Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Coronavirus Satu Mare: Un singur caz nou în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 31 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.077.737 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.039.821 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 153 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 30.312 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 30.05.2021 (10:00) – 31.05.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 36 de decese (18 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoșani, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Prahova,  Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre cele 36 de decese, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 34 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.350. Dintre acestea, 425 sunt internate la ATI.

20 comentarii

  1. Infopress Răspunde

    Studiile sugerează că majoritatea persoanelor care s-au recuperat de la Covid-19 şi care au fost imunizate ulterior nu vor avea nevoie de rapeluri. Cu toate acestea, persoanele vaccinate care nu au fost niciodată infectate ar putea avea nevoie de rapeuri ulterioare, la fel ca şi o minoritate care a fost infectată, dar nu a produs un răspuns imun robust.
    „Motivul pentru care ne infectăm cu coronavirusuri comune în mod repetat de-a lungul vieţii ar putea avea mult mai mult de-a face cu variantele acestor viruşi, mai degrabă decât cu imunitatea”, a spus el, mai arată The New York Times.

  2. garcea Răspunde

    Astea cu scapatul din laborator stiam din prima saptamana…..acum mai bine de un an .
    Sper ca saptamana viitoare nu vii cu Bil Geit si cipuri .

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Am zis să scriu totuși că se neagă oficial în continuare vehement. Și eu știam este mai mult decât evident. Doar că are și implicații politice, juridice și economice. Totuși cei doi din prima știre sunt cercetători de top care au participat inclusiv la munca de creare a vaccinului plus unul din ei este o somitate pe linie de tratamente HIV. Adică nu spun doi pierduți la colț de stradă la un pahar de ceva. Din păcate asta este situația.

  3. Infopress Răspunde

    Marea Britanie se află în fața unui nou val de infectări cu SARS-CoV-2, determinat de varianta coronavirusului depistată inițial în India, mult mai contagioasă, a avertizat luni unul dintre consilierii guvernului de la Londra, microbiologul Ravi Gupta, care a recomandat amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru 21 iunie.

    Numărul noilor cazuri creşte exponenţial şi cel puţin trei sferturi dintre aceste noi cazuri de COVID-19 sunt cu varianta indiană a coronavirusului, a arătat consilierul guvernamental.

    „Desigur că numărul cazurilor este relativ redus deocamdată, dar toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care se multiplică fără să le observăm şi abia mai târziu devin explozive, deci ceea ce vedem aici sunt semnele unui început de nou val”, a declarat microbiologul Ravi Gupta, profesor la Universitatea Cambridge.

    „Un fals sentiment de siguranță”
    „Probabil că acest val va avea nevoie de mai mult timp ca valurile precedente să iasă la suprafaţă, pentru că avem niveluri destul de ridicate de vaccinare a populaţiei, aşadar pentru o vreme, am putea să avem un sentiment fals de siguranţă, iar acesta este lucrul de care ne temem”, a subliniat Ravi Gupta într-o intervenție la BBC.

    În faţa riscului unui nou val de contaminări, el a sugerat guvernului condus de Boris Johnson să amâne cel puţin câteva săptămâni relaxarea totală a restricţiilor antiepidemice, stabilită pentru 21 iunie.

    Un avertisment similar a fost transmis și de Adam Finn, membru al comitetului britanic de vaccinare şi imunizare, care a estimat că data fixată pentru ridicarea restricţiilor trebuie revizuită, dată fiind noua situaţie provocată de varianta indiană. El a amintit că în trecut au fost luate decizii „când a fost prea târziu. Le-am temporizat şi am ajuns astfel să avem mari valuri de infectări”, a spus Finn.

    • @Infopress Răspunde

      Si nu Marea Britanie s-a relaxat dupa ce are peste 50% vaccinati? Atuncicum sta treba ca vaccinul e bun indiferent de tulpina? Nu mai insista ca esti prins cu minciunica! Stirea asta este impotriva dogmei oficiale pentru ca demonstreaza ca nu se creaza imunitatea de turma. Vezi ca mai sunt si alte tari in aceeasi situatie.

      • ... Răspunde

        Faucci se îndoia de procentul ,,imunităţii de turmă”. La urma urmei imunitatea de turmă este o constatare statistică care implică multe explicaţii. Degeaba ai 80% vaccinaţi pe ţară daca, de ex., în Constanţa ai 40% şi aduci indieni la lucru. După aceea mai intervine contagiozitatea.

        • ... Răspunde

          Faucci mai bine sa taca din gura. Il asteapta domiciliul fortat si sper si judecat multa vreme de acum incolo. A finantat institutul din Wuhan direct si indirect si uite un de s-a ajuns. In chinezi nu poti avea incredere. Au mintit o lume intrega. Asta ajutati bineinteles si de WHO.

      • bacteriolog Răspunde

        50% cu primul vaccin , problema este ca restul circula pentru ca s-au scos restrictiile ,si daca vezi cat este juma din populatia angliei ,,e mai mult ca o tara obisnuita ,deci e logic sa creasca .

        • Dr Haus Răspunde

          Trebuie urcat la 80% toata lumea ,inclusiv rapel.Procentul este dat de epidemiologi .

          • Dr. Haus

            In momentul in care in tara ai multi care nu se califica la vaccinare nu ai cum sa ajungi la 80%. E vorba de copii mici, tineri sau e vorba de bolnavi trecuti de covid care nu se pot vaccina decat dupa un timp. Asta pe langa cei care nici nu vor si asta in mod curios este constant, undeva la 30% aproape in fiecare tara.

          • bacteriolog

            Cei trecuti prin covid se pot vaccina dupa 3 luni lejer.In cazul lor imunitatea este mai mare decat daca nu se vaccineaza.
            Cei 30% sunt prosti sau prosti informati , chiar saptamana trecuta se bateau demonstrantii cu fortele de ordine in Belgia : nu exista virus ,este inventat !
            Pai daca acolo asa mare e prostia ,ce vrei in romanika ?Ajunge sa vezi ce balarii scrie @Altu ,golf , … ,etc ,care este aceasi persoana.

  4. Katz Răspunde

    Deci intr-un final , e simplu…..trebuie sa ai grija tu de tine. Nu pune tu baza in vaccinuri..ce zice Matzu sau alti specialisti. Protejeazate cum crezi ca e mai bine ,oricum nu te vor proteja altii.
    Credeti ca la noi nu vor creste iar infectii?…un exemplu, Japonia ..chiar daca are abia 3% vaccinati, doar 0,5% s-au infectat cu covid…Romania are mult mai multi vaccinati si totusi s-au infectat in jur de 5% ..si multe alte tari la fel.
    Concluzia este ca japonezii se protejeaza singuri…nu stau la ce zice unu/altul.

    • masca Răspunde

      Se protejează cu masca, ei nu-i zic cârpă.

    • garcea Răspunde

      Geaba te protejezi ,daca in jur restul nu.Tot se lipeste , virusul prinde momentul, ruleta ruseasca .Odata vine randul la toti .De acea m-am vaccinat.

      • vasilescu Răspunde

        Da ,cat mai multi ar trebui sa se vaccineze ,sa scapam odata , dar lumea mai bine moare decat sa se vaccineze .Multi ,mai rau ca copii,de frica.

  5. ... Răspunde

    @Bacteriolog! Eu nu sunt întru totul de acord cu ceilalți cu care mă bagi în aceeași oală dar se pare că tu ai probleme foarte serioase în citirea și înțelegerea unui text. Aici fac referire la utlimul meu text în care am explicat care este problema mea cu vaccinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.