Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Omul de cultură Kereskényi Sándor, sărbătorit la împlinirea vârstei de 70 de ani

Cunoscutul om de cultură sătmărean, Kereskényi Sándor a fost sărbătorit cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani. El a fost vizitat de un grup de prieteni din lumea culturală a Sătmarului: Robert Laszlo – manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Felician Pop – președintele Asociației Scriitorilor de Nord Vest, Elek György – redactorul șef al lunarului „Szamos”, Veres István – redactor al revistei „Sugárút” și Thoroczkay Sándor – președintele onorific al „Szent István Kör”.

Cu acest prilej, celui sărbătorit i s-a înmânat o Diplomă de Excelență din partea Consiliului Județean Satu Mare și a C.J.C.P.C.T., pentru contribuția remarcabilă adusă de-a lungul anilor, la dezvoltarea culturii pe meleagurile sătmărene, fiind considerat un cunoscător avizat al culturii maghiare, dar în aceeași măsură și a celei românești. De asemenea, extrem de atent la evoluția literaturii contemporane, având studii pertinente pe această temă.

Kereskényi Sándor s-a născut la 8 mai 1951la Satu Mare, fiind absolvent al Universității Babeș – Bolyai Cluj Napoca, Facultatea de Filologie. A fost profesor, gazetar, senator din partea UDMR, consilier județean, cercetător la Muzeul Județean de Istorie. A fost redactor la publicațiile literare ”Korunk” și ”Erdélyi Napló”. Este autorul volumului ”Római délután” (editura Mentor, 1995). A scris nenumărate articole esențiale de critică, istorie literară și estetică și este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai elevați intelectuali ai județului nostru, remarcându-se prin stilul său elegant, prin rafinament și un discernământ artistic de excepție precum și printr-o uriașă cultură enciclopedică.

Delegația oamenilor de cultură sătmăreni i-a urat multă sănătate și să continue multă vreme de aici înainte, activitatea sa culturală exemplară.

5 comentarii

  1. Driver Răspunde

    Si a fost un mare mare mancator de bani publici.
    OM fára caracter si valoare!!

    • c-block Răspunde

      Mi-am adus aminte cum a ajuns să depună jurământul de senator în 2000. A fost ultimul. Nu intru în detalii că e fază penibilă rău, cine trebuie știe asta. Dar copilul a profitat și uite a ajuns deputat iar acum primar.

  2. Valahu Răspunde

    Da asta nu e ala care de atata cultura mai tragea un pui de somn pe dig?

  3. vasile Răspunde

    La multi ani cu sanatate. Un intelectual desarvarsit, a ajuns senator datorita reimpartirii voturilor. Fata de altii in primul rand a lucrat in sectorul privat si mai putin sectorul public. Eu m-as bucura daca actualii parlamentari satmareni ar avea nivelul de cultura al Dansului.

    • c-block Răspunde

      Corect. Dar nu era de el mandatul de senator. Știu de ce am scris mai sus de am scris și de ce spun asta acum. Oricum multă sănătate! Un om de cultură desăvârșit mai ales că dumnealui cultivă intens dialogul interetnic ceea ce nu se poate spune despre mulți unguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.