adevarat, majoritatea doar executa protocoalele, habar nu au ce fac !

  11. ... Răspunde

    @covid 19. Moartea să te invoce. Știi tu ăla pe care tot propovăduiești.
    Iar dacă după o săptămână de lucru ești așa obosit că sari imediat pe net și treci la lupta pe baricade gen karate din gură, apoi frate eu zic că nici nu lucrezi de fapt! Adică ai auzit tu ceva de lucru, pontezi tu undeva 8 ore dar aia nu se cheamă lucru. De ce? Pentru că nici după 5 zile, 8 ore/zi, 40 ore/săptămână nu ești obosit.
    Eu zic să te ascunzi că te caută covidul.

  12. Lili Răspunde

    Centrul de la Liceul Steinhard care functioneaza la Policlinica veche, “mascat” sub denumirea DSP?
    De ce oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.