Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

VIDEO. Polițiștii sătmăreni, la datorie pentru un Paște liniștit. Fără restricții de circulație de Înviere

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare vor fi la datorie pentru ca Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în condiții de siguranță, dar și pentru a se asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid–19 sunt respectate.

În acest sens, 287 de forțe din structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona, zilnic, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, terase și zone de agrement, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră, care vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri judeţene, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane.

În scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

,,Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incidente sau situații care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, intenția noastră fiind aceea de protejare a cetățenilor și nu de sancționare a acestora. Reamintim faptul  că, în noaptea de 1 spre 2 mai, va fi permisă circulația persoanelor, fără restricții, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor. Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor. Celelalte mãsuri de protecție sanitarã dispuse pe timpul stării de alertă rămân valabile’’, anunță polițiștii sătmăreni.

Sursa: IPJ Satu Mare

11 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Mda…liber la infectari ca asa vrea Daniel si Teodosie….dupa sarbatori prapad…incredibil!!!

  2. Atti Răspunde

    Nu supărați ortodocșii !!!ttebuie sa trăiască sărbătoarea in îmbulzeala și îmbuibare !!!altfel nu i vede cel de sus!!!

    • realitatea Răspunde

      Și azi mai nimeni nu purta masca aia nenorocită și răspurtată pe stradă . După slujba de înviere și sfințirea bucatelor vom avea niște cifre demne de Guiness Book probabil. Unii consideră că dacă se roagă temeinic atunci aia suplinește măsurile de protecție. Poate chiar și apa caldă și săpunul.😱😲 Unii când consideră că totuși ar fi cazul să intre și ei în secolul XXI, asta ca și comportament civic?

      • Golf Răspunde

        Propagada mass media ți-a spălat orice încercare de gândire critică… Tot mai multe oi conformiste sunt în țarcul Romania.

        • realitatea Răspunde

          Dintre noi doi cine încearcă măcar să mai gândească cred că sunt eu. Tu ești ocupat cu pupatul moaștelor fără număr. Amu’ de Vinerea Mare nu ai ce face? Niște rugăciuni? Vezi că te spun la popă.

          • Golf

            Nici măcar un gram de intuiție nu ai. Nu am nici o treabă cu religia dar nici cu sărbătorile. Și nu am absolut nici o treabă cu cei religioși. Fiecare alege.

            Spre deosebire de “voi” care vreți să vă impuneți toate tâmpeniile.

  3. Golf Răspunde

    Nici măcar un gram de intuiție nu ai. Nu am nici o treabă cu religia dar nici cu sărbătorile. Și nu am absolut nici o treabă cu cei religioși. Fiecare alege.

    Spre deosebire de “voi” care vreți să vă impuneți toate tâmpeniile.

  4. realitatea Răspunde

    @Golf. Singura chestie ce aș vrea să impun este folosirea cât mai des a apei calde și a săpunului. Indiferent că este sau nu este pandemie. În rest constat că nu ai citit atent primul meu comentariu și nici nu ai înțeles. Data viitoare citește mai atent te rog ca să nu te faci de kk. Te rog fii cu aplecare mai ales asupra analizei ultimei mele propoziții din primul comentariu. Poate de acolo îți vei da seama că nici eu nu sunt pupător de moaște. Ai o obsesie, să știi.

  5. Sâcă Răspunde

    Ai terminat cu vitaminele dovedite științific, frustratule …ai inventat săpunul și apa ?

    • realitatea Răspunde

      @Sâcă, chiar dacă nu crezi să ști că eu nu sunt @Cetateanul. Serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.