Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Premierul Cîțu, la Satu Mare. Imagini în direct transmise de PortalSM

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a ajuns în această dimineață, marți, 11 mai, la Satu Mare. Premierul se află într-o vizită de lucru la noi în județ.

Premierul va vizita șantierul Centurii de Ocolire a municipiului Satu Mare, după care se va deplasa la Centrul de Vaccinare situat în incinta Liceului Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt”. Alături de prim-ministrul Cîțu, în vizită la Satu Mare se află și fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode.

Premierul Florin Cîțu, în vizită pe Centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Transmisiune LIVE PortalSM:

Guvernul cere urgentarea lucrărilor la Centura Satu Mare. Bode: „Sunteți la 61%”

Guvernul României cere urgentarea lucrărilor la Centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode a declarat astăzi, la Satu Mare, că lucrările sunt realizate în proporție de 61%, iar decontarea lucrărilor a fost făcută în proporție de 56%.

El a solicitat urgentarea lucrărilor de relocare a stâlpilor și de expropriere a unui imobil, astfel încât lucrarea să fie finalizată în acest an.

„Anul 2021 trebuie să fie anul în care acest obiectiv trebuie să fie dat în circulație. El trebuie să fie finalizat urgent pentru că, dincolo de ceea ce va însemna acest obiectiv pentru municipiul Satu Mare, pentrua cest județ, vorbesc despre un obiectiv regional extrem de important”, a declarat Lucian Bode. 

Premierul a insistat pentru menținerea în grafic a lucrărilor, astfel încât această investiție majoră să poată fi încheiată în 2021.

„Am vrut să văd neapărat acest pod. Am avut anul trecut discuții cu domnul ministru despre finanțare, m-a convins, am reușit să alocăm resursele, iar acum voiam să văd și rezultatele. Am înțeles și importanța acestui pod pentru această zonă, nu doar pentru județul Satu Mare. Clar acest pod va fi terminat până la finalul anului, este asumată. Resursele financiare sunt puse la dispoziție, trebuie doar să continuăm.”, a declarat premierul Cîțu.

Premierul Cîțu, vizită la un centru de vaccinare din municipiul Satu Mare. Transmisiune LIVE PortalSM:

Premierul: „Vom găsi o soluție ca de la 1 iunie să reînceapă evenimentele private”

Florin Cîțu a vizitat, în această după-amiază, Centrul de Vaccinare de la Liceul Teologic Ortodox Român Nicolae Steinhardt din municipiul Satu Mare, acolo unde a declarat că vaccinarea este un succes, reîntoarcerea la normalitate fiind tot mai aproape. În ceea ce privește relaxarea, premierul a spus că de la data de 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii.

„Eu am spus că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii, dar vom vedea cum vor arăta în final aceste măsuri și care vor fi ele. Este clar că de la 1 iunie vor exista mai multe măsuri care vor da înapoi anumite resitrcții de anul trecut. Știu problema evenimentelor private și cu siguranță vom găsi o soluție ca să reînceapă de la 1 iunie și aceste evenimente private. Am înțeles că sunt 250.000 de eveniemnte care s-au anulat, vom vedea cum se va face testarea, dacă se va putea merge pe testare, suntem flexibili la soluții. Avem timp până la 1 iunie să găsim cea mai bună soluție”, a spus premierul.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.