Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Maratonul Vaccinării din Satu Mare începe vineri, în parcarea Shopping City

Vineri, 7 mai, se deschide noul centru de vaccinare în Municipiul Satu Mare, în cadrul Maratonului Vaccinării, în parcarea Shopping City Satu Mare.

Având în vedere necesitatea creșterii capacității de vaccinare a populației în județul Satu Mare, în scopul atingerii indicelui necesar imunizării colective optime, Instituția Prefectului Județul Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Primăria Municipiului Satu Mare au făcut demersuri pentru suplimentarea fluxurilor de vaccinare din Municipiul Satu Mare și prin deschiderea unui centru de vaccinare în parcarea Shopping City Satu Mare, pe Drumul Careiului nr. 17.

Centrul va funcționa vineri, 07.05.2021 în intervalul orar 14.00-20.00, iar sâmbătă 08.05.2021 și duminică 09.05.2021 între orele 10,00 – 20,00 și va dispune de patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de compania Pfizer. Accesul persoanelor se face pietonal, vaccinarea se realizează fără programare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare, de unde se va emite și adeverința de vaccinare. În România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită.

Persoanele care doresc să se vaccineze se vor prezenta doar cu actul de identitate. Chestionarul de triaj va fi completat pe loc, dar, pentru operativitate, se poate prezenta chestionarul completat anterior și descărcat prin accesarea site-ului RoVaccinare.

Prefectul Altfatter Tamas invită cât mai mulți sătmăreni la noul maraton, un maraton al sănătății și al siguranței, pentru că doar vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea rapidă la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur.

7 comentarii

  1. suciu+emil Răspunde

    Este o bataie de joc referitoare la un act medical.Sunt centre de vaccinare organizate ,nu mai este necesara programare dar dorinta unora de a raporta cu orice pret un numar mai mare de vaccinati duce la situatii penibile.Pe cand initiative de a vaccina in restaurant si wc-urile publice

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    O nedumerire doar. Cum se vor asigura regulile de igienă strict minimală în ditamai parcarea mallului unde se intră și se iese mai ceva ca la un kuplerai în plină pandemie decretată? Nu pot decât să-i dau dreptate lui @suciu+emil. Cu o singură observație că în urbea noastră NU SUNT WC-uri publice! 🤔🤔🤔😱😭

    • x-ulescu Răspunde

      cand primarita Firea , a dorit sa organizeze centre de testare pe stadion ,au sarit rezistii in sus ,ca nu sunt indeplinite conditiile de igiena !!! am inteles ca vaccinu trebuie pastrat la vreo – 70 de grade , plus mediu din parcare plin de praf…. acum e in regula ?

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Aia nu ie binye ca e pezede. La penyele e voie.🤔🤔🤔😱
        Nici dak ma impusti nu pricep.

        • Gyuri Răspunde

          Păi, la felul tău de exprimare, ar trebui să fi interzis, nu împușcat.
          Căci nu pricepi, nu mă mir. Dar cum naiba, a intrat internetul în casă peste tine și tu, tot primată ai rămas, asta asta ar trebui să te frământe, nu comentariile aiurea.

          • 🤔🤔🤔

            Prin prezenta te informez că primată prin definiție poți fi exclusiv matale.
            Atunci ca să cobor la nivelul tău de intelect. Te rog să-mi explici cum de înainte de asta trebuia primăria să investească acum niște luni bani grei din bugetul propriu ca să doteze centrele de vaccinare corespunzător ca acum să ne trezim că practic te poate vaccina din mers pe stradă? Pentru că de protejare și tot ce trebuie nu poate fi vorba la ditamai bulevardul și la ditamai mallul. Jumate județ acolo trece zilnic.

    • ... Răspunde

      Ce bine le zici, parca le-as zice eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.