Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Iohannis: Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. Să se meargă din poartă în poartă

Campania de vaccinare din țară merge bine, maratoanele de vaccinare sunt un succes însă vaccinul trebuie adus cât mai aproape de oameni, în special în mediul rural, a afirmat Klaus Iohannis marți după ședința cu membri ai Guvernului.

„De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice și construirea României post-pandemice. Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, în localitățile mai mici ar trebui mers din poartă în poartă pentru a informa localnicii cu privire la importanța vaccinării iar pentru asta este nevoie ca primarii să se implice, indiferent de culoarea politică.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural. Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative, a spus Iohannis.

Șeful statului a vorbit și despre redeschiderea evenimentelor.

În privința evenimentelor culturale, este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior, cât și în interior. Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut în mod expres ministrului Culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care îi pot ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie, a mai spus Klaus Iohannis.

42 comentarii

  1. alecu Răspunde

    Esti disperat, tataie, ca nu-ti faci planul la vaccinuri! Te platesc in procent?!

    • Golf Răspunde

      Tradatorul s-a angajat (i sa impus) la cumpararea a 18 milioane de otravauri, daca nu isi face planul pateste ca bill geits, o sa aflam ca are ceva legaturi cu pedofilii gen epstein si îi divorteaza sotia. Mass media la facut, mass media îl darâmă pe plăvan.

  2. Golf Răspunde

    Nu-mi trebuie ce vinzi tradatorule.

    • The Economist Răspunde

      Tradator esti tu!
      Vezi numai in fata nasului. Numai interesul tau pmeschin de a fi impotriva vaccinarii.
      Ex:
      Ungaria sta cel mai bine la vaccinare, vor deschide mai repede, vor fi mai putine probleme, agentiile de rating au ridicat mai sus rangul tarii, au investitii, investitori, deja lucreaza mai multi decat inainte de pandemie, creste PIB ul, se dezvolta. Din cauza tradatorilor ca voi, antivaccinisti, o sa lalaim cu virusul, mai mor oameni, mai asteptam sa treaca inca un val, saracie, etc.

      • Golf Răspunde

        Mda, Ungaria este cu mult mai dezvoltată decât Romania pentru că poporul se vaccinează. România este o colonie din cauza ăstora ca mine care au o gândire critică iar conducătorii noștrii sunt niște îngeri care nu pot ridica România la rangul unui stat dezvoltat din cauza ăstora ca mine. Ești prea imbecil să înțelegi ceva din lumea în care trăiești. Lasă că poate la următoarea încarnare o să ai mai multe șanse să treci clasa. (Clasa aia care ține de nivelul de conștiință, deocamdată ești cam la același nivel cu insectele, animalele te depășesc)

        Aoleu la cine mi-am pierdut vremea să răspund, spălat pe creier total.

      • Altu Răspunde

        Auzi la ăsta, datorită nevaccinaților nu se dezvoltă Romania. Dar până acum ,timp de 30 de ani cât era lumea vaccinata de ce nu s-a dezvoltat. Proștii ca tine merită să moară după vaccinare,sper să scăpăm de 70% din populația globului după marea vaccinare. Nu mă interesează că sunt prieteni, neamuri,la groapa cu borhot cu ei. Au avut de ales.

        • gogu Răspunde

          Nu ai inteles nimic din ce a scris , eu da .Pierdem bani ,ramanem mai saraci , ce este asa greu de inteles ?

          • Sâcă

            Gogule, vreo doi trei împiedicați, și aceiași mereu, își schimbă numele doar..unii dintre ei.

        • The Economist Răspunde

          Asta e gandirea ta horeca ,care vede pana la furculita si portofelul clientului.
          Totul porneste de la educatie ,deocamdata tara vecina cheltuieste cel mai mult din PIB pentru educatie ,iar de anul acesta si pentru sanatate.Deci daca oamenii sunt mai educati stiu ce este bine ,poti sa le explici ,inteleg ,multe chiar si dece este importanta vaccinarea .Nu degeaba sunt acum pe primul loc la vaccinare in UE .Si au si educatie financiara chiar la scoala generala .Nu degeaba noi luam zilnic bani imprumut ,ne afundam in datorii ,iar ei dau inapoi ,scapa de datorii , si au avut curajul sa fugareasca de ani buni FMI ul …..noi da stapane ! facem cum zici tu ! Totul se leaga si interdimensioneaza.
          Pentru tine e prea mult sa intelegi .

      • bombom Răspunde

        ti-ai pus costumul nou cand ti-ai facut vaccinul ? ca sa nu te mai schimbe cand te-or baga dracu in groapa ! mars la ungurii tai si fa-le si o felatie cu gura ta de m..st !

  3. Lelutica Răspunde

    Aș fi curios , ,, din poartă în poartă” cum naiba asigurați temperatura necesară păstrării în condiții de siguranță a vaccinului !!!!
    În Bavaria, Grrmania,
    Printre acestea se numără şi 1000 de doze care au fost distruse în primele zile ale campaniei, după ce s-a constatat că nu se respectaseră temperaturile necesare transportării în siguranţă.

    • vasilescu Răspunde

      Sunt vaccinuri care nu au nevoie de regim special de temperatura , ca johnson & Jonson,

    • Sâcă Răspunde

      Leluțica dragă, mai sânt și GRRMANI care au uitat că au și lădițe frigorifice, mama lor de nemți…! Poate se descurcă ai noștri ce zici, sau îi ajuți…?

  4. @vasilescu Răspunde

    Numai că nu prea este disponibil. Cel mai des se utilizează ăla la care trebuie minus enșpemii de grade. Iar în acel caz nu te poți plimba cu congelatorul industrial sau camera de frig tras după tine pe strâzi și să țipi “primiți cu vaccinul?”

    • asistenta Răspunde

      Ba e disponibil ,numai ca oamenii sunt prost informati ,unii raspandesc stiri mincinoase despre vaccin .Ba un roman a reusit sa se vaccineze de 3 ori si mai vrea unul.
      https://www.libertatea.ro/stiri/barbatul-din-botosani-care-s-a-vaccinat-a-treia-oara-cu-serul-pfizer-ma-simt-mult-mai-bine-3557075

      • @asistenta Răspunde

        @asistenta. Te rog repetă cu voce tare în ce condiții trebuie păstrată în siguranță vaccinul Pfizer. Dacă nu știi întreabă o prietenă. Una zici și trimiți omul la alt articol care nu are nici o legătură cu ce spui.
        În cazul ăla din Dorohoi colegii tăi pseudoeroi dacă făceau un minim de control de identitate nu se mai putea vaccina retardatul ăla! Auzi acolo, de când cu vaccinul nu-l mai doare genunchiul! Și pentru ăsta e bun vaccinul? Pot să-l folosesc și în loc de ketchup?

        • asistenta Răspunde

          Nu e vorba de Pfizer , aceea trebuie pastrata la cea mai scazuta temperatura dintre toate , cu toate ca mai nou s-au schimbat nevoile termice ,s-a ajuns la concluzia ca nu mai trebuie asa scazut .Temperatura scazuta este nevoie pentru pastrarea pe timp mai lung ,daca se folosesc in ziua respectiva e de ajuns o geanta frigorifica .
          Si sunt vaccinuri care nu au nevoie de temperaturile asa scazute .

          • @asistenta

            @asistenta, eu zic să termini că devii din ce în ce mai penibilă. Dacă aș face un minim efort și aș face o analiză de text, pentru că sunt programe pentru așa ceva, aș avea surpriza să aflu că postezi pe vreo 12-14 nume alese de tine. Faci singur trafic. probabil contracost. Dacă ești asistentă atunci fă-ți treaba iar dacă nu ești atunci nu știu ce te recomandă ca să îți dai cu părerea.

        • asistenta Răspunde

          In caz daca aveti atata cultura sa cititi si sa intelegeti in engleza :
          The Washington Examiner: FDA Greenlights Pfizer Vaccine To Be Stored At Normal Freezer Temperatures, Instead Of Ultra-Cold
          “The alternative temperature for transportation and storage will help ease the burden of procuring ultra-low cold storage equipment for vaccination sites and should help to get vaccine to more sites,” Peter Marks, director of the FDA’s Center for Biologics Evaluation and Research, said in a statement. (Soellner, 2/25)

          Time: FDA: Pfizer-BioNTech Vaccine Doesn’t Need Ultra-Cold Storage”

          ADICA : nu necesita extra frig !

  5. Golf plus Răspunde

    Auzi acolo, din poarta in poarta, da ia sa imi raspunda mie za ekonomiszt, cum pw8la mea il fw8t3 pe dulap grija lu dabija de sanatatea copiilor, batranilor, a oamenilor in general, ca sa ii puna petrepadusi sa bata la porti ca martorii lui Iehova, cand la salarii, la servicii medicale, la invatamant, pensii, nu face de astea, ba mai mult guwernerul sau si parliamentul sau respinge pe banda rulanta orice initiativa favorabila pt copii, salariati, batrani, etc.
    Si sa stai in cap, nu poti, tre sa fii tampit sa gasesti argumente si sa il sustii pe dulap, no atunci?

  6. Gheorghe Răspunde

    Plavanul,mălaimare o ieșit sa mai debiteze una.Ma da voi umblați la cerșit vaccinați ca și cum cerșiți voturile?…Ma plavane daca-i liber apoi lasă să fie la liber,nu umbla cu arcanul…auzi ma,ca martorii …,din casa în casa.
    Ce trebuie sa umblați sa lămuriți lumea,mă dacă omu nu vrea sa se vaccineze,este ALEGEREA LUI,tot asa cum este ALEGEREA altuia sa se vaccineze.Daca eu am afaceri,vreau sa merg în străinătate în vacanță,sa ma piș (în tufiș,ca să rimeze)în parcul central din Paris sau sa scuip în Sena și ma vaccineze,…ce are?…o sa crap din cauza vaccinului?…si asta-i exact treaba mea și nu cred ca trebuie să fiu înjurat de vreun prăpădit terchea-berchea,coate goale.Eu respect pe fiecare,în măsura în care ma respecta el.Nu vrei vaccin,nu te vaccina,eu vreau sa ma vaccinez ce te deranjeaza pe tine ce fac eu?!Pe mine nu ma deranjează deloc dacă tu nu te ințepi!!Simplu ca bună ziua,nu trebuie sa înjuri în stânga și în dreapta pe cei care nu sunt de aceeași părere cu tine.
    Nu înseamnă că dacă ești majoritar(cu 90%)ai și dreptate,tot asa dacă ești minoritar nu înseamnă că ești greșit.Simplu.Cam asa ar trebui sa funcționeze libertatea de a alege.Pe hitler lo votat 90%din nemți(ca exemplu)și o făcut ce o facut.
    Prea mulți au ajuns lideri de opinie,ei știu totul despre toate și mai mult decât atât dacă nu ești de acord cu ideile lor te fac troaca de porci și te înjură,astfel dovedind ca de fapt ei sunt niște prăpădiți și niște neica nimeni care în fata unei tastaturi sunt grozavi.

    • antibou Răspunde

      Bai desteptii astia vaccincontra ,aici nu se pune problema ca nu vrei sa te vaccinezi , problema este ca poti sa infectezi pe altii ,din care unii p[ot muri ,ce ai zice daca ai ajunge la inchisoare pt asta , ca cei ce infecteaza cu sida ? atunci sa vezi ce vaccinuri primesti pe la spate ! Boilor !

      • x-ulescu Răspunde

        pai cei care NU se vaccineaza isi asuma riscu sa se imbolnaveasca , cei VACCINATI nu se imbolnavesc si mor ,ca doar de aia se vaccineaza

        • antibou Răspunde

          Alt idiot , de unde ai sarit gardul ?

          • x-ulescu

            am sarit gardu imediat dupa tine …si ti-am cazut in cap ….de acolo ti se trag problemele

          • x-ulescu

            De fapt la mine problemele sunt de la naștere. Mămica așa s-a bucurat de mine că m-a aruncat în sus. Din păcate nu m-a prins din prima. Trebuie să mă acceptați așa. De multe ori nici eu nu mă pot controla. Spasme adică. Atunci încep să postez.

        • Ghita Bulangiu Răspunde

          ba tu disteptule , ramasei la idea prostilor ca Billy Gates voise sa rareasca boborul cu vaccinu , nu vazusi ca si el se vaccinasera ? unde traisi neica ,la casa di nepuni ?

        • BULA Răspunde

          Tu asta X-ulescu , vad ca ai timp sa lupti antivaccin ,tu nu esti x-ulescu ci q-lescu ! : )))

          • x-ulescu

            ba bula ..cu p in loc de b …vad ca si tu ai timp sa lingi ….

      • Golf Răspunde

        Aoleu, alt individ cu retard sever, antiboule cu ce dracu să te infectez eu pe tine? Aha, cu virusul bunului simț, cu cel al înțelepciunii? Nu-i de mirare că mă vrei la pușcărie, eventual executat. Pentru neomarxiștii ca tine nu există leac.

    • unguru bulan Răspunde

      Hai sa punem conditia sa ne vaccinam ,DEMISIA lui werner cu renuntarea la toate privilegiile de fost presedinte al romaniei . Sa vedem daca ii pasa de popor…

  7. Gheorghe Răspunde

    Antibou,zici tu ce zici dar ia sa vedem de ce nu întra la puscarie(și sa si-o ia la dos)cei care au nenorocit destinele a milioane de români de vreo 50-60 de ani.Au primit girul poporului și s-au șters la dos cu el.S-au superimbogatit și au furat ca niste tâlhari din avuția poporului subjugat,înrobit și vândut pe bani mărunți.Si ca totul sa fie cum vor mușchii lor fesieri mai au și privilegii,pensii babane și cate-n luna și în soare.
    Adevaratii dușmani ai romanilor sunt în parlament la Cotroceni și în toate structurile de stat.Se fura frate ca-n codru,se aduc deșeurile în tara parca ar aduce bunătăți….și politicienii ce fac?….freacă buha și fac pe neprihănitii.Nici usturoi no mâncat nici gura nu le pute.
    Și apoi dacă facem cum spui tu antibou,ii băgăm pe toți cei nevaccinati la pușcărie,cine mai muncește ca să-i tina pe ei în pușcărie,aduci tu bani de acasă?…știi cât ne costa intretinerea pentru unul care sta la bulău?Mult vere,mult…asa ca las-o mai moale și nu zice despre alții ca-s boi doar pentru ca nu se încadrează în tiparul tău.

    • ... Răspunde

      Aici intră inclusiv cei pe care musai trebuie să-i aplaudăm la comandă, cei din sistemul sanitar. Au devalizat sistematic și au decredibilizat tot sistemul iar acum se trezesc că nu e nici aia, nu funcționează nici aia, nu sunt destui pe secție sau altele. Cine trimitea bolnavul bineînțeles contracost la cabinetele lor particulare. Că vezi doamne analize sau diagnostice numai la cabinetele lor private se poate? Cine făcea șmecherii cu rețete? Ca să nu mai povestesc de aparatură medicală dispărută în ceață sau aparatură medicală ținută cu anii !!! în curtea spitalului! Au o mare parte din vină pentru situația actuală.

      • Golf Răspunde

        La retardați nu ai ce să le explici. Mass media le-a spălat creierii, doar coco și vaccin văd în fața ochilor. Din punctul de vedere al acestor retarzi, nevaccinații pun în pericol dezvoltarea țării. Este incredibil cât de proști sunt mulți.

        • Bula Răspunde

          Retardat este cine are nick de masina luata dupa un sport ,al bogatanilor.Si spalat pe creier esti tu ,exista foarte multe dovezi despre utilitatea vaccinurilor , dar tu nu vrei sa stii de ele . Cu ceva timp in urma mureai de difterie ,noroc cu vaccinurile .Dar tie degeaba ,No Comprendre.

        • covid 19 Răspunde

          Mă bostane, ce te fute grija de cei care se vaccinează? Eşti responsabil cu sanatatea publică? Cum îţi permiţi, nenorocitule, sa insulţi pe cei care nu-ţi împărtăşesc opiniile ,,anti”? Pe mine nu mă vei auzi să te înjur că nu te vaccinezi, fă ce vrei dar nu sabota efortul celor care vor să ieşim din situaţia asta.

          • Golf

            Coco19, Ți-am mai spus să-mi nu-mi citești opiniile pentru că știi foarte bine care sunt ele.

            La fel fac și eu, nu îți citesc propaganda pro marxistă.

          • Golf

            Coco19, eu am răspuns la insultă, nu invers.

            Vezi insultele anti boului pro marxist.

          • covid 19

            Stai blând că nu mă surprinzi cu nimic, mă înciudează idea că poţi influenţa pe unii mai slabi la mansardă.

        • ... Răspunde

          @Golf, ba mai mult! Sunt majoritari! Știi tu lozinca aia cu nu suntem inculți dacă suntem mulți? Turmă în toată regula. Sunt inoculați de mici copii că gândirea este periculoasă. Din această cauză ei evită asta cu desăvârșire.😱🤮
          PS. Dacă careva șerșetător va inventa că covidu nu se transmite dacă stai în cap ai să vezi că vor merge în mâini toată ziua. “Mundria” țării, ce mai !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.