Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Maraton de vaccinare, în weekend, în parcarea mall-ului din Satu Mare

Maraton de vaccinare, în weekend, în parcarea mall-ului din Satu Mare. Prefectul Altfatter Tamás a avut astăzi o întâlnire cu Lavinia Finta, center manager la Shopping City Satu Mare și cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Satu Mare și a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență pentru a dezvolta ideea parteneriatului în vederea organizării începând cu acest sfârșit de săptămână a Maratonului Vaccinării la Satu Mare.

Vaccinarea se va realiza în locația parcarea interioară a Shopping City Satu Mare Mall, începând de vineri 07.05.2021, ora 14,00 prin intermediul a 4 fluxuri de vaccin Pfizer-BioNTech până duminică, ora 20,00. Toți cei care doresc să o facă o pot face în această locație centrală, ușor accesibilă și fără a avea nevoie de o programare prealabilă.

Prefectul Altfatter Tamas apreciază că în acest week-end în cadrul maratonului se vor vaccina numeroși sătmăreni. Acțiunea va fi reluată săptămâna viitoare și se vor căuta noi modalități de a aduce vaccinul mai aproape de sătmăreni, de a-l face mai accesibil, vaccinarea fiind în acest moment singura opțiune de a pune capăt pandemiei și restricțiilor aduse de aceasta.

43 comentarii

  1. Cum e ? Răspunde

    Statul Roman: Nu avem momentan posibilitatea sa vaccinam populatia.
    oamenii: Huoo ! statul Roman e de cacat nu face nimic pentru cetateni ! Az a Romaniaba.

    Statul Roman: Avem posibilitatea sa vaccinam populatia gratuit cu cel mai bun vaccin la ora actuala.
    oamenii: Huoo statul vrea sa ne omoare totul e facatura numai sa ne poata controla. Az a Romaniaba.

    Deci.. cum vrem ?

    • WHO Răspunde

      Acum tu sincer crezi ca e fezabil si financiar sustenabil ca an de an sa tot vaccinezi 2/3 din populatie? Iar in toata debandada asta actualul presedinte al WHO a anuntat ca mai vrea un mandat. Merita, nu? Uite in ce kkt ne-au bagat pe toti!

    • Adi Răspunde

      Prin acest sistem sunt folosite acele vaccinuri care nu au fost utilizate în centrele fixe , așa se dorește să ajungă la acea nișă a populației care nu are timp să se înscrie și să meargă la programare iar indirect folosesc și vaccinurile rămase.
      Este bine și așa pentru fraierii de români.

    • Altu Răspunde

      @cum nu e ,ce fraier ești. Cei care nu doresc vaccin nu au plâns că nu este. Eu nu îl vreau,deci mi se fâlfâie dacă sunt sau nu vaccinuri. Au plâns cei care nu trec nici strada fără să fie vaccinați. Dar ăia s-au vaccinat ,și oițele , adică cobaii se cam termină. Acum va începe terorizarea celor care nu acceptă vaccinul. Hitler și Stalin au fost fix p..a pe lângă ce urmează.

      • Alina Răspunde

        Din cauza celor ca tine se prelungeste starea asta, nu se ajunge la imunitate si trebuie dupa un timp alt vaccin, ca virusul are timp si clienti ca sa faca mutatii. Dar prostii stiu numai :nu vreau vaccin! De ce? De aia! E plin netul de conspiratie, la care prostii pun botul. Ca e cool sa fi Anti. La astia ar fi trebuit parintii sa ia anti-conceptionale.

        • Golf Răspunde

          Alina dar mintea aia odihnită a ta, nu se întreabă dacă informațiile transmise de mass media reprezintă propagandă? Tu iei toate informațiile oficiale ca fiind adevăr absolut, calea, lumina și viața ta?

          Scuză ne pe noi, cei care o gândire critică și pun la îndoială “binefacerile* autorităților.

          Meriti un răspuns dur dar mă abțin…

          • Alina

            Ce propaganda? Creierul tau e absorbit de social media, nu este alta solutie decat vaccinul, fiecare zi pierduta de propaganda celor ca tine prelungeste starea asta, virusul are sanse sa faca noi mutatii, si sa devina tot mai periculos, ca asta este esenta evolutiei lui. Si daca te consideri grozav ca ai trecut prin virus usor, o sa vezi mai tarziu ce probleme o sa ai, de altfel anticorpii dati de infectare sunt mai putini decat prin vaccinare, cam de 10x, si dupa boala esti protejat cam 6-8 luni. A doua oara iesi mai naspa! Au fost care a doua oara au murit.

          • nuconteaza

            @Alina “Creierul tau e absorbit de social media, nu este alta solutie decat vaccinul”
            Mie asta-mi spune tot, pentru ca medie explicit pune doar stiri cu vaccin si cat de periculos e virusu, cat de multi mor de tineri si foarte sanatosi.
            “virusul are sanse sa faca noi mutatii” Tu ai impresia ca Romania cu populatie de 20 milioane de locuitori (sa zicem 20 de dragu calculelor) care reprezinta 0.25% din populatia globului (sa zicem 8 miliarde de locuitori pe planeta, iar de dragu calculelor) o sa ofere vreo mutatie , fata de India cu 1,4 miliarde + Nigeria 200 milioane + Indonesia 300 milioane + Bangladesh 150 milioane care ajung sa fie peste 2 miliarde de oameni adica 25% din populatia globului (si stai linistita ca mai sunt cel putin 2 miliarde in tari cu sistem de sanatate mai varza decat la noi) ? Si stai linistita, tarile enumerate de mine nu au ca grija prea mare Covidu , ca aia de abia au ce manca si cu ce se imbraca. Cu siguranta o sa fie din vina unui roman nevaccinat, orice alta posibila varianta e pur conspiratie. Halal gandire.
            Totul suna cam asa, am avut toate drepturile depline, a venit un virus si ni le-au luat pentru binele nostru si ni le recuperam dupa ce luam vaccin. Adica s-a creat cerere si s-a venit cu oferta. Cererea e libertatea si oferta e vaccinu. Daca o dadea ca recomandare, nu puteai sa pui problema asa. “Pute” a business.

          • Cetateanul

            @nuconteaza: ti-ai demonstrat prostia cu varf si indesat!
            Doamne fereste cat de prost poti sa fii!
            Daca prostia ar durea, ai urla non-stop!

          • charlie

            gândire critica? așa-i zici pornirii ăsteia frustrate de a-ți da mereu cu părerea despre ceva ce nu cunoști? cand nu ai capacitatea de a intelege ceva, zici ca “pui la indoială”.

          • nuconteaza

            @Cetateanul Ai ajuns la injurii, deci e clar ca ai ramas fara argumente.

  2. Deci cum ? Răspunde

    @Who poti sa ne dai tu rog solutia din punctul tau de vedere cum ar trebuii sa gestionam aceasta mizerie de covid ?

    • WHO Răspunde

      Scrie la mare boss WHO care vrea sa iasa de acolo la pensie drept ca o mumie. Ei ne-au bagat in rahat si stiau foarte bine asta. Intrebarea este cat a costat tacerea lor care a servit drept paravan pentru China. Care China e bine mersi. Si sa nu cumva sa crezi ca s-a terminat pandemia la ei ca s-au vaccinat ca turma cu Sinovac! Ca e aproape ca apa de ploaie aia oricum. S-a demonstrat asta pe viu in America de Sud. Deci repet, scrie la Tedros Adhanom asta. De aia ia bani la greu ca sa ne protejeze, nu?

      • Bruce Lee Răspunde

        Chinezii nu au nevoie de vaccin, virusul a fost oprit prin izolare, inca acum un an, ieri aratau la TV un concert in Wuhan cu mii de participanti fara nici o masura. Vand vaccin la altii, fac bani. Au 4 “marci” de vaccin, cel vandut in america de sud e cel mai ieftin si naspa.Nu au bani de altul si e si cererea mare. E ca la inceput cu mastile, se bateau si americanii pe chinezarii.

        • Wuhan Răspunde

          În China dragul meu pandemia ține exact cât spune partidul că trebuie să țină. Iar după aceea dacă careva se mai îmbolnăvește este luat de subsoare și dus la muncă de lămurire de partid. Asta ne așteaptă și pe noi.

          • @ Wuhan

            Asta este ideea ta , nu este adevarat , organizatiile mondiale sunt cu ochii pe toata lumea ,ne se poate face asta acuma.Da partidul a spus acum un an ,nimeni nu misca , sta acasa , o parte au murit ,altii s-au vindecat , dar virusul nu s-a putut raspandi si nici muta .Si lumea a respectat , de frica virusului si a repercursiunilor.
            Restul lumii vrea relaxare , viata sociala etc ! asa ca pandemia s-a prelungit corespunzator.Uita stiri straine ,nu chinezesti .
            https://www.bangkokpost.com/life/arts-and-entertainment/2109211/thousands-of-revellers-attend-wuhan-music-festival

          • Răspuns la răspuns pentru @Wuhan

            Asta crezi tu! De aia s-a întâmplat toată pandemia că veghează de ne oamoară! La propriu! Incompetenți până la ultimul. Mâncători de bani degeaba. Nu-l simpatizez pe Trump dar avea mare dreptate legat de WHO.

  3. Nr Răspunde

    Ce PROSTALAI :)))))))))

    • Sâcă Răspunde

      @ Nr”..De unde pot fi totuși atâția tâmpiți ….Cu acești aiuriți vrem să mergem înainte, greu ….foarte greu….

  4. Deci cum ? Răspunde

    Prea prosti, prea ca la tara, nimeni nu poate sa vorbeasca obiectiv ci fiecare doreste sa spuna teoria conspiratiei… pana acuma Nr e cel mai destept de aici.. ii doare pusca de toti :))

  5. covid 19 Răspunde

    Pandemia ne-a arătat cât de diferiţi suntem în mentalităţi. Ăştia ,,anti” la orice vor să-şi impună ei voinţa deşi sunt minoritari şi nu le are nimeni baiu. Sunt ca LGBT, nu le ajunge că-i ignori sau că-i tolerezi, vor să fii ca ei. Apoi NU!

    • WHO Răspunde

      @covid19. Te-a resuscitat careva la ATI?
      Cum îi aplaudau în anii ’90 pe mineri istericele de la APACA? “Nu suntem inculți dacă suntem mulți”???? Sau celălalt și mai bun este “Noi muncim noi nu gândim”??? Sau “Nu vrem Kent, cafea, valută, vrem pe Petre să ne pupă”??? Era să uit! APACA de mult a dat faliment. Iar Petre a trecut de la FSN-PD la PNL. Dar în 90 stăte pe tanc în fața sediului PNL că s-au demascat legionarii de PNL și ce valută și de xerox s-a găsit în sediu!
      Degeaba îți și scriu că nu observi nici o similitudine. “Înfierarea dușmanilor societății” se cheamă, ca și pe vremea chiaburilor. Numai numele se schimbă, regia și regizorul e același. Iar distribuția este veșnic proastă. Să dormi liniștit. Altul gândește pentru tine ca tu să nu cumva să obosești. Somnul minții și bucuria manipulării.

      • covid 19 Răspunde

        In razboi, pandemie, calamitati etc. nu ai dreptul la opinie proprie. Statul trebuie sa actioneze institutional si eficient in interesul general. PUNCT!

        • WHO Răspunde

          Și ție îți convine de minune! Chiar nici nu dorești să scapi de lesă și botniță! Punct! E obositor să gândești cu capul propriu. Mai bine îl umpli cu un Mccheese. Punct. Vezi că pandemia nici acum nu a fost decretată în mod legal. Dar noi nu mai avem stat de drept deci nu îmi bat capul cu astfel de mărunțișuri. În momentul în care accesul la drepturi elementare, nu la restaurant sau la concerte mă gândeam, deci atunci adu-ți aminte ce spuneau unii. Știi ce vor zice autoritățile? Că ești mofturos și dacă ieri ai acceptat azi să taci din gură. Așa să faci!

        • ... Răspunde

          Mai nou văd că ești pe baricade zi-lumină nu numai seara. Înseamnă că ai intrat în dispozitiv ABC? Cei mai în vârstă știu ce înseamnă.

  6. Logan Răspunde

    Ce prosti sunt nemtii!
    “Guvernul Germaniei ridică restricțiile pentru persoanele care s-au vaccinat anti Covid”

    • wuhan Răspunde

      Peste un an pandemia se termină pentru că vaccinul va avea efect. Must have. Altfel ce spun unii atunci?
      Oricum dacă scădem ritmul testării scade și numărul bolnavilor. Case close.

      • H&R Răspunde

        @wuhan, ori scad numarul testelor, ori fac teste care depisteaza doar 10-20% din cazuri, si chiar Case closed atunci.

      • Garcea Răspunde

        Vezi ca arabii fundamentalisti au pus la frigider stocuri de virus pt folosire ulterioara impotriva “necredinciosilor” asa ca cei nevaccinati vor avea probleme!

  7. WHO Răspunde

    Pentru cel care a vrut să-mi răspundă cu articole #de-pe-aici-aproape-din bangkok, asta vor să crezi tu. Ești naiv peste măsură. Toată pandemia a plecat de acolo că de fapt nu e pandemie doar o gripă mai rebelă. Dacă se respectau niște lucruri nu ajungeam în halul în care am ajuns. O vină mare poartă nu numai chinejii, dar și WHO și italienii cu industria lor de modă fabricat în stil lohn. Asta pe lângă americani. Nu ții minte ce a spus în februarie 2020 ficusul nostru din Cotroceni? Treaba ta e ce crezi dar nu prostii pe alții. În China multe lucruri nu se întâmplă și nu se măsoară după standardele noastre. Între altele de aia este toată lumea plină de chineji că nu prea le arde să mai meargă și să stea acasă.
    PS. Pentru cultura ta generală singura sursă care pentru mine nu este credibilă în afară de cea din China este exact cea din Thailanda. Cine cunoaște niscaiva istorie mai recentă își dă seama singur de ce.

    • bacteriolog Răspunde

      Vezi ca esti prost ? gripa este un virus de tip HxNx, cu diverse numere in loc de x , pe cand Covid19 este Coronavirus !
      Gripa afecteaza 95% caile respiratorii ,covidul toate organele .Tot mai multi oameni trecuti prin covid vor descoperi ca au alte probleme de sanatate pe care nu le aveau inainte .Deocamdata sunt putini pt ca putini se duc sa faca investigatii generale .
      Most people recover from the acute phase of the disease. However, some people continue to experience a range of effects for months after recovery—named long COVID—and damage to organs has been observed. Multi-year studies are underway to further investigate the long-term effects of the disease.
      COVID-19 symptoms can sometimes persist for months. The virus can damage the lungs, heart and brain, which increases the risk of long-term health problems.Heart. Imaging tests taken months after recovery from COVID-19 have shown lasting damage to the heart muscle, even in people who experienced only mild COVID-19 symptoms. This may increase the risk of heart failure or other heart complications in the future.
      Lungs. The type of pneumonia often associated with COVID-19 can cause long-standing damage to the tiny air sacs (alveoli) in the lungs. The resulting scar tissue can lead to long-term breathing problems.
      Brain. Even in young people, COVID-19 can cause strokes, seizures and Guillain-Barre syndrome — a condition that causes temporary paralysis. COVID-19 may also increase the risk of developing Parkinson’s disease and Alzheimer’s disease.
      Some adults and children experience multisystem inflammatory syndrome after they have had COVID-19. In this condition, some organs and tissues become severely inflamed.

      Blood clots and blood vessel problems
      COVID-19 can make blood cells more likely to clump up and form clots. While large clots can cause heart attacks and strokes, much of the heart damage caused by COVID-1

      • ...=WHO Răspunde

        De tinut minte.

      • WHO Răspunde

        Ți-aș recomanda să postezi în limba română. De fapt este parte a regulamentului de postare. Altă treabă e, și asta ți-am mai spus că nu sunt curios de părerile altor părerologi indiferent de competențele lor și transmise de tine sau de altul. Dacă vreau citesc. Nu am nevoie de curieri sau de purtători de cuvânt. Comprende? Să știi că nici nu mă obosesc să citesc și sunt sigur că alții fac la fel. Deci degeaba osteneala. Copy-paste ce ești!
        În rest nu ai contrazis absolut nimic din ce am zis eu. Iar chestia cu situația de la începutul pandemiei în Italia este recunoscut. Ei au făcut cu mâna lor când nu au interzis legăturile aeriene directe dintre Wuhan și Milano. Sfântul ban.
        PS. Când se termină pandemia vei rămâne legat de gâțt de niște tâmpenii postate de tine pe parcurs. Ceva de genul de a pățit @Tineriada cu usereul lui în campania de alegeri generale. Alt viteaz al lui pește prăjit!

        • bacteriolog Răspunde

          Cam tine de cultura generala cunoasterea unei limbi straine , romanii sunt cam codasi in EU la ea , daca scriu romaneste zici ca sunt scorneli ,toate citatele in engleza sunt de pe siteuri oficiale ,nu social media .
          Trebuie sa fi neaparat gicva-contra si sa ai tu dreptate ,adica : sa nu facem nimic ,ca trece singura .NU TRECE , mor oameni in fiecare zi ,care ar mai fi trait . Asa cum am pierdut si eu mai multi prieteni,cunostinte.

        • Katz Răspunde

          “Sunt permise numai comentariile în limba română” asa zice regulamentul.
          Dar e plin de comentarii in hungureste de multi nu inteleg.
          E doar un regulament,facut de un roman standard….adica doar vorbe

        • Cetateanul Răspunde

          Care regulament interzice postarea în altă limbă decât cea română?
          Pune un link!

          Dacă nu înțelegi oleacă de limbă străină, cam este clar de ce ai o asemenea poziție anti-vaccin! De fapt, problema ești tu, nu este altcineva sau la altcineva!

          • WHO

            @Cetateanul. Una e să scrii ceva text în engleză și alta să “pictezi”, de fapt e articol copy-paste furat de undeva. Dacă are o părere nu are decât ca acel @bacteriolog să-și dezvolte ideea. Se cheamă text argumentativ și se “practică” la orele de limbă și literatură română. Faptul că tu din ce am dedus îți petreci mai mult timp prin Străinezia decât ceilalți nu înseamnă că acel lucru este și normal. O zi bună.

          • Katz

            Intrati pe site.uri fara sa stiti unde se citeste regulamentu….vai,vai

            https://portalsm.ro/2016/06/regulament-postare-comentarii/

  8. Satmarean 1 Răspunde

    @Alina. Bine spus. Subscriu.

  9. c4a Răspunde

    sa coste 100 euro vaccinul si sa iti dea un certificat cu Made in Germany pt. vaccin sa vezi cum se va ingramadi lumea.

    • Sergiu Răspunde

      In Serbia nu te vaccinezi, daca te infectezi nexam concediu medical platit, si daca ajungi la spital, te arde.

  10. strâmb Răspunde

    La începutul pandemiei un sondaj privind acceptarea vaccinului :
    Primul fiind american refuza în principiu ,este convins datorită imaginii mondiale a USA!
    Și francezul este convins pe aceleași principii!
    Românul firesc refuză din principiu!La aflarea vestii că vaccinul va distribuit francezilor,reactia este fenomenală:
    Cum să dați DREPTUL meu?
    Succes celor care au păreri personale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.