Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Deputatul Magyar Lóránd: Fermierii au nevoie de ajutor!

Magyar Lóránd, deputat UDMR de Satu Mare, a apelat la ministrul Agriculturii, transmițându-i acestuia cererea fermierilor.

Condițiile meteorologice extreme din ultimele săptămâni au afectat grav fermierii sătmăreni, astfel pierderile înregistrate s-au ridicat la 30-40% față de anii trecuți, atât în cazul culturilor de toamnă, cât și în cazul celor de primăvară. Însămânțarea porumbului, a florii-soarelui și a soiei s-a desfășurat în condiții grele, în unele situații a devenit chiar imposibilă.

În acest sens, un grup de 38 societăți comerciale și câteva sute de persoane fizice au solicitat Instituției Prefectului Satu Mare sprijin pentru amânarea termenului de depunere către APIA a cererii unice de plată pe teren. Solicitarea a fost motivată cu faptul că datorită situației imprevizibile a devenit imposibilă respectarea datei limită de 15.05.2021 pentru depunerea cererilor, cu o perioadă de prelungire de 15 zile.

Pe data de 26 mai, Magyar Lóránd, deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, a înaintat, în scris, două întrebări către ministrul Agriculturii, domnul Nechita-Adrian Oros, în care a prezentat situația dificilă întâmpinată în județul Satu Mare. În scrisoarea sa, deputatul a solicitat, desigur, o prelungire a termenului, dar a cerut și ajutor suplimentar agricultorilor.

„Toate culturile agricole au fost grav afectate din cauza condițiilor meteorologice extreme. Mulți dintre ei se află într-o situație dezastruoasă și consider că este și datoria ministerului să ajute fermierii care au suferit daune grave. În scrisoarea mea am solicitat răspuns la întrebarea cum intenționează ministerul să sprijine societățile comerciale și persoanele fizice afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, respectiv dacă este posibilă acordarea unei derogări pentru depunerea modificărilor aduse cererii unice de plată”, a declarat Magyar Lóránd.

 

Un comentariu

  1. unu Răspunde

    pentru ferma de porci din caus??? al grupului UDMR – ar fi interesant stire despre fermele construite din fonduri europe a stimabililor parlamentari , la cauas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.