Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Aproape 8.000 de elevi din județ vor putea fi vaccinați. Întâlnire între conducerea școlilor și părinți

În cadrul ședinței săptămânale de lucru de astăzi cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Altfatter Tamas a invitat și conducerile Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Școlar Județean. La solicitarea Instituției Prefectului, inspectorul școlar general Anișoara Boitor a pregătit o situație privind numărul de elevi cu vârsta între 16-18 ani în județul nostru, vârstă la care sunt eligibili pentru vaccinare. 

Astfel din totalul de 7.988 elevi în această categorie de vârstă la nivelul județului, 5.186 sunt în municipiul Satu Mare, 1.255 în municipiul Carei, 588 în Negrești-Oaș, 230 în Tășnad, 159 în Livada și 578 elevi la unități școlare din mediul rural.

Prefectul a solicitat Inspectoratului Școlar Județean organizarea în această săptămână de întâlniri a diriginților și a conducerii școlilor cu părinții, pentru a se prezenta procedura de vaccinare a minorilor între 16-18 ani, a avantajelor vaccinării, a faptului că vaccinarea este singura opțiune de ieșire din pandemie.

Până la data de 18 mai 2021 inspectoratul va înainta o situație centralizată cu numărul de elevi minori ai căror părinți și-au exprimat acordul scris pentru vaccinare (este suficient acordul a cel puțin unul dintre părinți). În funcție de aceasta, se va stabili o strategie pentru vaccinarea în cel mai scurt timp, inclusiv prin organizarea de centre distincte destinate vaccinării elevilor.

În cadrul aceleiași ședințe, s-au stabilit măsuri organizatorice privind desfășurarea celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării, în perioada 14-16 mai 2021, în special privind informarea unui număr cât mai mare de cetățeni, pentru acces direct și simplu la vaccinare.

Prefectul își exprimă convingere că interesul pentru vaccinare a sătmărenilor, dovedit în cadrul Maratonului Vaccinării, că vaccinarea noilor categorii eligibile de tineri și simplificarea procedurilor de vaccinare ne vor aduce cât mai repede mai aproape de obiectivul de 100.000 sătmăreni vaccinați și de ieșirea din pandemie.

9 comentarii

  1. maria Răspunde

    Lasati in pace copiii sau sa le faca Statul toate analizele gratuit pentru a elimina orice suspiciune de boala sau alergie de care habar n-au…Sotul meu dupa rapel a crezut ca se curata o luna de zile asa de rau i-a fost..Jos labele de pe copiii..

    • ... Răspunde

      …. și mă gândesc că nu apare în statistici la reacții adverse. Ca să nu se strice imaginea cuiva. Știu de mulți care sunt în această situație. Oricum zic că de ce să raporteze că ce mai pot să facă?

  2. Nebu Răspunde

    Copii vor suferi din prostiile adulților.
    Vaccinul este un lucru benefic de când e lumea, atât pentru copii cât și pentru viitorul copiilor.
    Dn. Maria copilu tău presupun ca este vaccinat cu vaccinurile primite de copilărie.
    Cu ce difera un vaccin banal de gripa fata de un alt vaccin, dau exemplu:

    – Variolarea ajunge în Marea Britanie. În acest timp, istoricul francez Voltaire estimează că 60% din populație are variolă. 20% din ea moare din cauza variolei.
    – Fiul lui Benjamin Franklin moare de variolă la vârsta de patru ani.
    – Medicul englez John Fewster ajunge la concluzia că oricine e infectat cu variolă bovină, este imun la variolă
    – Medicul englez Edward Jenner inoculează un băiat de opt ani cu variolă bovină, apoi încearcă să-l infecteze cu variolă, descoperind că este imun.
    – După multe refuzuri, (PRECUM IN ZIUA DE AZI DRAGILOR ANTI-VACCINIȘTI )Edward Jenner își publică cercetările despre vaccinarea împotriva variolei.
    – Între 80.000 și 100.000 de antivacciniști protestează la Demonstrația din Leicester împotriva englezilor, pentru oprirea inoculării obligatorii.
    – Se dezvoltă vaccinurile împotriva febrei tifoide și holerei.
    – Henning Jacobson din Massachusetts refuză să se conformeze mandatului de vaccinare obligatorie din orașul său, după focarul de variolă.
    – Bela Schick testează imunitatea pentru difterie. În următorii cinci ani se dezvoltă un vaccin, iar mortalitatea este redusă considerabil.
    – Epidemia de gripă din Spania omoară 25-50 milioane de persoane la nivel mondial, incluzând mai mult de 500.000 în Statele Unite ale Americii. Dealtmineri, mulți dintre ei sunt tineri și sănătoși.
    – Statele Unite ale Americii înregistrează între 100.000 și 200.000 cazuri de difterie anual, cauzând între 13.000 și 15.000 de decese în fiecare an.
    – O epidemie de rubeolă lovește Statele Unite ale Americii, rezultând 12.5 milioane de cazuri. 20.000 de copii se nasc cu Sindromul Rubeolic Congenital.
    – După moartea a mai mult de 300 de milioane de oameni în secolul al XX-lea, variola face ultima sa victimă – Janet Parker – fotograf medical din Marea Britanie.

    – Organizația Mondială a Sănătății declară că variola este eradicată de pe planetă

    OARE DE CE ESTE ERADICATA DE PE PLANETA? PENTRU CA S-AU VACCINAT!

    Cu ce diferă prezentul de trecut, cu nimic, doar că acum ne stă în mâini mai multe și mai sigure tehnologii ca atunci…
    Istoria se repeta! De noi depinde cât va ține 1-2 ani sau 4-10 ani, din cauza minților conspiraționiste.

    • bigbrother Răspunde

      O singura observatie. Variola sau celelalte boli cum se spune ale copilariei sunt de absolut alta natura decat coronavirusul. Astept sa se recunoasca oficial ca a fost gestionat gresit si are clar influente artificiale. Asta nu e conspirationism. Este recunoscut si de guvernul SUA oficial. Si fata de o arma biologica scapata pot sa te tot vaccinezi. Daca nu crezi asta esti putin mai linistit in suflet si nu te agiti asa ca altii dar faptele tot fapte sunt. Pandemia mai tine minim 3 ani. Asa sa te pregatesti. Noi pana vom avea imunitatea visata vom lupta cu alta varianta si incepe hora din nou.

  3. Nebu Răspunde

    Să presupunem că ai dreptate și atunci sunt oameni care aruncă o armă biologică care poate fi amortizată întru fel sau altu de alți care nu vor ce doresc primi. Pro și Contra va fi tot timpul.
    Ești foarte bine informat, dar oare da sau ba, citez:
    – Pandemia mai tine minim 3 ani.
    Lucrezi la FB, nici ei nu știu atât de precis…
    – Așa să te pregătești.
    Nu doar eu, cât și tu… (toți suntem în Horă, de ce nu am înota în același direcție, a mai greu, scuze)
    – Noi până vom avea imunitatea visata vom lupta cu alta varianta și începe hora din nou.
    Adevărat … Tot respectul…
    P.S. Ești foarte sigur pe tine bănesc că ai studii mari cercetări.
    Ce te face să crezi că diferă virusurile sunt tot viruși, a… e făcut în laborator, am uitat de aia tot virus rămâne. Părerea ta așteptările tale.
    Uite așa istoria se repeta Pro și Contra.
    Diferența e că nu știu dacă cercetările mele sau ale tale sunt cele bune.
    Nu uita Dumnezeu Iartă, dar mama natura niciodată (în cazul în care e în joc natura și nu omul) și ce ți-e dat cu împrumut natura îți va lua înapoi, fără îndoială.
    Dumnezeu cu noi!

    • bigbrother Răspunde

      Nu intru în polemică cu tine că nu are rost. Dacă nici atâta nu știi care este diferența dintre un coronavirus și care sunt factorii care declanșează celelalte boli numite ale copilăriei atunci mai bine îți recomand să îți reîmprospătezi studiile. Pandemia de aia va ține minim atâta pentru că degeaba ajungem să controlăm noi în partea civilizată și mai bogată a mapamondului pentru că există o mobilitate foarte mare a lui Homo sapiens. Se mai liniștește pandemia la noi în Europa dar oricând există o șansă reală de a relua meciul cu covid prin reinfectare cu o altă variantă din Africa sau Asia. Pandemia trebuie să fie sub control pe toată planeta. De aia ține atât. Și deocamdată mai marii dăștepți se ocupă fiecare de ograda proprie și nu vede mai departe. Așa cum facem și noi că UE ne ia nouă vaccin dar UE nu dă vaccin țărilor nemembre UE dar care ne sunt vecine sau sunt geografic sunt aproape. Iar virusul nu are religie, nici limbă și nici cetățenie.

  4. DARIA Răspunde

    Vaccinul este experimental pana in 2023 stie toata lumea, e un studiu pe subiecti umani,n-a fost testat pe animale ca celelalte. Nu comparati vaccinurile copilariei care se dau de zeci de ani cu unul ca acesta.De ce dupa vaccin au murit atatea oameni sau au facut covid ?Am colegi care la 2 luni de la rapel n-au anticorpi si se protejeaza in continuare. Copiii mei n-au sa fie cobaii lor,destul ca ma simt eu rau si acuma la 2 luni de la rapel.Am tahicardie ,tensiune si dureri de cap, pana acuma n-am avut, am sub 40 de ani. Fiecare e stapan pe corpul lui ,deci te poate obliga nimeni.Eu sigur alt vaccin nu mai fac.Un copil e alergic asa ca nu ma risc.

    • Cetateanul Răspunde

      Imi pare rau ! Sincer !
      De la inceputul excrocheriei denumita COVID-19 am urmat intocmai instructiunile, am facut rezerve de hrana, am urmarit zeci de ore si eram la zi cu tot ce se intimpla . Apoi, la o luna dupa prima luna de arest la domiciliu sosesc niste stiri extraordinare de la profesor doctor John Ioannidis, cercetator de top care face un studiu si trage concluziile ! Mortalitatea prin infectare nu este ceva de capatul lumii si ne putem vedea mai departe de vietile noastre cu niste masuri simple .
      Aceste lucruri nu sunt facute cunoscute la nivel mondial, apoi imediat un alt profesor din Germania determina faptul ca virusul nu se poate transmite de pe suprafete decat eventual in conditii execptionale, spre exemplu cineva tuseste pe o clanta, imediat vine alt om si foloseste clanta, apoi isi duce imediat mana la ochi, gura, nas . Nici despre acest lucru nu se pomeneste mai nimic, toata lumea moare, toata lumea se infecteaza din orice !
      Deci mi-am dat seama ca propaganda nu are nimic de-a face cu realitatea !
      Exista studiu comparativ, copiii vaccinati sut cu mult mai bolnavi decat cei nevaccinati, eu ma iau dupa stiinta, nu dupa religia stiintifica . Acuma ceva ani au aparut probleme in urma vaccinarii oilor in Europa si un specialist a facut un studiu si a constatat ca aluminiul din vaccinuri afecta creierul oilor, le schimba comportamentul, deveneau izolate si cu stereotipuri, nu mai puteau duce o viata normala si se pierdeau de turma . AUTISM ! Avem un bun prieten medic care ne-a zis ca la facultate nu a invatat despre aceasta afectiune, atat era de rara . Acum am prieteni cu copii grav afectati, nu vorbesc, repetenti in primii ani de scoala sau in scaunul cu rotile !
      In urma unui studiu comandat in SUA s-a constatat ca din totalul reactiilor adverse aparute in urma vaccinarii intre 1 si 10% sunt raportate ! Ghiciti ce masuri s-au luat ! NICIUNA !

      • Unu' Răspunde

        Mie îmi pare mult mai rău că împart aceeași lume cu idioți ca tine!
        Fă un bine umanității și sinucide-te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.