Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Parlamentarii USR PLUS de Satu Mare, în vizită la Halmeu. Sprijin pentru producătorii de căpșuni

Parlamentarii USR PLUS de Satu Mare, deputatul Radu Panait și senatorul Alexandru Robert Zob, au efectuat joi o vizită de lucru în comuna Halmeu.

Comuna Halmeu asigură circa 75% din producția de căpșuni ai României, fiind principala activitate a localnicilor. Este o sursă de venit redutabilă, iar în această perioadă sute de oameni au ajuns la Halmeu cu scopul de a distribui fructele în toată țara. Cum în acest an fructele au întârziat să apară din cauza vremii, parlamentarii au dorit să discute personal cu producătorii pentru a vedea care sunt principalele lor nevoi.

,,Am rămas plăcut surprins să văd cum câmpurile sunt pline ochi de oameni care lucrează de cu zori. Am întâlnit producători care după ani de străinătate s-au decis să se reîntoarcă în România pentru a investi în propria lor afacere. Au mizat pe câmpul românesc iar unii cultivă suprafețe impresionante de căpșuni, afine sau legume. Produc tone de fructe care sunt distribuite în toată România și chiar peste hotare. Nevoile lor sunt într-adevăr mari, și aici putem discuta despre piața de desfacere și lipsa unei hale frigorifice sau a unei făbricuțe de procesare, însă vom face tot posibilul pentru a-i sprijini”, a declarat deputatul Radu Panait.

Senatorul Alexandru Robert Zob le-a adus în vedere producătorilor oportunitățile de care pot profita accesând fondurile europene.

,,Munca în câmp nu îmi e deloc străină. Și în Negrești Oaș agricultura este în floare, iar în Halmeu am găsit oameni la fel de harnici și de gospodari. Acești oameni trebuiau ajutați de mult, știu că în fiecare an administrația locală le-a promis același ajutor, construirea unei hale frigorifice, care însă nu s-a construit nici până în ziua de azi. Este important ca până ce noi vom putea face ceva concret pentru ei, ei să știe că pot profita de alte ajutoare. Vorbim aici de fondurile europene și măsurile deschise pentru domeniul agricol. Vorbim despre sprijinul pentru înființarea de activități agricole în zonele rurale sau pentru procesarea/marketingul produselor. E important să fim alături de ei mereu, iar primul ajutor e cumpărând în permanență de la ei”, a declarat senatorul Robert Zob.

Înainte de a-și încheia vizita de lucru cei doi demnitari nu s-au dat la o parte când a venit vorba de muncă, astfel că au ajutat la culesul căpșunilor.

 

12 comentarii

  1. mae Răspunde

    javre ordinare,panait ai promis multe acuma mergi la capsunarii sa te bagi in seama ramaneti acolo la sapa

    • Codruta Răspunde

      Hoți ordinari ,securist împuțit, mincinos de doi lei, profesor ratat de muzică .

    • Adi Răspunde

      PLUS și USR cea mai mare țeapă a politicii post decembriste , o gloată de ratați ca și Nicușor Dan sau la nivelul orașului nostru acest Panait , oameni mincinoși și fără scrupule. Câți bani ai adus Radule în județul nostru , care sunt proiectele tale pentru oraș .Te votează mata la alegerile viitoare.

  2. H&R Răspunde

    La furat capsuni?

  3. Gheorghe Răspunde

    Astia noi ziceau ca vor face altfel de politica.Exact ca si antemergatorii lor intr-ale politichiei,alde nastase,veorica,ponta,silaghi,coica,si toti ceilalti lingai din oricare partid ar fi el de pe teritoriul tarisoarei noastre.Se duc sa mai prosteasca pe unii care inca mai cred in aceste lipitori numite politicieni.
    Mai baieti cadeti inderizoriu si va faceti un mare deserviciu afisindu-va in aceste ipostaze care chiar nu va caracterizeaza.Cine vo invatat sa procedati astfel va nu vrea vrea binele,iar daca o faceti din proprie initiativa atunci sunteti pe langa subiect si pe buna dreptate va uraste lumea.Ocupati-va cu niste treburi mai serioase iar daca nu stiti ce-s alea veniti la neica Ghita sa va invete si nu veti nregreta,ba mai mult o sa-mi multumiti(daca stiti ce-i aia).

  4. Agarici Pogonici Răspunde

    Nu fii rău, Ghiță! Atâta știu, atâta fac! Și când te gândesti că ăștia sunt deja de atâta vreme la guvernare și nu au făcut absolut nimic pentru Satu Mare! Îs total pe dinafară! Niste măscărici jalnici, de parcă nu ne erau destui ăia vechi! Vai de capul nostru, cu siniștrii ăștia!

  5. c-block Răspunde

    Se adeverește ce anticipam despre ei. Pur și simplu sunt jalnici.
    Sub poză ca titlu vă rog să scrieți “Doi parlamentari USR cerșesc voturi”.

    • IT Răspunde

      Agarici Pogonici si C-block sunt noile tale achizitii @ Altu ?
      pesedistule !

      • c-block Răspunde

        Stimabile IT dacă ai citi atent ce postez deobicei nu ai fi scris asta. Dar nivelul tău de inteligență infinit de mică este o scuză. Nici nu mă obosesc să răspund!
        Faptul că în zona pozată nici din greșeală nu sunt alții nu-ți dă de gândit? Eventual că totul ar fi regizat?

  6. IT Răspunde

    Unde-s pastilele mele, ca deja incep iara sa scriu prostii. M-am culcat cu mine , ahh ce dragoste am facut noi doi aseara.. de ala de PNL. Sunt mare penelist-manelist sa stiti. Mi se umfla penele cand aud PNL si manelele.. Vai ce tare sunt. Iau pastilele cu palinca, ma simt mai bine. :)))

  7. USR PLUS Răspunde

    Dragii nostrii compatrioti si votanti ai USR PLUS, care inca tot pierdeti timpul acasuca in Romania, dar si cei din diaspora: iata asa trebuie cu manutile voastre sa culegeti capsunii in Spania si in Germania, si sa trimiteti banii catre Romania, dar cat mai mult. Va mai asteptam la urmatoarele alegeri sa votati cu noi. Ciao si un pupic mare pe manutile alea harnice. :*

  8. Satmareanul Răspunde

    :)) … da deci vad ca sunt multi dezamagiti pe aici … ce credeati ca fac altfel de politica … ca se termina cu pensiile nerusinate ?… aaa acum o sa vina uni sa spuna ca au taiat pensiile parlamentarilor … ioi tulai … judecatori, procurori sunt cam de 3 ori mai mult decat parlamentari cu pensii speciale si inca de 3 ori mai multi sunt alte categorii de pensii speciale … si uite cum un muc a fost lovit voua celor care ati votat o asa mare mascarada …
    si eu am semnat pentru #farapenaliinfunctiipublice … si … uite ca nici pana in ziua de azi nu au facut nimic .. .si-au batut joc de voi votanti ai lor … dar oricum o sa uitati si asta si o sa-i votati in continuare ca votanti acestori nemernici cum sunt si PSD si PNL si UDMR si USR + o sa ii votati in continuare … si bine faceti dar fiti responsabili pentru votul acordat si inghititi placuta suedeza pe care tot ei v-au pus-o in gura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.