Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Parcările etajate din Satu Mare, aprobate! Primăria caută surse de finanțare

Consiliul Local a aprobat astăzi studiile de fezabilitate pentru construcțiile parcărilor supraterane de pe străzile Decebal și Mihail Kogălniceanu.

Primăria municipiului Satu Mare a anunțat că va căuta să găsească surse de finanțare, naționale sau europene, pentru ca bugetul local să nu fie afectat. ,,Dorim să rezolvăm o problemă stringentă pentru municipiul Satu Mare, ignorată de administrațiile anterioare”, anunță municipalitatea.

Parcarea etajată de pe strada Decebal

Parcarea supraetajată de pe strada Decebal ar urma să fie construită pe o suprafață 3.500 de metri pătrați, iar clădirea cu subsol, parter plus patru etaje ar urma să aibă o suprafață totală de 1350 metri pătrați. Situată în spatele centrului comercial Someșul, construcția va avea un număr total de 182 locuri de parcare. La subsolul clădirii sătmărenii vor avea la dispoziție 27 de locuri de parcare, iar la parter, precum și la fiecare dintre cele patru etaje vor fi câte 29 de locuri. De asemenea, vor exista și 10 locuri de parcare neacoperite.

Parcarea etajată de pe strada Mihail Kogălniceanu

Parcarea supraetajată de pe strada Mihail Kogălniceanu, clădire cu subsol, parter și două etaje, va fi construită pe o suprafață de peste 1.600 de metri pătrați, iar construcția în sine va avea o suprafață de 1.350 de metri pătrați. Clădirea va dispune de 146 de locuri de parcare repartizate astfel: 34 la subsol, 22 la parter, 34 la primul etaj, tot 34 patru la etajul doi, plus 22 de locuri de parcare pe acoperiș/terasă. De asemenea, vor mai exista 12 locuri de parcare neacoperite în curtea interioară a clădirii.

Parcarea va avea o schemă funcțională clară și simplă care să evite punctele de conflict ale circulației interioare: panoul de la intrarea în parcare va indica în permanență numărul locurilor libere/ocupate pe nivele, conexiunea la internet asigurând  afișarea acestor date în diferite puncte ale oraşului precum și informarea participanţilor la trafic despre gradul de ocupare a parcării, toate acestea ducând la reducerea deplasărilor inutile în căutarea unui loc de parcare.

Clădirea va fi dotata cu grup sanitar, accesul la acesta fiind permis prin scanarea biletului-talonului primit la intrarea cu maşina în parcare. Modernizarea spatiului public din jurul clădirii si parcarea etajata se va realiza cu scopul de a imbunătăti calitatea vietii locuitorilor din zona centrală.

12 comentarii

  1. urbanism Răspunde

    Dacă finanțările nu se cunosc e clar că în mandatul ăsta nu se va realiza. Deci un mandat se duce pe hârtii și proiecte, un mandat pe căutare de bani și un mandat pe construcție. Asta în caz fericit. Îmi aduce aminte de Meșterul Manole. 12 ani pe două parcări etajate care nici nu rezolvă problema! Până se vor finaliza parcările numărul mașinilor care au nevoie de parcare în zonă se va dubla pe puțin! Am dat o palmă la 💩!

    • IT Răspunde

      Ce nu te bagi in politica @ Altu , vad ca nu conteaza domeniul tu tot comentezi ,comentezi , cel mai mult negativ ca o ciora . Virusul covid modifica creierul si gandirea ,.

  2. radical2 Răspunde

    Dar nu se colecteaza destul din tichete si amenzi? E plin orasul de masini in timpul saptamanii. Cred ca e vorba de sume uriase colectate. Imi este greu sa cred ca nu sunt bani de 2 parcari amarate. Ceva pute la mijloc.

    • LaPătrat Răspunde

      Nu, pentru ca nu vrei sa ii superi pe cei ce stau in centru!!!
      Asa ca ceri 120 de lei abonamentul anual de la locatari din Zona A si 4 lei pe ora de la prostime.

  3. romanul se descurca Răspunde

    problema e ca de romanul nu se prinde civilizatia, oricum va parca pe trotuar ca e gratis si pe langa de bucurie mai trage si o flegma dupa ce a golit scrumiera langa bordura

  4. urbanism Răspunde

    @IT. Ți-au spus și alții deja că ești bolnav!
    SCRIU CU MAJUSCULE! NU SUNT @ALTU!!!!! MAI ESTE ȘI ALTCEVA ÎN AFARĂ DE @ALTU!!!!
    EȘTI RETARDATUL SATULUI MARE CĂ NU PRICEPI ?????

    • IT Răspunde

      Am si uitat ca eu sunt Altu. Scuza ma fratili miu.

      • IT Răspunde

        slaba incercare , de clonare , discreditare , numai atat stii ?

        • IT Răspunde

          Am vrut sa scriu pentru Altu, dar stati baaa si Altu eu sunt. Stiti ce inseamna IT la mine? Heeee? Nu stiti! IT= Idiot Total. Bravooooooo!

  5. Ugdhu Răspunde

    Linga podul decebal ramas sub construtie si acola iera bun o parcare subterana cu etaj cu 3 nu??????? Sau ramane asa ????????

    • H&R Răspunde

      Cred ca aia e teren privat. Sau va fi “privat”.

    • urbanism Răspunde

      Lângă podul Decebal terenul a fost a statutului. Dar nu știu prin ce șmecherie Bodi sau cineva din anturajul lui (ăla cu villa Bodi) a primit ceva despăgubire exact acolo. Apoi cu fostul teren al primăriei a intrat într-un parteneriat cu primăria ca să facă nu știu ce centru acolo, primăria urmând să primească niște spații din viitorul imobil parcă. Asta acum cel puțin 10 ani! După care și-a luat tălpășițele și s-a mutat de tot peste graniță și a vândut tot biznisul lui din oraș. Mare măgărie mare! Dar cândva terenul a fost a statului. Cine este din oraș știe că acolo erau case, străzi care cu ocazia construcției podului s-au demolat, proprietarii fiind despăgubiți. Ar fi o locație bună pentru o parcare.
      În paranteză eu nu dădeam voie să se construiască Jyskul ăla la capul podului. Numai aia ne mai lipsea și un cuțit în spate! Urbanistic vorbind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.