Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Inundații în județul Satu Mare. COD ROȘU emis de hidrologi

Inundații în județul Satu Mare. Mai multe locuinţe din localitatea Răteşti au fost inundate azi dimineaţa. Ca urmare a precipitaţiilor abundente, apele s-au revărsat din râuri şi au intrat în mai multe locuinţe.

La ora 01:11 au intervenit 10 subofiteri cu o autospeciala de primă intervenție și comandă, două motopompe de capacitate mare și o barcă pneumatică pentru evacuarea apei din mai multe curți inundate.

La ora 01:19 pompierii voluntari au intervenit în localitatea Socond la un pod provizoriu distrus de viitură, iar la ora 05:02 -un ofițer și cinci subofiteri au intervenit cu două autospeciale de primă intervenție și comandă dotate cu o motopompa de capacitate mare, la Hurezu Mare (pompierii au evacuat trei copii, patru adulți, un câine și o pisică), fiind inundate aproximativ 20 de case.

La ora 06:00 s-a intervenit la Ratesti. Au intervenit doioi ofițeri și 16 subofiteri cu doua motopompe, o autospeciala de prima intervenție și comanda și un autocamion de intervenție.

Persoanele se evacuează și se relochează la căminul cultural.

Aproximativ 150 de persoane au fost evacuate în căminul cultural din Rătești. O parte din acestea se relochează la rudele din localitate.

Transmisiune LIVE PortalSM:

 

Judeţul Satu Mare este sub COD ROŞU:

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:
Data: 13.05.2021 ora 08:15 – 13.05.2021 ora 13:00

COD ROŞU
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Maria (afluent al Crasnei), județul Satu Mare.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu “Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.