Ultima actualizare: azi, 16:47

Naţionale

Cîțu: Propunerile sunt să avem nunți, botezuri și concerte cu persoane vaccinate

Cîțu: Propunerile sunt să avem nunți, botezuri și concerte cu persoane vaccinate. Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că sunt mai multe propuneri care vor fi discutate vineri, când va avea loc comitetul interministerial. În mare, ele se referă la organizarea de evenimente private și publice cu participarea persoanelor vaccinate. Totodată, în birourile în care toți angajații sunt vaccinați se va putea renunța la mască, de la 1 iunie, potrivit unei alte propuneri.

“Există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un mod de a motiva populația. Dacă Germania e ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate cred că putem să fim și noi ok.

Faptul că lumea se vaccinează, cred ca e normal din punctul meu de vedere, ca o parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează“, a spus premierul.

Florin Cîțu și-a exprimat încrederea că oamenii se vor vaccina și interesul pentru imunizare nu va scădea, deoarece toată lumea își dorește revenirea la normalitate.

Nu e nevoie să vină Guvernul să împingă lumea de la spate, această vaccinare e un bun public, avem doze, avem centre, începând din acest weekend ne putem vaccina fără programare doar cu buletinul și în centrele în care avem Moderna și Pfizer. Se deschide și maratonul vaccinării, nu e nicio scuză să nu ne vaccinăm”, a adăugat Cîțu.

Premierul a spus că va fi prezent la maratonul vaccinării din București, că va merge si la companii, și la centre, ca să ajute campania.

Dacă se putea, mă vaccinam din nou, dar nu se poate“, a spus el.

“Cel mai bun stimulent pentru a revigora vaccinarea este revenirea la normalitate, viața fără mască. Nu cred ca e nevoie de alte stimulente.

Am oferit companiilor în România centre de vaccinare în companii va fi încă o propunere ca în birouri dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască. Vom vedea ce spun cei de la MS, MAI. Cred că se poate face asta, de la 1 iunie.

Cred că dorința de a reveni la normalitate e mare.

Am discutat cu organizatorii de evenimente, au fost de acord că vor să le facă doar cu persoane vaccinate. Toată lumea ne-a prezentat evenimentul pilot din Spania unde au fost persoane vaccinate Asta e tendința.

Vom participa la nunți, botezuri, când ne vom vaccina”, a explicat premierul care sunt propunerile care vor fi discutate vineri.

Sursa: Digi24

24 comentarii

  1. unu Răspunde

    eu pur si simplu nu inteleg de ce este ogligatoriu acest vaccin, au mai fost vaccinuri, dar nu poti obliga pe nimeni, asta e ca si cu donarea de sange doneaza cine vrea dar nu esti obligat chiar daca depinde viata unui om , asa cred ca nu gresesc.

  2. Pipo Răspunde

    “Cetățene” nu uita că și pentru bolile copilului(varicelă, rujeolă,rubeolă etc)ai fost vaccinat și le faci plus că le și transmiți numai că acele vaccinuri au fost testate zeci de ani este ceva diferență, ce spui. Și nu uita încă un lucru și până în ziua de azi nu toți cei ce alcătuiesc marele OMS sânt vaccinați,oare de ce?

    • dd Răspunde

      Ma sperie cat de selectiv va alegeti unii dintre voi sursele de informare si cum ignorati informatiile adevarate pana la infinit. S-a explicat logic si detaliat atat de mult de ce a aparut vaccinul la timpul potrivit, dar se pare ca v-a scapat si asta. La tehnologia ARN se lucreaza de peste 30 de ani, nu e de ieri. S-au miscat mai repede pentru ca a existat capital financiar, pentru ca au existat sute de mii de voluntari si milioane de victime care au contribuit la research si pentru ca suntem in 2020. Informatiile intre oamenii de stiinta utile pentru a realiza un tratament circula la fel de rapid cum se impreastie pe net opiniile astea conspirationiste infecte

      • hakkate Răspunde

        Asta cu “tehnologie de 30 de ani” sper că a vrut să fie o glumă din partea ta. Sunt câțiva aici care scot câte o perlă în postări că zici că se cutremură toată planeta din temelii. Măcar voi credeți ce scrieți??? La această tehnologie cel puțin din două motive foarte întemeiate nu aveau cum să lucreze de 30 de ani. Dacă nu le știi întreabă un prieten mult mai informat. Dacă vrei să convingi omul să meargă la vaccinare măcar fă un minim efort și prezintă fapte reale.
        Te rog @dd, dacă tot vorbim de vaccinare să-mi explici de ce la Spitalul ” Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava unde era prăpăd la începutul pandemiei din cauza pocăiților relocați din vest, deci la acel spital 80% dintre cadrele medicale nici acum nu s-au vaccinat! Ce știu ei și noi nu? Că dacă e să fie așa ei cam au văzut cum e când dă peste tine pandemia și pică oamenii ca muștele toamna!

        • covid 19 Răspunde

          @hakatte, contrezi în fraze multe, fără sens şi fără dovezi ci doar cu întrebări retorice prosteşti la care răspunsul e : pt. că e proşti!(mai bine întreabă-i pe ei). Moderna a înregistrat cererea de patent în 2017 (verificat de mine) şi a obţinut brevetul după vreo 2 ani (nu ştiu exact dar pot verifica). Tehnologia nouă se naşte mult mai rapid. Nu ştiu dacă cercetările au început acum 30 de ani, dar ce importanţă are? Oricum dinainte de 2017.

          • hakkate

            Aha. Și după tine așa se fac mai bine de 30de ani? Din vorbe aruncate așa, nu? Mai bine stai locului că mi se pare nu cu tine parlarăm.🤔
            Deocamdată după diplomă sunt farmacist deci în permit niște afirmații. Așa că stai în bancă,
            Acum 30de ani se năștea poate teoria. Nu știu, nu am verificat. Cu logica ta bomba atomică a fost descoperită de grecul ăla acum vreo 2500 de ani care a inventat pur și simplu noțiunea filozofică de atomos, adică indivizibil, nu?

          • covid 19

            @hakkate, nu eşti atent la ce ţi se spune. Afirmaţia cu 30 de ani nu-mi aparţine. Faptul că eşti farmacist este incriminant nu justificativ.

  3. john Răspunde

    Unu ,sunt de o parere cu tine. Majoritatea oamenilor se vaccineaza ca asa cau auzit ca trebuie fara sa se informeze. Dar ca sa te informezi trebuie sa si stii de unde .

    • covid 19 Răspunde

      Da, da…eşti de acord cu unu care ştie el că vaccinu-i obligatoriu. Mereţi măi şi vă aruncaţi în Someş.

      • ... Răspunde

        Nu e obligatoriu. Doar musai. În curând nici din casă nu va fi voie să ieși. Să te gândești din ce vei plăti vaccinul de anul viitor. Pentru că am serioase dubii că va fi achitat de la buget. Eu nu mă cert cu nimeni. Am părerea mea și până nu mă poți convinge că e greșit dar cu argumente nu cu lozinci până atunci rămân la ideea mea. La spitalul “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava unde a fost epicentru pandemiei de acum un an rata de vaccinare a cadrelor medicale este de doar 20%. Ar trebui să iei legătura cu ei să-i convingi. Nu de alta dar ei iau legătura zilnic cu sute de potențiali bolnavi.

        • covid 19 Răspunde

          Întreabă un oarecare pe cine crede mai deştept, un moldovean sau un evreu? Am spus-o repetat: sunt atât de deştept cât pot să-i recunosc pe cei mai deştepţi decât mine şi să-i urmez.

          • ...

            Te autoamăgești doar.Ești doar unul din turma behăitoare.

          • Altu

            @Coviduț 19,cine garantează că vaccinurile astea testate așa pe fugă, nu vor avea efecte devastatoare pt organism peste un an sau doi. Iar dacă aveți așa mare încredere în vaccin de ce vă temeți de nevaccinați, că doar nu rămâi gravid dacă folosești prezervativ. Așa mi-ar placea să dea eroare vaccinurile astea și să vă adunăm cu excavatorul de pe străzi,noi ăștia nevaccinați.

          • covid 19

            Păi nu de răspunsul meu ai tu nevoie. Ţi-ai dat singur răspunsul: ura patologică împotriva celor care nu-ţi împărtăşesc convingerile. Nu vă putem îgnora, totuşi, pe ăştia duşi cu capul pt. că nu se realizează cota de vaccinare pt. învingerea virusului. Ne vom vaccina noi, vacciniştii, încă odată până se va plictisi virusul. ,,Voi” o să umpleţi din nou secţiile ATI, o să faceţi cheltuială statului şi umbră pământului degeaba…..Răspunsul nu e neapărat pt. tine ci pt. cei care au creierul mic şi fruntea îngustă şi, citindu-ţi comentariul exclamă tâmp: ce i-a zis-o!

  4. ... Răspunde

    Nu e nici o ură patologică. Nebunia e în capul tău. Dacă pun o întrebare pertinentă legată de vaccinare (cazul Seychelles de ce se mai îmbolnăvesc oamenii în halul ăsta dacă sunt vaccinați cum trebuie și totuși trebuie țara iar închisă sau de ce nu se vaccinează medicii care au fost afectați din greu de pandemie la început). Îmi cer scuze atunci că pun întrebări. Exact acestea sunt situațiile care dau apă la moară antivacciniștilor. Nerăspunzând numai confirmi ce au unii în cap. E psihologie elementară.
    De fapt nu mă aștept să poți răspunde pentru că nici tu nici șefii mai mari habar nu au. De fapt nici acum nu ni s-a explicat pe îndelete cum funcționează mecanismul de infectare mai ales în cazul celor care declarativ respectă la virgulă toate măsurile impuse. Și totuși ….

  5. Vulpea farmacistă… Răspunde

    Vulpea farmacistă…

    O vulpe, farmacistă, ce nu avea talent
    Și ce era pe punctul să intre-n faliment,
    Se da de ceasul morții, de foame să nu crape
    Și din dificultate cu chiu cu vai să scape.
    Se puse deci la umbră, clocind doar gânduri hoațe,
    În tril de păsărele și chiorăit de mațe
    Și adormi de foame, ca anesteziată,
    Când se trezi deodată subit înviorată.
    Pesemne că visase cuvântu-acela magic…
    Și înghițind degrabă chiar și-un antinevralgic,
    Luă din farmacie fără regret sau frâu,
    Purcoi de laxative și le-aruncă în râu,
    Mai sus de locul unde veneau când li-era sete,
    În grupuri mari, jivine, să bea pe îndelete.
    Fugi apoi acasă și se-așeză cuminte,
    În pragul farmaciei exact ca înainte.
    După vreo două ceasuri, porni o hărmălaie,
    Că fiarele în masă aveau pântecăraie
    Și au venit degrabă, aproape-n agonie,
    Să ceară tratamente și sfat la farmacie.
    Vulpița cea vicleană le asculta pe toate,
    Le întreabă de dietă, de-au labele curate
    Și cu cinism le scoase brutal din letargie,
    Spunând că în mod sigur e caz de pandemie.
    Le-a dat pastile scumpe, la preț exorbitant
    Și sticle , chiar canistre cu mult dezinfectant,
    O mască de protecție să-i apere de boală
    Și să păstreze strașnic distanța socială.
    Le-a osândit să șadă în aspră carantină
    Și le ducea ea leacuri la ei în vizuină,
    Iar bietele-animale, naive și neroade ,
    Spuneau în gura mare: „Ce vulpe cumsecade!”
    Odată la trei zile mai arunca în ape,
    Cu plasa, purgative de-au început să crape,
    Bătrânele-animale, ce n-au imunitate,
    Ba chiar catalogate cu comorbiditate.
    De-atâta pandemie, de diaree, chin,
    Veni după o vreme vulpița c-un vaccin,
    Un fel de apă chioară băută din pocal
    Și-ajunse infractoarea erou național.

    • ... Răspunde

      Foarte bună poveste! Bravo! 🤔😲😅😅😅😂😂😂
      O să ai și tu în curând un grup de înjurători strașnici. Dar eu zic că merită.👍😂😂😂

    • Cetateanul Răspunde

      unde-i vadim să te vada, sa-ti dea doza de medicamente …?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.