Ultima actualizare: azi, 09:17

Publicitate

Comparăm iPhone XS și iPhone X pentru a te ajuta să decizi pe care îl alegi

Deși a trecut ceva timp de când aceste dispozitive au fost lansate pe piață, iPhone XS și iPhone X – din 2018 și respectiv 2017 – sunt încă opțiuni bune de luat în considerare dacă vrei să îți cumperi un iPhone, dar nu vrei cel mai recent model sau cheltuiala care vine cu un astfel de telefon.

Deși nu au cele mai noi componente hardware de la Apple, acestea sunt totuși echipamente de ultimă generație care pot fi chiar actualizate la cea mai recentă versiune de iOS, plus că au funcții precum camerele sau ecranele excelente care sunt încă la egalitate cu telefoane Android sau iOS chiar mai noi.

Performanță, baterie și încărcare

Cel mai notabil lucru la iPhone XS este actualizarea la cel mai recent procesor Bionic A12 de la Apple. Acest cip este mai rapid și mai eficient decât predecesorul său, A11, pe care îl vei găsi în iPhone X. Apple sugerează că este cu 15% mai rapid și cu 40% mai eficient din punct de vedere energetic. Există, de asemenea, un motor neuronal îmbunătățit în A12 Bionic, împreună cu realitatea augmentată și îmbunătățiri grafice care ar trebui să-i mulțumească pe gameri.

iPhone X gestionează confortabil orice îl pui să facă, dar pe măsură ce sunt lansate aplicații și jocuri mai solicitante vom vedea mici probleme, deoarece Apple sugerează, de asemenea, că aplicațiile se vor încărca până la 30% mai rapid pe iPhone XS.

De asemenea, ne așteptăm la o durată de viață a bateriei semnificativ mai bună pe iPhone XS. Apple sugerează că ar trebui să dureze în medie cu jumătate de oră mai mult pe zi.

Design și durabilitate

Vă va fi dificil să faceți distincția între cele două telefoane, deoarece corpul iPhone XS este identic cu cel al iPhone X. Avem același design de sticlă cu o crestătură în partea de sus a ecranului OLED de 5,8 inci. Cu toate acestea, doar iPhone XS vine în varianta aurie.

Pe de altă parte, proprietarii de iPhone X vor putea să-și scufunde telefonul în apă puțin adâncă, până la un metru adâncime, timp de până la o jumătate de oră fără deteriorări, în timp ce iPhone XS are un rating IP68 ușor mai mare, ceea ce înseamnă că gestionează adâncimi de până la 2 metri pe aceeași durată de timp.

Ecran

Ambele modele au același ecran OLED de 5,8 inci cu o rezoluție de 2.436 × 1.125 pixeli. Culorile sunt ascuțite, luminoase și exacte. Raportul de aspect este de 19,5:9, ceea ce îl face un ecran lat, deși crestătura distinctivă taie o parte. Raportul ecran-corp rămâne unul dintre cele mai ridicate, cu 82,9%.

Cameră

Am fost impresionați de camera cu două lentile de pe iPhone X, iar Apple a optat pentru aceeași configurație pe iPhone XS.

Ai două obiective de 12 megapixeli, ambele cu stabilizare optică a imaginii (OIS), dar una are o diafragmă f / 1,8, în timp ce cealaltă are o diafragmă f / 2,4 și acceptă zoom optic 2x.

Este capabil să surprindă fotografii grozave într-o mare varietate de situații diferite, deși nu ajunge la nivelul anumitor concurenți atunci când vine vorba de fotografie în lumină slabă.

Software și actualizări

IPhone XS de la Apple a venit cu sistemul de operare iOS 12 la bord, în timp ce iPhone X a fost lansat cu iOS 11. Cu toate acestea, ambele dispozitive pot fi ușor actualizate. Apple lansează actualizări în mod regulat, iar ambele telefoane pot face asta ușor. În prezent, ambele modele pot fi actualizate la cel mai recent iOS 14 fără probleme și, ținând cont de experiența Apple în ceea ce privește acceptarea telefoanelor sale mai vechi, îndrăznim să spunem că va trece destul de mult timp până când iPhone X și iPhone XS vor fi învechite.

Software-ul și experiența de actualizare ar trebui să fie identice pentru ambele telefoane, dar vom miza pe iPhone XS, deoarece probabil va continua să primească actualizări mai mult decât predecesorul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.