Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

VIDEO. Guvernul cere urgentarea lucrărilor la Centura Satu Mare. Bode: „Sunteți la 61%”

Guvernul României cere urgentarea lucrărilor la Centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a declarat astăzi, la Satu Mare, că lucrările sunt realizate în proporție de 61%, iar decontarea lucrărilor a fost făcută în proporție de 56%.

El a solicitat urgentarea lucrărilor de relocare a stâlpilor și de expropriere a unui imobil, astfel încât lucrarea să fie finalizată în acest an.

„Anul 2021 trebuie să fie anul în care acest obiectiv trebuie să fie dat în circulație. El trebuie să fie finalizat urgent pentru că, dincolo de ceea ce va însemna acest obiectiv pentru municipiul Satu Mare, pentrua cest județ, vorbesc despre un obiectiv regional extrem de important”, a declarat Lucian Bode. 

Premierul Cîțu, la rândul său, a vorbit despre importanța acestui pod pentru nord-vestul României,  precizând că resurse financiare există, trebuie doar să se continue lucrările pentru ca podul să fie finalizat până la sfârșitul anului.

„Am vrut să văd neapărat acest pod. Am avut anul trecut discuții cu domnul ministru despre finanțare, m-a convins, am reușit să alocăm resursele, iar acum voiam să văd și rezultatele. Am înțeles și importanța acestui pod pentru această zonă, nu doar pentru județul Satu Mare. Clar acest pod va fi terminat până la finalul anului, este asumată. Resursele financiare sunt puse la dispoziție, trebuie doar să continuăm.”, a declarat premierul Cîțu.

Primarul Kereskenyi Gabor precizează că atât podul din zona ștrandului, cât și construcția șoselei de ocolire sunt două obiective care vor ajuta la creșterea ritmului de dezvoltare a orașului Satu Mare.

„Municipiul Satu Mare este principalul beneficiar al construcției șoselei de ocolire. Împreună cu podul din zona str. Ștrandului, cele două obiective de infrastructură vor ajuta la creșterea ritmului de dezvoltare a orașului nostru. Premierul Florin Cîțu a promis că vor fi asigurate fondurile necesare pentru ca lucrările să fie finalizate anul acesta”, a transmis Kereskenyi pe pagina sa de Facebook. 

Declarații de presă:

Transmisiune LIVE PortalSM:

21 comentarii

  1. misu Răspunde

    Unu si unu numi ,,somitai,, politice….vai de tara asta si de noi!

  2. altu fără bmw Răspunde

    “Vaxații din toat[ lumea uniți-vă!”
    Dar nu văd sacul cu banii datorați celor expropriați încă de înaintea erei noastre! S-au dus pe sporurile covid?

  3. Lili Răspunde

    Nea Bode esti la interne sau ai ramas la transporturi si nu stim noi?
    Politia satmareana arata bine?
    Celelalte structuri MAI stii macar unde sunt?

  4. Pipo Răspunde

    Ciumă galbenă am vrut,asta avem.Să trăiți bine spuse altă ciumă cândva.

  5. Eh Răspunde

    Prefectura și C.J. promitea că în decembrie 2020 se dă în circulație. Așa conducători așa țară.

  6. x-ulescu Răspunde

    nu sau livrat panglicile de inaugurare ?? sau nu au asa lunga sa intre toti in poza cu panglica ?

  7. John Doe Răspunde

    Decat urgentate si pe urma tot timpul in reparatii, mai bine sa intarzie cu lucrarile dar sa fie facut calumea.

  8. ... Răspunde

    @x-ulescu. Panglica este demult comandată de dinaintea pandemiei și la dimensiune, adică la lungimea panglicii nu a fost calculată și distanțarea socială. Mare durere, mare!😱😲😜🤪🤫🥴
    Acum ori comandă alta ori așteaptă sfârșitul pandemiei.

  9. Driver Răspunde

    Eu nici acum nu inteleg dece pe drumul de Lazuri nu s-a facut giratoriu, ci trecere pe sus, care da fix in stalpul si firele de inalta tensiune. Firma cu curentul nu prea e interesata sa rezolve, costa mult, o gramada raman fara curent plus ca tehnic este greu de rezolvat, sa ridici firele cu 2 stalpi in plus.

    • altu fără bmw Răspunde

      Dar îți dai seama că dacă proiectanții de oboseau un pic și nu făceau proiectul din birou ci coborau o țâră și pe teren exista realul pericol să găsească o altă variantă de nu era poate nevoie de relocarea liniei de curent ? Nu știu doar dau și eu cu părerea. Ceva asemănător a fost și la Carei.

      • Unu' Răspunde

        Exact, total de acord!
        S-a proiectat din informații de acum 30 de ani, dar să nu uităm că documentațiile respective au fost trimise de aici din sătmar! Cică un fost sinistru al transporturilor sătmărean, ar fi sărit câteva etape, doar ca să câștige câteva voturi în plus la alegerile ce urmau! Așa ne-am pricopsit și cu inutilul sens giratoriu fără de sens de pe Cariului de după Dedeman!

    • Cu bmw Răspunde

      Ai dreptate, le demolam si facem la nivel toate interesctiile. PLM, da’ prosti suntem….

  10. a Răspunde

    Poi daca sunt la 60 la suta 2023 scrie pe centura. Sper ca oamenii sa inteleaga ca nu se va deschide circulatiei niciun pod/nicio bucata din centura, mai repede. UE nu finanteaza segmente, ci intreg ( sa nu ia teapa).
    Bun.. si ce a facut Catu la Satu Mare?

    • altu fără bmw Răspunde

      Eu cred că ești prea oprimist. Sunt stâlpii de la Transelectrica care nici acum nu sunt relocați. Iar aceea linie este de 400 kV deci nu ceva linie oarecare. Mai adaugă niște ani. Pe cei de la curent în doare-n pluă cât timp plătim ca popa pentru ei. Nu ar fi prima dată, vezi centura Careiului. Ia verifică în arhiva știrilor locale cât a stat în stand by centura și nu s-a putut termina numai și numai din cauza lor. Și acolo nu era linie de de curent de asemenea importanță! Să nu pățească la o adică ca și Romtelecom, altă minune la nasul cărora nu ajungeai nici cu scara. Cu stâlpii ăștia de curent e foarte interesant. La Burdea se zicea că se relocă cei doi stâlpi pentru configurarea optimă a sensului giratoriu. Până la urmă sensul giratoriu s-a modelat după stâlpi iar aceea au rămas pe loc!

      • Cu bmw Răspunde

        Alea de metal cu 5 picioare sunt de 400kv…

        • altu fără bmw Răspunde

          Știu. Dar la Carei de exemplu erau de 110 și s-au căcat pe ei 3 ani până au rezolvat problema. Dar alea aparțineau de Electrica. Astea la noi aparțin de Transelectrica și discuși la Cluj sau direct la București. Deci și mai greu de mutat.

          • Minitechnicus

            Problema este ,inafara ca tensiunea este mare si asigura curent pt multa populatie ,industrie etc , faptul ca in loc de stalpul din mijlocul podului ar trebui puse doua pe parti ,mai la distanta dar si mai inalte ,ca camionul da in fire , iar asa ceva nu prea am vazut .Orice se poate face dar deja ar trebui sa fie in lucru ,inginerii sa sparga creierul cu solutii .

  11. a Răspunde

    Poi asta intrebam si eu.. ce a facut Catu la SM? Deci vointa politica ioc. Vezi A10 Sebes -Turda relocari urgente dictate se sus.
    Italienii se bucura, ei vor castiga bani fara sa faca nimic..

  12. ciprian Răspunde

    Bode mai bine s-ar ocupa de braconierul lui Artur

  13. H&R Răspunde

    Noul manelist Catu de la Satu Mare… :)))

  14. , Răspunde

    Unul mai escroc ca altul, a sa sa nu uitam si de udmr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.