Ultima actualizare: azi, 14:38

Locale

VIDEO. Vaccinare fără programare cu AstraZeneca la Satu Mare. Doritorii nu prea se înghesuie

Sătmărenii care vor să se vaccineze cu AstraZeneca (Vaxzevria) o pot face pe loc, fără a mai fi nevoie de programare. Vaccinarea cu Vaxzevria se poate face oricând la centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială Avram Iancu din municipiul Satu Mare ( în sala de sport a unității de învățământ). Cu toate că vaccinarea se poate face fără programare, doritorii nu prea se înghesuie.

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), în vederea facilitării accesului persoanelor care doresc vaccinarea cu vaccinul Vaxzevria produs de AstraZeneca, a luat următoarea decizie:

  • Se permite vaccinarea persoanelor prin prezentare directă la centrele de vaccinare în cazul în care nu există persoane programate (în județul Satu Mare la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din municipiul Satu Mare), fără a mai fi necesară programarea prin platforma națională de vaccinare.

Reporterii PortalSM au stat astăzi de vorbă cu dr. Csik-Maticu Balazs Ferenc, medic de gardă la Centrul de vaccinare cu AstraZeneca din municipiul Satu Mare:

Există o veste bună și pentru celelalte persoane, care așteaptă să se vaccineze cu Pfizer, după ce trei noi fluxuri au fost deschise în județul Satu Mare.

Trei fluxuri suplimentare de vaccinare cu vaccin de la Pfizer-BioNTech sunt alocate județului Satu Mare. Acestea au fost repartizate  centrului de la Liceul Teologic ”Nicolae Steinhardt” din municipiul Satu Mare, centrului din orașul Tășnad  și au permis deschiderea centrului de vaccinare din Medieșu-Aurit.

96 comentarii

  1. Angel Răspunde

    Oare de ce?
    unii oameni mai si gandesc!
    Edilii orasului unde sunt? de ce nu se vacc in direct cu AZ ?

  2. Cetateanul Răspunde

    In general se vaccineaza doar oamenii care au fost de acord cu masurile luate …

    • Romanistan citizen Răspunde

      Singurul semn de întrebare este de ce face acest vaccin astfel de tromboze arteriene. Nu e numai AstraZeneca vă face și Johnson&Johnson la fel. Nu e ceva normal și nu ar trebui să facă. Autoritățile ar trebui să răspundă pentru că știu că se studiază problema. Repet, nu e un fenomen normal și nu este o reacție logică provocată la organismul vaccinat. Până nu se răspunde dau apă la moară la cei care zic chestia cu cipul lui #Billgeitz. Altă tâmpenie și aia.

      • Statistic Răspunde

        Lumea nu stie cat este procentajul de tromboze ce se intampla si la oameni care nu fac nici un vaccin , ar fi surprinsi sa afle ca vaccinul nu are cota mai mare .Dar asta e , psihoza se face pe net ,si prinde.
        Un prieten care are probleme cardio-vasculare s-a vaccinat cu AZ din stocul acela cu probleme si nu are nimic.

        • nuconteaza Răspunde

          @Statistic Statistic vorbind cazurile de pneumonie si gripa in iarna 2020-2021 se pare ca is aproape 0. Singurii morti de covid is cei de la ATI (si astia extrem de tineri gen 50+ ani cu multiple comorbitati cam de fiecare data), fata de acum 1 an cand daca facea cineva accident de masina era mort de covid.
          Asa o intrebare pentru toti care sustin ca noi astia mai sceptici vrem raul poporului, de ce am vrea asta? Ca noi n-avem nimic de castigat de aici. In schimb daca cineva vinde vaccin are de castigat , nu?
          Sau vaccinu e moca si nu stiu eu. Ahaaaa, facut si distribuit benevol… nu mi-am dat seama.

          • Alina

            Si cum ramane cu cei de 25 -30 ani morti de covid ,sanatosi ?

          • bacontează

            La nivel de mapamond n-a ieşit la iveală această monstruoasă ,,afacere”. Adică pui la pământ economii întregi pentru max.50euro/persoană? Sunt sigur că nu pricepi!

          • nuconteaza

            @Alina cati is morit 25-30 ani din totalul de morti de covid? 5%? Pe Portalsm nu apare ca a murit 1 persoana de 25-30 ani de mai bine de 1 luna (poate si mai mult).
            @baconteaza “La nivel de mapamond n-a ieşit la iveală această monstruoasă ,,afacere”. Adică pui la pământ economii întregi pentru max.50euro/persoană? Sunt sigur că nu pricepi!” Comentariul meu n-are ca scop punctarea afacerii, ci faptul ca noi astia sceptici n-avem nimic de castigat de pe urma faptului ca zicem ca n-ar trebui sa fie limitate drepturile doar pentru ca nu e vaccinat (altfel te impinge intr-o singura directie) vs trebuie vaccinat (la pct 2 explic de ce iese cineva in avantaj). 1. Legat de functionalitatea vaccinului mi-am mai spus parerea pe o alta stire si am ramas la concluzia ca nu imunizeaza pe perioada permanenta(chit ca pe certificat nu apare cat dureaza imunizarea) si e posibil sa nu functioneze la vreo 5% din cei care il primesc (din toate astea rezulta ca trebuie revaccinata lumea tot la o perioada (sa zicem 1 an) sau in cazul aparitie de noi mutatii). 2. Daca tot ai chef de povestit pe afacere, Pfizer, Moderna, AstraZeneca si J&J tot vor face profit semnificativ dupa vanzarea vaccinurilor, deci da unii au un profit. Crezi ca ar interesa pe cineva ca economiile se prabusesc? 2008 Reloaded? Ti se pare ca bancile de atunci le-au pasat ca milioane de oameni o sa isi piarda slujba/ casa/ afacerea/ sanatatea? Naivi sunteti…

          • Alina

            Cand persoana aia tanara si sanatoasa care decedeaza de covid ar fi copilul tau ,nu te intereseaza procentajul si alte aiureli.

          • nuconteaza

            @Alina Din raspunsul tau se vede cat de tare te-a speriat mass media. La fel de bine pot muri si mai tineri si mai multi (sper sa nu mai apara decese sau infectii noi). Dar nu poti sa ma tragi pe mine la raspundere pentru ca cel de 25-30 ani nu s-a protejat suficient cat sa nu primeasca covid. Se stie ca mastile au un % de protectie, nu iti ofera imunitate. Se stie ca vaccinu te fereste de formele grave ale bolii, nu de covid efectiv (de infectat te poti infecta), chiar si distanta iti ofera sanse mai mari sa nu te infectezi (dar nu 100%). Ai impresia ca o carantina de la ora 22 o sa fereasca vreo persoana ceva mai bine decat o face in timpu zilei cand oamenii se deplaseaza la magazin sau in alte scopuri?

    • asistenta Răspunde

      Infectia COVID-19 se dovedeste a fi mult mai mult decat o boala respiratorie. Poate afecta mult mai multe organe, nu numai plamanii – de la piele si muschi pana la ochi, inima si rinichi – creand probleme de sanatate pe termen lung. Printre acestea se numara oboseala, vedere incetosata, dificultati de respiratie, dureri musculare, confuzie, dureri de cap si chiar halucinatii.

      „Persoanele care se recupereaza de COVID-19 se pot confrunta ulterior cu o serie de probleme respiratorii, cardiace si renale. De asemenea, au un risc crescut de formare a cheagurilor de sange, care poate duce la un accident vascular cerebral sau atac de cord”, explica dr. Laurie Jacobs, seful Departamentului de Medicina Interna al Centrului Medical Universitar Hackensack – unul dintre cele mai prestigioase spitale din Statele Unite ale Americii.

      Oamenii de stiinta studiaza efectele pe termen lung ale infectiei COVID-19
      Probabilitatea ca un pacient sa dezvolte simptome persistente este greu de stabilit, deoarece deocamdata sunt in desfasurare diferite studii care monitorizeaza supravietuitorii pentru diferite perioade de timp. Pana in prezent, un singur studiu revizuit peer to peer a raportat rezultate privind simptomele pe termen lung ale infectiei COVID-19

      NU VA VACCINATI , alegeti sa traiti mai putin si mai prost !
      Ascultati de Cetateanul , el stie ca masca si distantarea nu e buna ,infectia cu covid e raceala , vaccinul e naspa si experimental , cu toate ca TOATA LUMEA a ajuns la aceleasi solutii .

    • Der Doktor Răspunde

      Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca vaccinul tehnologie mARN este asa de eficient si cu asa putine efecte secundare ca orice vaccin va fi fabricat cu aceasi tehnologie .
      Vaccinul antigripal are eficienta de numai 50% .

  3. suciu+emil Răspunde

    Aici nu este vorba de calitate vaccinului,ci de rezboiul economic promovat prin gura presei de politica idioata si preferentiala a UE .Asa am ajuns sa dorim un vaccin experimental

    • bacteriolog Răspunde

      Nici un vaccin nu este experimental .Sunt 3 modalitati de fabricatie ,cel ARN Mesager este cel mai nou ,si mai performant .Unele sunt fabricate cu aceasi tehnologie ca acum 100 ani ( virus slabit,neutralizat ) Generatia 2 – Vector ( ca sa fie eficient nu se recomanda consumul de alcool ,inainte cu cateva zile si 30 dupa ) Generatia 3 ARN mesager – Pfizer si Moderna ,au cele mai putine contraindicatii .Este dezvoltat in ultimii peste 20 de ani si folosit in tratamente cu succes ridicat ( diferite boli ,cancer )
      Lumea nu intelege ca tehnologia evolueaza si totul merge mai repede .Ca in electronica ,evolutia de la Lampi -tranzistoare -circuite integrate -procesoare .
      Lumea este aburita de informatii pseudostintifice din media si NET , unele cercuri vor ca pandemia sa tina mai mult .

      • virusu Răspunde

        sa fie doar o intamplare ,ca tocmai acum e criza de cipuri ?? multe firme si-au redus productia din cauza asta. de ce nu a aparut criza de cipuri ,inainte de a se vorbi de vaccinare ?

        • IT Răspunde

          Deocamdata tehnologia de a se fabrica un cip care intra in vaccin ,circula prin organism fara sa infunde cele mai mici artere nu este disponibila ,si nici cum sa alimentezi ,nu exista baterie asa mica si mai sa si tina curent.Si ce sa faca cipul ? ar trebui racordat la creier ,min cu 100 fire ca sa controlezi ceva , si asta in locuri precise .Lumea este proasta si se ia dupa prostii de pe Facebook.
          Pfizer are 5 portii intr-o sticluta ,deci primul ia 5 cipuri ,fiind probabil atrase de acul metalic ,restul niciuna ? Cipul este in telefon pe care fiecare foloseste , marii giganti IT gen Google ,Facebook etc stiu totul ,unde umblii ,ce vizionezi ,ce cumperi ,ce asculti ,ce vorbesti ,nu este nevoie de mai mult gen cip in sange , oamenii fraieri mai si pun toata viata pe retele de sociale ,pana si ce mananca ,ce masina au TOT TOT TOT.
          Criza de cipuri vine din lupta puterilor economice cu China ,cum regulezi pe chinezi cum inchid productia de cipuri si materii prime importante .

          • ...

            la caini si pisici cum se implanteaza cipu ?

          • Veterinar

            Chipul pt animale RFID nu face nimic cu organismul animalului ,nu interactioneaza cu acesta ,doar este implantat sub piele ,pt a nu se pierde ,scoate de hotii de caini de marca .Tot asa se poate monta in zgarda .Este destul de mare 2.2mm grosime si 12mm lungime ,cam un sfert de bat de chibrit .Cu tehnologia in dezvoltare incep sa fabrice putin mai mici .Chipul nu are alimentare , nu face nimic ,stocheaza intr-o celula de memorie un numar unic .La alimentarea cipului cu dispozitivul de citire ce emite un camp electromagnetic care actioneaza doar local ,uzual 10cm ,cipul emite codul care este interceptat de dispozitivul de citire ,si din baza de date stocata pe calculatoare se poate afla proprietarul ,bolile avute ,vaccinurile facute .
            In principiu este identic cu cel de pe cardurile bancilor ,numai ca este cilindric pt o implantare mai usoara ,orificiu mai mic .

      • English pacient Răspunde

        Ți-am mai spus că ești praf și pulbere. Scrii câteodată niște tâmpenii că deja e dureros să citească și pentru cei care sunt întregi la minte! Tehnologia ARN mesager a fost descoperită în 2005 iar tehnologia de a produce vaccin datează din 2016-2017. Se lucra pe un vaccin experimental anticancer. Îmi spui și mie unde este cei 30 de ani??? Și da, vaccinul pentru covid este experimental. Știi de ce? Pentru că nimeni nu a studiat pentru că nu a avut când și unde efectele pe termen lung. De aia scriu în contracte producătorii ce scriu, ca să fie acoperiți. Până ceva nu este definitiv se cheamă că e în teste, adică experimental. Iar dacă vrei să vezi lume aburită uită-te în oglindă. Ai să vezi un specimen leșinat.

        • bacteriolog Răspunde

          Pai pe gandirea ta si vaccinul de gripa este experimental din moment ce in fiecare an vine alt virus ,cu alta combinatie HxNx , nu se poate stii noul vaccin ce face in timp !

          • English pacient

            Ceartă-te singur. Ești pur și simplu jalnic. Doamna Karimo drept recompensă pentru prestația ei a fost dată afară pentru descoperire. Dacă oferi informații oferă-le pe toate. ARNmesager e patentat din 2005. Punct.

        • bacteriolog Răspunde

          Katalin Karikó spent the 1990s collecting rejections. Her work, attempting to harness the power of mRNA to fight disease, was too far-fetched for government grants, corporate funding, and even support from her own colleagues.

        • joe Răspunde

          english pacient , cred ca ai evadat de la psihiatrie !

          • English pacient

            @joe. Pardon??? Dacă nu știi mai bine nu comenta. Chiar așa e cum am zis. Nu-ți convine eu nu am ce face.

        • gogu the Original Răspunde

          Tu esti praf si pulbere ,tehnika DA ( smartphone ochios ) Cultura Niet !
          Doamna care este unguroaica a luat anul acesta premiul Rosentiel ,care este avanpremiera pt NOBEL.
          Rosenstiel Award given to pioneering scientists behind COVID-19 vaccines
          This year’s prize for distinguished work in basic medical research was awarded to Katalin Karikó and Drew Weissman for work on messenger RNA.

          Si nu a fost data afara , este vicepresedinte la BioNtech

          Karikó, senior vice president at BioNTech RNA Pharmaceuticals, and Weissman, a professor of medicine at the Perelman School of Medicine at the University of Pennsylvania, pioneered much of the science underlying two of the COVID-19 vaccines now being given to tens of millions of people across the globe.

          • English pacient

            Asta știu și bravo ei! Chiar merită. Dar să nu-mi spui că a inventat treaba acum 30 de ani cum zice bacteria asta. Teoria poate era dar numai atât. Acum 30 de ani era imposibil să pui în practică așa ceva. Cine afirmă așa ceva trăiește pe altă planetă. Doamna Kariko mai mult ca sigur va primi și premiul Nobel. Chiar merită.

          • bacteriolog

            Moderna [and BioNTech] appear to have sub-licensed foundational mRNA patents from Cellscript, LLC based on advancements made by Drs. Katalin Karikó and Drew Weissman at UPenn in the 2000s…. Notably, Dr. Karikó, who has been mentioned as a potential recipient of the Nobel Prize

            TU VEZI ACOLO cuvintele PATENT si 2000 ?

        • bacteriolog Răspunde

          Patentul se cere cand ai ceva functional ,dar lucrarile si experimentele au inceput mai devreme .Si tot esti prost informat .
          “Moderna [and BioNTech] appear to have sub-licensed foundational mRNA patents from Cellscript, LLC based on advancements made by Drs. Katalin Karikó and Drew Weissman at UPenn in the 2000s…. Notably, Dr. Karikó, who has been mentioned as a potential recipient of the Nobel Prize for her groundbreaking work, is reportedly a Vice President with BioNTech.”

        • Dacus Răspunde

          Pai poate english pacient nu stie engleza si a tradus 2000 din engleza in 2005 in romana , asa fac si taximetristii din Bucuresti cand au turisti straini ! :)))

          • English pacient

            @Dacus, eu nu le am cu limba dacică. Patentul pentru ARN mesager este din 2005. Că ce studii s-au publicat înainte sau între timp e altă treabă. Puteți insista, cu aia rămâneți. Chiar nu aveți ce face?

      • DD Răspunde

        N-a spus nimeni de consumul de alcool. L-am facut degeaba.

        • Dr Răspunde

          La orice tratament ,nu se recomanda consumul de alcool.
          In principiu oricum trebuie sa ai anticorpi , masuratorile arata o concentratie de 4-10 X mai mare decat la cei care au trecut prin boala.

        • English pacient Răspunde

          Ra un vameș pe vremuri la vama Petea care lua și antibioticele cu tărie. Zic era. Că de mult s-a mutat “definitiv”. Nu știu dacă înțelegi. Nimeni nu zice să nu bei. Doar că nu face bine la frumusețe.
          Și da în situația dată tu chiar degeaba te-ai vaccinat. Tu oricum degeaba te-ai vaccinat.

      • Cetateanul Răspunde

        La boli grave pacientul accepta si tratamentul experimental numai sa scape … sau sa-i creasca sansele … este pentru prima oara cand se administreaza oamenilor sanatosi … iar in stiinta ai nevoie de grup de control … unii care iau … una care nu iau … si urmariti ANI DE ZILE …
        Am avut si eu onoarea sa observ cum merge treaba cu raportarile . Omul spunea spre exemplu de azi dimineata ma doare rau capul si pe mine nu ma doare decat extrem de rar (odata la 10 ani), pai crezi ca se dadea cineva peste cap sa noteze ca si posibil efect secundar ?
        Cel mai bine este sa-ti intaresti sistemul imuniar propriu, cel nespecific .
        Informatiile stiintifice nu sunt intotdeuna exacte, asta ti-o spun 100% !

        • Dr Haus Răspunde

          Vad ca esti un fricos de vaccin ,mai ceva ca copii de gradinita , ce nu faci o cercetare pe net despre urmarile ,distrugerile virusului prin organismul prin care a trecut chiar si usor ? multi nici nu stiu ca au probleme ,mai multe cunostinte acum au aflat ca au avut inflamatie la inima provocast de virus ,care au dus la tulburari de ritm cardiac.
          Altii au probleme de memorie ,concentrare ,oboseala cronica .Si se tot descopera tot mai multe efecte secundare ,cand lumea va merge normal la medic si la controale amanuntite , o sa regrete ca nu au facut un amarat de vaccin.

          • Cetateanul

            Mda, numai ca draga doctore problemele pe care le enumeri tu pot sa fie foarte bine create de stresul sustinut, de panica, de teroare !
            Este vorba de o hipervigilenta care duce inevitabil la EPUIZARE !

          • Cetateanul

            Este sustinut prin lucrari stiintifice faptul ca nebunia si terorismul psihologic duc la multe afectiuni DE ORDIN FIZIC !
            Oamenii care au servicii foarte stresante sunt cu mult mai bolnavi !

          • Cetateanul

            Fricos ? Nu stiu, poate pentru altii exista lucruri mai importante decat sanatatea . Nu fac nici un tratament care nu are cel putin 20 de ani de istoric in spate ! DOAR NU AM INNEBUNIT !

          • Cetateanul

            Acum vreo doi ani am suferit un mic accident de bicicleta . Doctorul mi-a recomandat sa fac un antitetanos si am acceptat, stiind ca este un vaccin studiat si sigur . Sunt pro stiinta, pro siguranta, pro sanatate .

          • bacteriolog

            Cateva din chestiile sigure din vaccinul antitetanos :
            Tetanus Vaccine Risks and Side Effects
            Soreness, redness, or swelling at the site of the injection.
            Fever.
            Headache or body aches.
            Fatigue.
            Nausea, vomiting or diarrhea.
            Loss of appetite.
            Fussiness in babies and small children.

          • bacteriolog

            Serious allergic reaction
            The tetanus vaccine can cause an allergic reaction. Serious allergic reactions typically begin a few minutes to a few hours after vaccination.

            If you’re experiencing any of the symptoms below following your tetanus shot, call your doctor immediately.

            hives
            difficulty breathing
            swelling of your face or throat
            rapid heartbeat
            dizziness
            weakness

          • Dr Haus

            Adica oameni care se simt bine ,sanatosi ,puternici ,nu le este frica de virus, nu au probleme , si apoi cum iau virusul ,hop ! au urmari medicale nefaste si tu zici ca vine de la :
            “create de stresul sustinut, de panica, de teroare !
            Este vorba de o hipervigilenta care duce inevitabil la EPUIZARE ! ”

            Cam fumezi iarba stricata !

        • vasilescu Răspunde

          Cetatene ,zi sincer ca esti antivaccinist ,fricos , mai bine dai in boala decat sa faci unvaccin .Interesant ca mananci mancare din magazine cu prostii de E-uri care habar nu ai ce urmari au .Da tu trebuie sa lupti impotriva vaccinului , ca asta este menirea ta : lumea sa nu se vaccineze ,sa faca boala ,unii sa moara , ca si mie un bun prieten , sa tina pandemia cat mai mult , ca tu asa gandesti ca e mai bina ! boule!

          • Cetateanul

            Cat timp eu aleg tipul de tratament pe care-l consider sigur si eficient nu vad o problema ! Nu am o problema cu cine vrea sa se vaccineze !
            Am o problema cu cei care conditioneaza libertatea si normalitatea de efectuarea unui tratament experimental, in rest ma doare fix in cot de cine ce face cu sanatatea lui !

          • Cetateanul

            Odata ce-ti cedezi drepturile si libertatile esti mancat de viu ! Si sincer, cine si le cedeaza chiar merita !

        • Asociatia Răspunde

          Bravo Cetatene , inca putin si poti sa te inscrii la noi , suntem persoane “Suverane “, nu mai ai treaba cu nimeni si nimic , poti conduce masini neinmatriculate fara permis , poti face ce vrei ,legile nu sunt pentru noi ! Si nu trebuie sa te vaccinezi ! poti muri liber ! si chiar fara buletin !

          • Cetateanul

            Eu zic totusi ca mai bine ti tu volanul in mana, nu altcineva . Eu asa zic, daca gresesti e greseala ta !

          • Cetateanul

            Daca tu vrei sa-ti cedezi drepturile pentru a fi “in siguranta” e problema ta, nu a mea .

  4. peda gogu Răspunde

    ei lasa , ca facem cadou dozele ramase de astra zeneca , fratilor nostri ,moldovenii de peste prut . Ca aia daca beau votca de pufoaica si nu patesc nimic ,nu patesc nici de la astra zeneca

  5. realitatea Răspunde

    Chiar nu înțeleg. Dacă s-au vaccinat cu zeamă de pufoaică vaccinul de la AstraZeneca se consideră deja rapel??😱🤪

  6. Golf Răspunde

    Cine vrea să audă ce spun și alți doctori cenzurați de Ministerul adevărului, mass media, poftiți mai jos.

    FULMINANT! Medic român, după luni de zile de studiu al îmbolnăvirilor de tip SARS Cov 2: NU SE SUSȚIN PE BAZE ȘTIINȚIFICE, nici vaccinarea obligatorie, nici măsurile restrictive aplicate în prezent! O înregistrare fabuloasă cu dr. Oana Mihaela Secară

    https://m.activenews.ro/stiri/FULMINANT-Medic-roman-dupa-luni-de-zile-de-studiu-al-imbolnavirilor-de-tip-SARS-Cov-2-NU-SE-SUSTIN-PE-BAZE-STIINTIFICE-nici-vaccinarea-obligatorie-nici-masurile-restrictive-aplicate-in-prezent-O-inregistrare-fabuloasa-cu-dr.-Oana-Mihaela-Secara-166337

    • Netgear Răspunde

      E plina lumea de tot felul de indivizi ,care zic de toate .Nu poti sa te iei dupa ei.Asa poti gasi si specialisti care afirma cu dovezi ca tigara ,alcoolul ,drogurile sunt sanatoase.

    • covid 19 Răspunde

      Tanti doctor asta este o Groşană a Oneştiului. Se fii medic şi să debitezi o grămadă de aserţiuni tip ,,logică cablată” după care liliacul-pasăre se înrudeşte cu liliacul-floare (amândoi fiind lilieci), fără argumente ale cercetării fundamentale, mi se pare un argument FORTE al decredibilizării branşei. Vedem aici că şi branşa medicilor este o amestecătură de competenţi, incompetenţi şi neaveniţi la fel ca cea a altor profesii. Nimic mai mult. Din păcate prin provincie găseşti rar un medic să folosească un limbaj profesional. Ce zice dna dr. poate zice orice asistentă. Dacă pandemiei îi spune ,,aşa-zisa pandemie” n-are rost să mai comentăm subiectul.

  7. Cetateanul Răspunde

    RE Dr House

    Factorul psihologic poate sa fie determinant in evolutia oricarei afectiuni, inclusiv a unei afectiuni usoare precum COVID-19, are are o rata de mortalitate prin infectare DOVEDITA de 0.15%, cu doar 0.05% mai mult decat gripa sezoniera !
    Eu vad pe strada multi oameni terorizati, poarta masca pana in ochi, sunt unii pe care-i recunosti doar dupa haine si constitutie (mie mi-a placut mult sportul si am o buna memorie pentru astfel de detalii), tu imi spui mie ca si profesionist in domeniul medical ca aceasi boala are aceasi evolutie indiferent cum a fost “sensibilizat” pacientul inainte ? Adica, e o boala peste care o sa treci usor, mor doar oamenii cu o varsta, cu multe boli, etc, o sa te faci bine 100% sau omul odata ce stie ca are sau ca poate avea virusul isi pune intrebari serioase daca va trai sau nu avand in vedere dezinformarea masiva din ultimul an . Morti infectati, nu morti de . Morti testati, nici macar infectati multi .
    Nu toti oamenii isi exteriorizeaza frica sau spaima ! Dar se vede clar pe strada ca multi SUNT TERORIZATI ! Fie ca e vorba de virus, fie ca e vorba de ratele pe care nu le va mai putea plati niciodata, fie ca e vorba de locul de munca pierdut, fie ca e vorba de afacerea care nu mai are mult si da faliment … toate acestea expun orice om normal la IMBOLNAVIRE !

    • Dr Haus Răspunde

      Cam aiurezi in stilul tau .
      Nu este o boala usoara , defapt asa pare la prima vedere .Dai aici procente infime fara sa iei in considerare si efectele in timp.Interesant ca la vaccin stai invers .Asa e cand ai interesele tale .
      Si nu mor numai oamenii in varsta ,mor tot mai multi tineri din cauza mutantilor .
      Si persoana in varsta nu conteaza ? Ai tu parinti ? ei pot sa moara din prostia ta , chiar batranii nu conteaza ? tu esti ultimul bou de pe planeta cu gandirea ta , ar trebui sa ti sa interzica netul ,pentru atentat la sanatatea si integritatea omenirii !!!

      • Cetateanul Răspunde

        Tu garantezi cuiva ceva ? Esti cam AROGANT !

      • Cetateanul Răspunde

        Eu le-am crescut sansele de supravietuire parintilor prin faptul ca imediat i-am expus la soare, toti luam D3, C si Zinc zilnic, folosim pulsoximetru, facem miscare, doar aer curat fara masti, socializam, nu suntem terorizati, stim ca este o miscare politica si nu are nimic de-a face cu medicina !
        Lipsa de vitamina D3, Zinc, miscare … toate sunt dovedite stiintific ca iti cresc semnificativ riscul de complicatii si deces ! Exact ce au interzis specialistii lui peste !
        Exista boli cu mult mai grave si nu am luat nici 1/100 din masurile astea !

      • Cetateanul Răspunde

        Baietii anunta valul 4 . Fugi la adapost ! Vine sfarsitul lumii !

    • Joe Răspunde

      Vad ca la tine efectele psihologice de la frica de a se face vaccinarea obligatorie si-a facut efectul, colaborat cu frica de masca si inchiderea horeca. Esti cam disperat, ti-au ingropat afacerea? Ca tot indrugi aceleasi lucruri ca si un pickup la care sare acul.

      • Cetateanul Răspunde

        Eu nu sunt terorizat sub nici o forma, mi-ar crapa obrazul de rusine ! Nici in 2008 nu am fost afectat pentru ca intotdeuna mi-a placut sa gandesc . Vaccinarea obligatorie e doar un mijooc de control pe care nu o sa-l accept niciodata !
        Am foarte multi vecini terorizati pe aici . Masti, figuri disperate, stau cu lunile prin casa, sunt cu un picior in groapa .

  8. Golf Răspunde

    Cele mai recente cifre oferite de CDC dezvăluie că spitalele au numărat pacienții, care au murit din cauza unor condiții grave preexistente, ca decese COVID-19. CDC a contorizat peste 51 de mii de pacienți care au murit de fapt de infarct, iar nu de coronavirus. În total peste 130 000 de persoane au murit de pneumonie, gripă, atac de cord, dar au fost trecute la decese de Covid19.

    Zilele acestea și la noi au fost astfel de scurgeri de informații. Finalul acestei mascarade se apropie, iar actorii implicați vor fi deferiți unui tribunal de tip Nurenberg, ce va condamna crimele lor împotriva umanității.

    https://youtu.be/YVO5VBH0648

    • Cetateanul Răspunde

      Peste tot mor circa 5-6% sanatosi sau care nu sunt in evidente cu boli cronice … 5% sanatosi din 0.15% mortalitate prin infectare te las pe tine sa faci calculul …

      • Dr Haus Răspunde

        Mai vezi si cati au probleme din cauza vaccinului ,ca tu numai asta stii : mor putini din cauza virusului , multi de la vaccin vor face 7 capete ca zmeul din poveste .
        Cum se face ca in toata lumea nici o tara nu a vrut sa demonstreze ca se poate si altfel .Ne doare-n cot de virus , facem ce vrem , concerte ,chefuri mari ,fara masca , nu ne trebuie masca ,nici distantare , facem economia sa duduie ca avem ocazia ,acum aveau comunistii , arabii ,etc sa dovedeasca asta , dar nu a facut nimeni .Doar Corea de Nord nu are oficial covid , ca la prima suspiciune sunt impuscati si arsi .Toate tarile sunt proaste , numai tu Cetateanul esti marele destept .
        Cum ar fi sa fii tu in cazul ala 0.15% care mor ?

        • Cetateanul Răspunde

          CUm nu am distrus economia si drepturile oamenilor pentru gripa sau TBC, nu vad cu ce este mai deosebita acesta boala ? Cine e bolnav, tot restul, tot binele din lume ! Sa scape !

      • Mirel Răspunde

        Am o cunostinta care avea gura mare ca si tine ,puternic sanatos , si fara frica de o simpla raceala , dupa ce a scapat la limita de covid si parintele si unchiul morti , acum tace chitic , si sufera ,pentru ca el i-a infectat.

        • Cetateanul Răspunde

          Eu spre deosebire de cunostinta aia a ta am deschis cateva almanache de medicina . Exista zeci de studii deja in legatura cu administrarea de vitaminaD3, C, Zinc, Ivermectina am pe stoc, pulsoxietru, o sa scap ! 99.9 ! Nimic nu e 100% pe lumea asta !

          • Gogu

            Au mai fost de astia increzatori in forte proprii, apoi au muscat pamantul.

    • bacteriolog Răspunde

      Pai una din caracteristicile virusului este ca ingroasa sangele , formeaza cheaguri , deci omul respectiv daca nu contacta virusul traia .Virusul l-a terminat , a facut infarct ,AVC .si atunci dupa prostia ta ,nu a murit de covid.
      Pererea ta care este : oamenii mai si beau alcool ,unii mai si fac ciroza , dar unii fac ciroza fara sa bea ,din cauza hepatitei C . Deci conform gandirii tale , omul a murit de ciroza hepatica ,nu de la virus.Esti mai dobitoc decat un Trabant !

      • Cetateanul Răspunde

        De aia se schimba modul de raportare a deceselor ? OMS ii invata pe medici ! HA HA HA !

        • catzu Răspunde

          vezi ca numarul decedatilor e mult mai mare decat oficial .

          • Golf

            Statistic numărul decedaților din 2020 este mai mic decât cel din 2019. Restul este propagandă.

          • Janis

            Logic din moment ce au fost mult mai putine accidente de circulatie, omoruri, lovituri cauzatoare de moarte, lumea a stat acasa, nu la furat, scandal in baruri, discoteci.

  9. Cetateanul Răspunde

    RE Golf

    Se pare ca mortalitatea a crescut fata de 2019 cu 0.08% . Cercetator de top demonstreaza prin studiu ca e mai mortal cu 0.05% decat gripa sezoniera care are o mortalitate de 0.1% .
    Unde sunt milioanele de decese suplimentare ?

  10. Cetateanul Răspunde

    In alti ani a crescut cu 0.39% si nu a fost nimeni arestat la domiciliu, terorizat si falimentat ! A, era sa uit ! “Scoala” online se pare ca e un esec total !

    • Statistics Răspunde

      Deci la urma urmei ai descoperit ca pandemia nu exista totul este inventat, toata lumea din toate tarile este fraiera si proasta i si doar tu esti destept si detinatorul adevarului absolut.

      • Cetateanul Răspunde

        Cifrele sunt clare inca din aprilie anul trecut, pt mine nu e o surpriza . Sa pun la indoiala studiu facut de om de top … VS …

      • Cetateanul Răspunde

        Lumea va refuza in masa vaccinarea !

    • Mascalzone Răspunde

      Vezi ca ethnobotanicele si retelele sociale te fac sa aiurezi si sa crezi in fantasme.

  11. Farmacia veterinara Răspunde

    Vedeti ca ivermectina este pt animale, dozarea se face foarte precis dupa greutate, pentru om nu sunt dozaje experimentate, distruge ficatul. Pentru oameni doar o varianta de crema este omologata.
    Ivermectina este impotriva limbricilor, si altor paraziti.
    Covidul nu e joaca!

  12. Cetateanul Răspunde

    RE Gogu

  13. Cetateanul Răspunde

    RE Gogu

    Eu am investit foarte mult in sanatatea mea si a familiei mele, invincibil nu sunt nici eu SI NICI TU !

    • Dr Răspunde

      Ce sustii tu este prostie curata, si increderea in sanatate este amagire si pericol, organismul prea sanatos ataca propriile celule infectate cu virus, provoaca inflamatie si puroi, plamanul se ineaca, vezi furtuna de citokine. La copii se ajunge la sindromul Kawasaki. Tinerii de 25-30 ani care au decedat erau sanatosi tun
      , dar in strainatate sunt si de la categoria 13 – 18 ani.

      • Cetateanul Răspunde

        Exista doctori care afirma pe baza de studii faptul ca oamenii cu o concentratie foarte mica a vitaminei D3 in sange au sanse de deces cu 30% mai mari ! Din orice cauze .
        D3 reduce inflamatia, regleaza activitatea a sute de gene ! Profesor Michael Holich .
        Va recomand documentarul RĂU TRATAȚI (MALTRATAȚI) – MAL TRAITÉS. Documentarul despre COVID-19 care a șocat Franța. ACUM ÎN ROMÂNĂ, AICI. Dr. Didier Raoult și alți medici europeni faimoși, expun ADEVĂRUL, il gasiti pe activenews .

      • Cetateanul Răspunde

        Mda, apropo de prostie . De ceva ani i-am avertizat pe ai mei de pericolele care se ascund in spatele sfaturilor facute de “specialisti” . Sa nu cumva sa te expui la soare ! Acum majoritatea celor care fac forme grave … daca bunicul a trait 85 de ani si vrei sa traiesti tot atata … eu zic ca e mai sigur sa faci ce a facut si el …

    • Pop Vasile Răspunde

      Io m-am vaccinat, am anticorpi, nu se lipeste de mine, am incercat, la vara ma duc la Untold, sper sa se tina. Intra doar vaccinatii!

      • Cetateanul Răspunde

        WOW !
        Mai bine stau cu prietenii la un suc natural ! Si socializez fara masca ! Nu depind de niste reguli …

        • asistenta Răspunde

          Cand o sa fii intubat sa vezi ce socializare.

          • asistenta

            Io știu cel mai bine corijenta clasei cum se face! Ce m-am ajuns, ce m-am realizat! Tremură toți și toate de frică când mă văd ceilalți și ce îmi place! Nici nu mai duc dorul ciubucurilor de pe vremurile antepandemie, acum curge gârlă! Singura mea problemă este ce voi face după pandemie.

          • Cetateanul

            Nu te-ai intrebat niciodata DE CE exista gripa sezoniera ? Aportul de vitamina D3 ajuta enorm, exista ZECI DE STUDII PE ACEASTA TEMA .

  14. Jack Răspunde

    Citind comentariile ma ingrozesc.
    Chipuri, implant, nanotehnologie, virologi si experti in domeniu cu 2 clase.

  15. radical2 Răspunde

    Daca nici doritorii nu se inghesuie, e grav :)))

    • c-block Răspunde

      @Beny Kira, degeaba îți dai osteneala și tot postezi. Ca să aibă efect subiectul ar trebui să fie măcar parțial de bun simț. Așa că efortul tău este sortit eșecului. Are ăsta pe grumaz un blindaj că poate și bomba atomică ar ricoșa din el! Doară se cheamă pulitician neaoș dâmbovițean, nu???
      PS. Sătmărenii sătmăreni cunosc bine specimenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.