Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

In Memoriam – Lucian Blaga. Spectacol de muzică și poezie la Satu Mare, în memoria marelui poet

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Cenaclul „Cronograf” și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, organizează joi, 6 mai 2021, de la ora 12:00, la bustul poetului din fața școlii gimnaziale, Medalionul Cultural „IN MEMORIAM LUCIAN BLAGA – 60”, prilejuit de comemorarea a 60 de ani de la trecerea la cele veșnice a celui ce a fost marele poet și gânditor, Lucian Blaga.

În cadrul evenimentului, va fi evocată figura marelui poet, filosof, eseist, dramaturg, jurnalist, diplomat și profesor universitar, Lucian Blaga. Elevii școlii și membrii Cenaclului „Cronograf” vor susține un spectacol de muzică și poezie, iar în final se vor depune jerbe de flori la bustul poetului. Începând cu ora 20:00, fațada Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” va fi luminată de chipul patronului spiritual al școlii.

La eveniment sunt așteptați poeții sătmăreni, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, directori de școli, elevi, precum și toți iubitorii liricii și filosofiei blagiene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.