Ultima actualizare: ieri, 18:04
Locale

1st Job – Cariere Express | Sute de oferte și oportunități de carieră pentru liceenii sătmăreni

Asociația Acces La Viitor alături de Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu”, Primăria Municipiului Satu Mare, Fundația Hans Lindner, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Aushopping Satu Mare organizează 1st JOB – Cariere Expres pentru Liceenii Sătmăreni, prima ediție – Live pe Facebook, 14 -15 mai 2021.

,,Cu toții ne-am fi dorit un eveniment în format fizic dar, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei create de COVID-19, în mare parte activitățile proiectului au fost orientate în online. În aceste condiții, evenimentul va avea loc la Aushopping Satu Mare și va fi transmis Live pe platformele on-line iar partea de interacțiune între tineri și firmele participante, va avea loc în grupul 1st Job de pe pagina Facebook a Asociației Acces La Viitor”, anunță organizatorii.

1.536 de tineri, 16 licee sătmărene, 15 firme participante s-au înscris și participă la acest proiect

Tinerii care vin la târg și caută oportunițăți de carieră sunt de la Liceele: Tehnologic ,,Simion Bărnuțiu”, ,,Iuliu Maniu” și Teoretic Carei, Tășnad și Negrești Oaș, iar din Satu Mare: Liceul de Arte ,,Aurel Popp”, Teoretic German ,,Johann Ettinger”, cu Program Sportiv, Tehnologic ,,Elisa Zamfirescu” și ,,UNIO – Traian Vuia”, Industrie Alimentară, precum și Colegiile Naționale ,,Kolcsey Ferenc”, ,, Ioan Slavici”, ,,Mihai Eminescu” și Economic ,,Gh. Dragoș”.

Pentru a le oferi șansa de a fi cât mai activi pe timpul verii, s-au alăturat și vin să își prezinte ofertele:

  • EDU: Universitatea de Veste ,,Vasile Goldiș” extensia Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare;
  • JOB:  Centru Cultural ,,G.M.Zamfirescu”, Zollner, Metamob, Steiger, Electrolux, Erdsteel, Stațiunea Tășnad, Delos Food Express, Fornetti, Big Players Cafe;
  • SKILL: Fundația ,,Hans Lindner”, Asociația de Consiliere, Consultanță și Informare Solidaritatea.

,,Deprinderile formate în anii adolescenței marchează gradul de independență al viitorului adult, iar dezvoltarea abilităților practice pot defini comportamentul corect legat de viața activă a individului, așa cum obişnuirea tânărului încă din adolescență cu un loc de muncă și integrarea lui socio-profesională îi va influenţa cariera pe tot parcursul vieţii. Astfel că, dincolo de genericul acestui proiect, 1st JOB  nu a fost conceput doar ca o platformă de recrutare ci și de una vocațională.

Pentru a contribui activ la startul pozitiv al tinerilor sătmareni pe piața muncii am introdus în program sesiuni de consiliere și mentorat on-line, gratuite, ce au avut loc în grupul suport de interacțiune #1stJOB, de pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor. 11 specialiști pe diverse domenii de interes au fost alături de ei și le-au oferit informații pentru a-i ajuta să își valorifice potențialul propriu, la primul contact cu cariera lor’’.

În programul evenimentului vor veni și invitați speciali, speakeri motivaționali precum Mirela Retegan sau Renato Crâșmar. Cu toții vin să împărtășească din experiența lor de viață și își prezintă tinerilor propriul model de carieră de succes. Talk show-ul va fi transmis on-line pe rețelele de socializare, în același interval, 15.00 – 18.00, vineri și sâmbătă.

 

Un comentariu

  1. Cetateanul Răspunde

    Cea mai mare prostie este sa lucrezi pentru altul . Vezi ce-ti place, in ce poti sa investesti mult timp si munca si da-i drumul !
    Este ok si un job pentru a incepe sa strangi un pic de capital/eventual te ajuti cu un mic credit, dar atat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.