Ultima actualizare: azi, 11:36
Locale

FOTO. Instalația Gaia, demontată temporar. Când va fi reluată expoziția

ACTUALIZARE. După ce a fost dat jos din cauza vremii nefavorabile, ”Pământul suspendat” revine, începând de mâine, în Pasajul ”Corneliu Coposu” din centrul municipiului Satu Mare. Anunțul a fost făcut în această după-masă, de către organizatori.

,,Sperăm că ați avut și aveți în continuare parte de niște sărbători exact așa cum vi le-ați imaginat, iar ca să vă ajutăm în această privință, mai venim cu o veste bună pentru voi: de mâine, luni, Gaia va fi la locul ei și va continua să vă lumineze calea și sufletul pe pietonala Corneliu Coposu”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Centrului Cultural G.M. Zamfirescu.

Știrea inițială:

Instalația Gaia din centrul nou al municipiului Satu Mare a fost demontată din cauza furtunii de aseară și a vântului puternic, anunță organizatorii. ”Pământul suspendat” va putea fi admirat din nou de sătmăreni mâine, dacă vremea va permite.

,,Din cauza furtunii de aseară și a vântului puternic așteptat astăzi, am demontat temporar instalația Gaia pentru siguranța vizitatorilor. De mâine, 3 mai, în cazul condițiilor meteo favorabile, vom putea remonta instalația și ne vom putea bucura din nou de expoziție”, a anunțat managerul Centrului Cultural G.M. Zamfirescu, Butka Gergo.

Instalația expusă în aer liber pe pietonala ”Corneliu Coposu” din Satu Mare și vine ca un cadou pentru locuitorii orașului cu ocazia sărbătorilor de Paște. Fiind perioada din an în care lumina reprezintă un element atât de important, Gaia va fi încă o sursă de lumină de care oamenii se pot folosi pentru a avea momentele de liniște atât de necesare acum. Sătmărenii pot admira această simfonie de lumini până în data de 9 mai.

Vizitele, permise doar cu purtarea măștii de protecție și cu păstrarea distanței minime de siguranță

Gaia va putea fi vizitată în intervalul orar 5-22. Publicul va avea acces cu titlu gratuit, însă anumite reguli și restricții vor fi impuse pentru ca normele de distanțare să fie respectate. Personalul de pază va supraveghea în permanență expoziția, astfel că publicul este rugat să urmeze întru totul instrucțiunile primite. La fața locului vor fi indicatoare clare care marchează aceste reguli în conformitate cu legislația în vigoare.

Instalația de lumină Gaia a artistului britanic Luke Jerram este o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA. Are o dimensiune de 7 metri, iar fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.