Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

VIDEO. Slujba de Înviere, pe timp de pandemie! Mii de sătmăreni sărbătoresc Paștele

Slujba de Înviere, pe timp de pandemie! Mii de sătmăreni sărbătoresc Paștele în acest weekend. În mai multe biserici din municipiul Satu Mare, și nu numai are loc în această seară slujba de Înviere. 

Anul acesta, la fel ca și cel anterior, Paștele este sărbătorit diferit din cauza restricțiilor. Numărul oamenilor la biserică este limitat, iar cei prezenți trebuie să respecte distanțarea și să poarte mască de protecție.

VIDEO:

Peste un milion și jumătate de catolici și reformați din România sărbătoresc Paștele în acest weekend. Majoritatea sunt din comunități din Transilvania.

Circulația persoanelor în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă între orele 20.00 și 2.00 noaptea pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui catolic, a anunțat, vineri, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare.

,,În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulația persoanelor în intervalul orar 20.00 – 2.00 pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui Catolic. Purtarea măștii în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult pe timpul oficierii slujbelor. Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor. De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase să se facă astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 metri între persoane”, au transmis polițiștii sătmăreni.

Sute de polițiști și jandarmi vor fi prezenți în acest weekend pe drumurile din județul Satu Mare.

,,Polițiștii și jandarmii sătmăreni vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță. Peste 100 de polițiști vor acționa în medie, zilnic, împreună cu aproximativ 200 de jandarmi și cu efective din celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea liniștii și ordinii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică. Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului pe drumurile publice, vor fi la datorie polițiștii de la Rutieră”, au mai spus reprezentanții IPJ Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.