Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Cele 12 beneficii pentru sănătate ale consumului de gin

A bea alcool a fost mult timp văzut ca un viciu și, în multe culturi și părți ale lumii, este încă privit în mod nefavorabil. Toată lumea are motivele lor pentru a bea o băutură; unii o folosesc pentru a se relaxa, unii se bucură de gust, alții o folosesc ca protocol social sau doar ca să se distreze. Oricare ar fi motivul dvs. pentru consumul de alcool, acesta va fi întotdeauna văzut ca o plăcere vinovată din cauza efectelor adverse pe care le poate avea asupra unui corp sănătos. Rezultatele consumului de alcool sunt în special creșterea în greutate, probleme hepatice, deshidratare, balonare și multe altele.

Studiile recente au arătat, totuși, că ginul are unele beneficii surprinzătoare pentru sănătate, de care băutorii nu sunt neapărat conștienți. Secretul abilității ginului de a aduce beneficii corpului uman se află în ingredientele sale, pe care unii le-au etichetat ca super-fructe de pădure.

Deci, ce anume poate face gin pentru dvs., pe care alte băuturi nu le pot face? Consultați lista noastră de ce consumul de gin, cu măsură, ar putea avea unele beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

1. Ginul conține mai puține calorii decât alte băuturi spirtoase

Veți avea o talie mai fericită și mai subțire, deoarece ginul este unul dintre cele mai puțin alcoolice spirtoase, cu 97 de calorii per shot.

2. Ginul ajută la digestie

Fructele de ienupăr utilizate pentru fabricarea ginului ajută la creșterea numărului de enzime folosite la descompunerea alimentelor, ajutând la digestie.

3. Consumul de gin înseamnă, de asemenea, mai puțină balonare

Deoarece ienupărul este un diuretic, crește cantitatea de urină și, prin urmare, oprește retenția de apă. Dacă aveți probleme cu balonarea sau infecțiile tractului urinar, ginul poate ajuta la eliminarea toxinelor.

4. Ginul ajută la durerea de artrită

Super boabele de ienupăr au fost un remediu tradițional pentru suferința unor afecțiuni precum artrita și reumatismul. Mulți consumatori de gin insistă că stafidele îmbibate în gin pot reduce inflamația.

5. Poate ajuta la combaterea tusei

Uleiurile conținute în fructele de ienupăr pot ajuta la atenuarea tusei prin expulzarea mucusului din gât, ceea ce ajută la reducerea congestiei pulmonare.

O sticlă de gin Whitley Neill, de exemplu, poate fi, de asemenea, combinată cu multe plante și ingrediente diferite, cum ar fi ghimbirul, care va ajuta la calmarea durerii în gât.

7. Poate fi folosit ca analgezic

Deoarece este foarte mult o băutură alcoolică, poate fi utilizată pentru a reduce durerea și, după cum am menționat anterior, inflamația. În Evul Mediu, ginul era folosit în scopuri medicinale ca medicament antialgic înainte de a primi medicamente eliberate pe bază de rețetă.

8. Boabele de ienupăr sunt super boabe.

Cuvântul „gin” derivă de fapt din cuvântul englez mai vechi genever și din cuvântul latin pentru ienupăr, Juniperus. Gin este cel mai natural spirit, deoarece ingredientul său principal este, desigur, fructe de ienupăr. Aceste super fructe de pădure sunt pline de calități de combatere a infecțiilor, deoarece se încălzesc, stimulează și dezinfectează.

9. G&T ajută și la menținerea țânțarilor la distanță

Chinina din apa tonică este un factor de descurajare a țânțarilor. Ginul se adaugă în apă pentru a face ca băutura să aibă un gust mai bun.

10. Gin este minunat pentru pielea dvs.

Cu cât puteți ingera mai mulți antioxidanți, cu atât sunt mai puține riduri, deci iată șansa de a schimba crema antirid pentru o băutură sau două. Fructele de ienupăr sunt pline de antioxidanți cunoscuți pentru a stimula celulele regeneratoare din corpul dvs. pentru o piele mai fină și mai sănătoasă.

11. Poate ajuta la alergii

S-ar putea să nu fie cel mai aparent remediu pentru febra fânului, dar trecerea la gin în lunile de vară ar putea ajuta la calmarea tusei și strănuturilor dvs. dacă credeți în cercetările britanice cu privire la astm.

Teoria din spatele acestei soluții este că băuturile precum berea și cidrul au un conținut mai ridicat de histamină datorită procesului lor de fermentare, agravând adesea simptomele febrei fânului, deci optând pentru băuturi spirtoase limpezi, cum ar fi ginul, le poate, într-un mod giratoriu, reduce.

Deși nu este o strategie completă, fiecare bucățică ajută, nu-i așa?

12. Este băutura „ideală” pentru diabetici

În 2008, au fost publicate cercetări în Journal of Diabetes Nursing, care analizează cele mai sigure băuturi pe care le pot consuma persoanele cu diabet de tip 1 și au descoperit că un G&T bun iese în evidență. Acest lucru nu înseamnă că diabeticii pot renunța la consumul unor cantități abundente de gin. Consultați-vă cu medicul și stabiliți o limită rezonabilă.

 

 

Un comentariu

  1. Faku matti Răspunde

    Ba ma lasi! Acum si ginul e precum vitaminele sau mineralele. Pai daca o luam asa aproape orice pe pamant are ceva beneficii. Plm alcolul face bine sanatatii 🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.