Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Astăzi începe cea de-a doua ediție a Maratonului Vaccinării, la Shopping City Satu Mare

În parcarea Shopping City Satu Mare are loc, începând de vineri după-amiaza, până duminică seara, cea de-a doua ediție a Maratonului Vaccinării.

Astfel, de vineri, 14 mai ora 14,00 până duminică 16 mai ora 20,00 sătmărenii sunt așteptați la Shopping City Satu Mare la centrul de vaccinare amenajat în parcare, în cadrul Maratonului Vaccinării, ediția II. Vaccinarea se face fără programare, doar cu un act de identitate valabil, cu serul furnizat de Pfizer BioNTech.

,,Prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână anunță episoade de ploi. Suntem convinși că nu reprezintă un impediment pentru sătmărenii care vor să se vaccineze. Accesul și zona de așteptare  sunt adaptate și vremii ploioase’’, transmite Instituția Prefectului Satu Mare.

52 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    Cei care s-au vaccinat in Ianuarie, pot sa mearga si ei la maraton. Le-a expirat imunitatea 🙂

    • Gicu Hugi Răspunde

      Fals, inca tine imunitatea pentru toata lumea (adica 8-9 luni minim pentru ca de atunci a inceput vaccinarea in anumite state si inca se mai numara zilele – deci se poate f bine sa fie imunitate care sa tina si minim 1 an sau mai mult)

      • România Răspunde

        Astea sunt declarații pur afirmative, niște axiome, dogme care nu au nici un fel de susținere efectivă. Așa zici că așa ți se spune sau așa speri că este. Dacă scoți de undeva din joben niscaiva studiu găsit și încropit pe repede înainte la comandă, păi aia cam tot atâta și valorează. Cine are simțul răspunderii nu face asemenea afirmații. Nu se cunoaște nici acum cât âine efectul vaccinării și se vede clar că variază foarte mult de la om la om.

        • Gicu Hugi Răspunde

          Nu “asa se spune” sau “asa sper” ca este… pur si simplu stiinta e se bazeaza in mare parte pe observatie. In exemplu nostru cercetatorii monitorizeaza periodic imunitatea primilor vaccinati, deci se stie SIGUR ca acestia au imunitate minim 8-9 luni (pentru ca atat a trecut de cand s-au vaccinat) si se stie SIGUR ca vor avea imunitate pe un timp si mai indelungat iar ceea ce nu stim cu exactitate inca e PANA CAND vor avea imunitate… dar ce stim SIGUR e ca vom afla tot pe baza observatiilor periodice facute de oamenii de stiinta.

          • România

            Atunci hai să-ți pun o întrebare! Se spune că vom putea circula mai ușor cu chestia aia verde care încă nu e implementată în UE. Buuun.
            Atunci te rog să-mi spui ce valabilitate are aceea hârtie pentru că se poate foarte ușor ajunge acolo ca un om vaccinat și cu zapiscă să nu mai aibă anticorpi și fain frumos să călătorească haihui prin lume fluturând hârtia verde și de fapt să fie bolnav! Deja avem cazuri la vreo 10-15% din cei vaccinați cu ambele raleluri care nu mai au anticorpi. Asta la noi vorbesc în țară. Ce rezolvăm atunci? Nimic.

      • bacteriolog Răspunde

        Cei care au participat la faza 3 de testare ale vaccinurilor in SUA sunt testati in continuare
        si deocamdata au anticorpi ,deci vaccinul este eficient min 8 luni.Cu trecerea timpului se va sti exact cat .Se lucreaza la actualizarea vaccinului Pfizer pt variantele noi pentru eficienta maxima.

        • @bacteriolog Răspunde

          Adică se cheamă cobai. Oare de ce mă deranjează pe mine acest aspect? Oare de ce?😱😤

    • The Economist Răspunde

      Exista o tendinta de a se perpetua ideea ca vaccinul tine putin ,este raspandita pe media , fabricile de vaccin spera in vanzari mari ,de accea ideea ca mai trebuie si mai tarziu rapeluri ,Pfizer calculeaza cu vanzari de vaccin de 23 miliarde dolari.

      • România Răspunde

        Ba nu e nici o idee, vezi cazul Seychelles sau Maldive. Și la noi peste 4000 cu rapel cu tot s-au îmbolnăvit și sunt încă vreo 25000 de cazuri care au făcut doar prima doză și apoi s-au pozitivat. Așa că te rog frumos ocupă-te de treburi la care te pricepi.

        • Gicu Hugi Răspunde

          la Seychelles aia se vaccineaza cu sinopharmu ala chinezesc boss

          • România

            Știu. Și? Același vaccin e valabil la chinezi și acolo pandemia e gata de mult. Nu așa se spune? Sau dacă e ceva fals în toată treaba asta știi bine că doar două variante sunt. Ori vaccinul chinezesc e apă de ploaie și chinezii mint cu ce e acasă la ei, ori ceva nu e cusher cu toată vaccinarea. Altă variantă nu văd. Boss. Sau zici că ADN-ul din Seychelles nu e compatibil cu vaccinul chinez? Dealtfel nu numai cu vaccinul chinezesc sau imunizat. 60% e Sinofarm și 40% AstraZeneca. Deci, boss?

        • bacteriolog Răspunde

          Ba tu sa te ocupi, este logic sa se si infecteze o proportie de vaccinati, pt ca este dat clar eficienta 91-94 % depinde de fabricant. Deci 6-9 % se pot infecta. Dar cei vaccinati fac forma usoara de boala. Cei nevaccinati care cum le este norocul si genetica.

          • România

            Eu zic că mai degrabă ar trebui să te hotărăști sub ce nume postezi. Pentru că din ce îmi dau eu seama suferi de o veritabilă tulburare de personalitate și postezi sub vreo 10 nume pe puțin. Și NU, nu este normal să se infecteze. De aia se cheamă vaccin. La celelalte vaccinuri aplicate asupra populației nu mai este nici o îmbolnăvire, nici măcar în formă light.
            Noi în momentul de față avem oficial recunoscut 35000 de îmbolnăviți vaccinați. Ăștia or fi în logica unora sacrificiile inerente? Pierderile calculate?

          • bacteriolog

            Orice vaccin are o rata de eficienta , de ex cel antigripal are numai 55% .Unele au aproape 99% .

          • Gicu Hugi

            Bai Romanica, tu nu stii cum functioneaza un vaccin dar ai pareri!

          • România

            @Gicu Hugi, cred că știu mult mai bine decât tine. Eu când îmi formulez o idee în cap înainte mă documentez. Tu reciți dogmele sfinte. Asta e diferența. Va trebui să se meargă la vaccin din 6 în 6 luni. Notează undeva în carnetul tău. Nu știu dacă ne permitem asta, atât logistic cât și financiar.

          • Gicu Hugi

            Se vede Romanico, duduie desteptaciunea in tine!

            suntem tara cu cei mai multi experti in epidemiologie, pacat ca niciunul n-a luat un Nobel pentru stiinta de zeci de ani

    • Dr Haus Răspunde

      Cei trecuti prin boala au imunitate in jur de 6 luni, depinde de organism. In mai multe tari se da 4 luni valabilitate pasaport verde de la data vindecari.

      • România Răspunde

        Adică încet putem să îi rechemăm pe primii pentru revaccinare? Încă nu am terminat meciul 1, nu știm nici rezultatele și nici efectle pe termen lung dar deja trecem la meciul 2?
        Cum stai tată cu logica?

        • Dr Haus Răspunde

          Daca tine mult vaccinarea din cauza ca unii gasesc ca e important sa sperie lumea de vaccin ,lumea ezita,asteapta , va veni si valul urmator si valul urmator.Vaccinuri deocamdata sunt ,ieri 2 cunostinte s-au dus fara programare la centru si in 10 min au fost vaccinati .

          • România

            Nu de aceea tine mult vaccinarea. Stii prea bine. E mai usor pentru unii sa arunce vina in loc sa recunoasca ca nu sunt instare sa se organizeze. Din start trebuia apelat de exemplu la medicii de familie. Cu ei ai acces la populatia rurala. Plus campania facuta cu armata, asta da. Dar asa trebuia de la inceput. Plus nu aruncat cu noroi din start in cei care nu sunt convinsi. Parca traim pe aceeasi planeta, nu? Deci nu din cauza antivaccinistilor nu am atins nivelul de vaccinare dorit pentru ca din cate imi dau eu seama suntem cam acolo unde se dorea, putin mai jos ca procent dar aproape. Asa ca lasa vrajeala pentru prosti.
            Dar ar trebui sa te hotarasti sub care nume postezi ca vad ca ai mai multe.

          • Cetateanul

            Inca 10 valuri daca vin eu si cu cei dragi suntem protejati . C, D3, Zinc, ceapa, usturoi, miere, miscare, pulsoximetru zilnic .

    • AziNu Răspunde

      Prea v-ati combinat unii. Eu ziceam asa , ce se aude prin piatza

  2. H&R Răspunde

    Tot aici de vanzare Audi S6 2.0 TDI, 170 cai putere, volan stanga, km rulati 221052, an fabricatie 2014, full option. Merita vazut. Va astept cu drag.

  3. Prostu' cartierului Răspunde

    Eu am scris in numele H&R.

  4. Altu Răspunde

    Oferta de Weekend: Vineri: 1 vaccin =1l ulei,pt fiecare persoană care o convingi primești bonus 1 kg de zahăr, Sâmbătă: 1 vaccin = 2 minciunele proaspăt scoase de Mâțu,duci copilul primești și rabdățele prăjite, Duminică: doar bărbații primesc un pahar de apă fără grade iar dacă duc și consoarta un prezervativ gratis să nu mai procreeze specimene ca ei. Weekendul următor Guvernul Meu vă așteaptă cu noi oferte de nerefuzat. Grăbiți-va , stocurile sunt limitate!

    • Ghita ,pensionar Răspunde

      Sper sa-si bata soarta joc de tine asa cum faci tu cu noi ,mai batrani .

      • Altu Răspunde

        @Ghita pensionarul, bravo domnule. După că muncesc ca prostul să vă plătesc pensia mă mai și blestemi. Ce credeți ,dacă nu muncim noi, ăștia mai tineri ,ciuciu pensie. Că doar nu vă dă Câțu din jebul lui. Să vă fie rușine, ați îmbătrânit degeaba. Dacă ironia și sarcasmul vă deranjează treceți peste. Soarta îl bate pe fiecare după cum merită.

        • ... Răspunde

          @Altu, nu te supăra dar îi înțeleg și pe ei. De un an și ceva numai tâmpenii aud și numai frica, moartea, covidul, comorbidități, rată de infectare etc. merge. Au și ei o vârstă. Este inuman ce se practică la nivel mondial și este contraproductiv până la urmă. Eu atâta sper ca din copii ăștia care au fost un an jumate faultați cu învățământul ăsta stil bătaie de joc măcare unul să se ridice și să ajungă undeva sus. Pentru că sunt sigur că va șterge pe jos cu ăștia actualii.
          PS. Și actualii pensionari au muncit din greu pe vremuri. Nu tu sau eu sau altul plătești pensia lor. Ci statul gospodărește foarte prost resursele și se folosește de încăsările actuale cu care să se achite de obligații. Nu e vina nici a ta dar nici al lor. Deci nu spune că tu plătești pensia lor ci mai degrabă statul fură din banii tăi de taxe și impozite și se folosește de ele cum îl taie capul. Sau după interese.

  5. Golf Răspunde

    Maratonul prostiei a început și ține tot weekendul. Haideți cu mic cu mare la maratonul prostiei. Le garantăm tuturor participanților la maratonul nostru care trec de linia de sosire, un număr cât mai mare de boli cronice autoimune. Haideți la noi, aduceți copii și toată familia, boala vă este garantată.

    Sănătatea nu este un drept sau un dat. Sănătatea este un privilegiu pe care îl au doar cei cu un pic de minte, voință și înțelepciune.

    • Cetateanul Răspunde

      Uite cum Puloximetrul meu arata ca Altu ,Golf … si & de frica vaccinului si a urmarilor inchipuite au facut putza cat aia de musca ! Mai bine mor decat sa se vaccineze .E dreptul lor ,dar dece trebuie sa sperie lumea cu bazaconiile lor ? Mai bine bagati in voi ivermectina ,poate scapati de tot ,si noi de voi .

      • Altu Răspunde

        @cetateanul,vezi ce prost ești. Eu încurajez vaccinarea, promit și bonusuri. Vreau să fie vaccinați 99,999999% din populație, să rămân doar eu și cu familia nevaccinați. Noi să murim de covid,iar voi restul de cancer, inimă,boli pulmonare, lepră, ciumă ,etc . Ambiția mea e să mor de covid. Ce aveți voi împotriva.

        • Cetateanul Răspunde

          HA ! HA ! HA !
          Unii nu are nici macar simtul ridicolului !

          • Altu

            @cetățene, ești ridicol rău. Ai noroc că ,chiar și tu,un analfabet funcțional te poți desfășura în voie pe acest portal. Unii chiar nu au simțul ridicolului, și tu ,din păcate pt. familia ta ești unul dintre ei.

        • Cetateanul Răspunde

          In fine, ala de mai sus foloseste acelasi nick, sanatosi sa fim ca toate or fi bune !

        • Press Răspunde

          Tragedie în Olt, acolo unde un tânăr de doar 34 de ani a murit la scurt timp după ce s-a întors din Anglia. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la acest caz, probele prelevate fiind trimise ulterior spre analiză pentru a afla dacă este vorba despre noua tulpină.

          Ce au constat medicii la control
          Pandemia de Covid-19 face prăpăd în rândul tinerilor, astfel că vârsta mai mică nu mai reprezintă neapărat un avantaj. Tânărul din Caracal a început să se simtă rău la câteva zile după ce s-a întors din Marea Britanie, așa ca s-a dus la spitalul din Caracal pentru un control.

          Medicii de acolo s-au îngrozit atunci când au constatat că plâmânii săi erau grav afectați de infecția cu Covid-19, astfel că 75% prezentau leziuni specifice bolii.

    • garcea Răspunde

      Si tu faci jocul lor, te-ai prostit ,te-au prostit
      “”Obiectivul este slăbirea UE”
      De la debutul răspândirii virusului, lupta pentru influenţă şi tălmăcirea a ceea ce se întâmplă s-a intensificat pe platformele digitale. “Pandemia este un teren fertil perfect pentru dezinformare”, a declarat Peter Stano pentru DW. “Ţelul este subminarea şi slăbirea UE”.

      Stano este purtător de cuvânt al Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) şi este responsabil, între altele, pentru dezinformare şi ameninţări hibride. De când virusul a pătruns în Europa, echipa sa a înregistrat deja mai bine de 600 de cazuri de dezinformare cu privire la coronavirus în banca de date EUvsDisinfo – şi acestea sunt exclusiv cazuri cu referire la Europa.”

      https://www.dw.com/ro/fake-news-coronavirus-cine-profită/a-54434287

    • garcea Răspunde

      Atenție la sursele de unde vă informați! Sunt deschise 30 de dosare penale pentru comunicarea de informații false privind coronavirusul

      • Altu Răspunde

        @garcea,de unde știi tu cine raspandeste informații false sau adevărate. Cum le deosebești, opinia ta personală valorează fix zero. Cine e deținătorul adevărului ,Bill Gay,Fauci,Rafila,Mâțu, Iohannis?. De la cine luăm lumină să deosebim adevărul de fals.

        • @Altu Răspunde

          @Altu, tu ai prins faza cu dușmanii poporului sau a orânduirii societății socialiste, aia de dinainte de 89. Nu seamănă un pic? Pentru că dacă gândești ești periculos pentru că nu înghiți pe nemestecate toate ce ți se deșertează în față?
          Sau faza cu cine nu e cu mine e împotriva mea?

          • Gicu Hugi

            i-auzi p*u*la mea… idiocracy-ul va atinge un nivel asa mare incat plozii vostri vor avea pretentia sa merite nota 10 si nu 3 la matematica daca scot pe gura ineptii ca 2 x 2 = 5… sa nu cumva sa indraznesti sa il taxezi pe p*r*ost daca habar nu are despre ce vorbeste

        • Dr Răspunde

          Fals este afirmatia ta ca vaccinul provoaca tot felul de boli teribile. Ce mai vrei?

    • Vierme Răspunde

      Ba Golf , tu esti mai rau ca mine .Valabil si pt connationalii in idei.

  6. UNICEF Răspunde

    Informațiile false și dezinformarea pun în pericol sănătatea și viața, subminând încrederea în știință, în instituții și în sistemele medicale”, a declarat directorul general al ONU dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Pentru a combate pandemia, avem nevoie de încredere și solidaritate, iar în contextul unei lipse de încredere, există mult mai puțină solidaritate. Informațiile false zădărnicesc răspunsul la pandemie, prin urmare trebuie să ne unim forțele pentru a lupta împotriva lor și pentru a promova recomandările de sănătate publică ce au o bază științifică. Principiile care ghidează răspunsul la COVID-19 se aplică și în cazul gestionării infodemiei. Trebuie să o prevenim, să o detectăm și să o combatem, împreună și cu solidaritate”.

    • @UNICEF Răspunde

      Cel mai vinovat de informatii false este Tedros asta care a tinut spatele chinezilor 3 luni pana a fost prea tarziu. Din aceasta cauza putin ma intereseaza ce mai debiteaza. Ar trebui sa aiba o locuinta bine definita si limitata ca suprafata. El si armata de oameni care nu a facut nimic si cand era infinit mai usor de controlat totul a creat premizele acestei pandemii.

  7. @Altu Răspunde

    @Gicu Hugi. Nici nu iti dai seama ce mancator de kkt desavarsit ai ajuns.
    Plozii mei is la facultate si nu de aia gen Spiru Haret. Stii de ce? Pentru ca de mici au fost educati sa gandeasca, sa analizeze si sa nu toceasca cum cereau multi profi. Acum sunt la facultate. Dar nu in tara, ca la noi daca gandesti esti dubios. Tara nu te vrea inteligent. Tara te vrea cum esti tu. Mandru, muncitor, de preferat sa dai ortul popii in prag de pensie ca sa nu ai pretentii de pensie si care accepta orice de la sfintii conducatori. Pentru ca ei este infailibili, nu? Ori ba?

    • Gicu Hugi Răspunde

      daca aia au ajuns la facultate nu inseamna nimic ci arata cat de rau o ajuns educatia din Romania… ne arata ca tara scoate p*r*osti cu diploma pe banda rulanta si nu elite

      • @Altu Răspunde

        Să înțeleg că facultatea de Biochimie și Biologie moleculară sau cea de Istorie- secția de istoria artei si de cultura universală e vax pentru tine? Măi să fie! Repet, nici unul din copii nu este student în țară. A fost opțiunea lor pentru că exact aia au zis că vreau să facă școală nu să aibă doar o diplomă. Eu contribui financiar. Tu numai poți visa la așa ceva la cele 2 clase pe care le ai, ca și trenul personal de Mangalia. Dacă perseverezi demonstrezi nu numai că am dreptate și că ești mâncător de …., dar ești și pr@st rău de tot. Dar ca să vezi, voi sunteți majoritatea în țara asta!

  8. hAuleuMaica Răspunde

    Ba Eu, Ba Tu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.