Ultima actualizare: azi, 14:22
Locale

OFICIAL! Toți elevii din municipiul Satu Mare se întorc în bănci, începând de mâine

Prefectul Altfatter Tamas a convocat ședința săptămânală de lucru cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Direcției de Sănătate Publică. În cadrul întâlnirii de azi a fost analizată incidența infectărilor cu coronavirus la data de 04.05.2021 la nivelul tuturor unităților administrative-teritoriale din județul Satu Mare, în vederea stabilirii scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ.

Astfel, în baza prevederilor Ordinului nr. 3.755/560/2021 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, începând de mâine 05.05.2021, odată cu reînceperea școlii, în municipiul Satu Mare, în toate orașele și în majoritatea comunelor din județul nostru, toți elevii vor desfășura cursuri la clasă, conform scenariului 1.  

În comunele Pir, Santău, Acâș, Craidorolț, Viile Satu Mare, Pomi, Lazuri, Săuca, Ciumești, Cămin, Bârsău, Andrid, Berveni, Petrești și Vetiș, cursurile se vor desfășura conform scenariului 2.

Scenariu 1 se aplică unităților de învățământ în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori și presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 se aplică unităților de învățământ în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1/1.000 și dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină și presupune:

 • participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
 • participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Prefectul apreciază că datorită vaccinării și aplicării corecte a măsurilor specifice rata de infectare este pe un trend descendent și solicită profesorilor, personalului didactic auxiliar și celui nedidactic dar și  tuturor elevilor și părinților să manifeste în continuare  responsabilitate în aplicarea măsurilor de protecție individuală pentru a păstra rezultatul  obținut și a ne apropia de normalitate în toate domeniile.

11 comentarii

 1. ioan Răspunde

  In sfarsit!

 2. Press Răspunde

  Franța și-a ținut școlile deschise „cu orice preț”. Într-un liceu unde zeci de elevi și-au pierdut rude din cauza COVID, unii spun că prețul a fost prea mare
  Citeşte întreaga ştire: Franța și-a ținut școlile deschise „cu orice preț”. Într-un liceu unde zeci de elevi și-au pierdut rude din cauza COVID, unii spun că prețul a fost prea mare

 3. Satmarean Răspunde

  Era cazul deja !.

 4. H&R Răspunde

  Acum nu mai inteleg: se imbolnavesc tinerii sau nu? Este risc pentru ei/ele sau nu? Odata este, odata nu?

  • ... Răspunde

   Depinde de interese. Nu ți-ai dat încă seama? Când e vorba de vot bineînțeles e supersigur să stai la coadă la ștampilă. În schimb la mall veșnic e sigur indiferent de rata de îmbolnăvire sau de vaccinare pe plan local!
   În schimb la biserică sau la evenimente culturale dacă se adună 3-4 oameni la un loc deja e periculos. Îți dai seama! Există pericolul ca oamenii să socializeze sau să schimbe niște idei! Să gândească! Ba mai mult! Să se simtă bine!

   • gogu Răspunde

    Al naibii nevoia de socializare , inainte de virus statea lumea la terasa , cafea ,bere , cei de la masa butonau de zor telefonul ,nimeni nu vorbea cu ceilalti .

    • garcea Răspunde

     Acum e musai necesar sa respiri la celalalt in gat ,sa arati ca esti curajos si nu te prinde virusu ,deh esti burdusit de vitamina D si ivermectina 😉

  • asistenta Răspunde

   Se imbolnavesc ,dar mai rar , si mai si mor .Si transmit infectia .
   More than a year into the pandemic, deaths in Brazil are now at their peak. But despite the overwhelming evidence that Covid-19 rarely kills young children, in Brazil 1,300 babies have died from the virus.

 5. Unu Răspunde

  A trecut pandemia H&R dragă. Trezește-te !

  • H&R Răspunde

   Poate ca a trecut. Sunt deja destui care fabrica vaccin anticovid. Piata se diluaza usor-usor si nu mai merita.

 6. ... Răspunde

  Doar în șoaptă spun că în două zile deja doi copiii minori de 13 respectiv 14 ani s-au spânzurat. Tot am zis că nenorociți generația tânără dar se pare viitorul țării nu contează. Mai aducem niște srilankezi sau din Bangladesh, dacă se poate musulmani? Mai băgați măi și niște știri pozitive, dar nu de genul că 30% din restaurant e deschis pe interior sau alte tâmpenii! Această psihoză ne va costa enorm. Sunteți dispuși să plătiți? Mă îndoiesc. Mai ales că nu o să aveți din ce. E jale, vă spun eu. Ce e în sufletul copiiilor! Cum să-ți făurești un viitor dacă nici ziua de mâine nu e sigur? Vă spune un părinte cu copil care dă bacul imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.