Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

FOTO/VIDEO. ”Pământul suspendat” a ajuns la Satu Mare. Sătmărenii, așteptați în centrul orașului

”Pământul suspendat” a ajuns astăzi, vineri, 30 aprilie, la Satu Mare și a fost montat în această seară în Pasajul ”Corneliu Coposu” din centrul municipiului.

Instalația expusă în aer liber pe pietonala ”Corneliu Coposu” din Satu Mare și vine ca un cadou pentru locuitorii orașului cu ocazia sărbătorilor de Paște. Fiind perioada din an în care lumina reprezintă un element atât de important, Gaia va fi încă o sursă de lumină de care oamenii se pot folosi pentru a avea momentele de liniște atât de necesare acum. Sătmărenii pot admira această simfonie de lumini până în data de 9 mai.

Vizitele, permise doar cu purtarea măștii de protecție și cu păstrarea distanței minime de siguranță

Gaia va putea fi vizitată în intervalul orar 5-22. Publicul va avea acces cu titlu gratuit, însă anumite reguli și restricții vor fi impuse pentru ca normele de distanțare să fie respectate. Personalul de pază va supraveghea în permanență expoziția, astfel că publicul este rugat să urmeze întru totul instrucțiunile primite. La fața locului vor fi indicatoare clare care marchează aceste reguli în conformitate cu legislația în vigoare.

Instalația de lumină Gaia a artistului britanic Luke Jerram este o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA. Are o dimensiune de 7 metri, iar fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului.

Video AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.