Ultima actualizare: azi, 21:48

Naţionale

Top 5 formații rock populare și astăzi

Unele formații nu se demodează niciodată. Iar când vine vorba despre muzica rock, nume precum Metallica, Guns N’ Roses sau Scorpions au în continuare milioane de fani în întreaga lume și pregătesc turnee impresionante.

Iată, așadar, cinci dintre cele mai populare trupe rock:

  1. Metallica – E una dintre cele mai îndrăgite trupe de heavy metal din Istorie. Au trecut 40 de ani de la lansarea Metallica, însă trupa continuă să scrie istorie. Și în ultimii ani a avut numeroase turnee internaționale, iar în 2019 această trupă a ajuns și în România. A fost a patra vizită făcută de Metallica în București. La nivel global, Metallica a vândut peste 100 de milioane de discuri. Printre cele mai cunoscute melodii de la Metallica sunt Nothing Else Matters, Wherever I May Roam și The Unforgiven.
  2. Guns N’ Roses – 1985 este anul în care a luat naștere această trupă foarte populară, dar și controversată. Succesul trupei a mers mână în mână cu controversele, dar cei de la Guns N’ Roses au o bază impresionantă de fani. Drept dovadă, trupa a vândut peste 100 de milioane de discuri în ultimii 36 de ani. Iar melodiile Guns N’ Roses s-au auzit în zeci de filme și jocuri. Jumanji: The Next Level, Terminator Salvation și Body of Lies sunt doar câteva dintre filmele care au avut pe coloana sonoră melodii de la Guns N’ Roses. Iar melodiile trupei pot fi ascultate și în slotul Guns N’ Roses, disponibil în secțiunea cazinou online NetBet. Acesta a fost lansat de compania NetEnt în 2016 și, pe lângă coloana sonoră extraordinară, are și simboluri cu chipurile lui Slash, Axl Rose și Duff McKagan.
  1. Scorpions – Înființată în 1965, Scorpions este una dintre cele mai longevive trupe. Iar recent a anunțat calendarul concertelor din 2022, care vor avea loc în Las Vegas. Printre piesele de referință ale acestei trupe se află Wind of Change, Send Me an Angel sau Still Loving You, alături de Rock You Like a Hurricane. Această trupa înființată în Germania a alternat stilurile muzicale, fiind recunoscută atât pentru melodiile hard rock, dar și pentru unele heavy metal. În total, Scorpions a vândut în jur de 100 de milioane de discuri.
  1. The Rolling Stones – Mick Jagger, Brian Jones și Keith Richards și-au unit forțele în 1962 și au creat această trupă legendară. The Rolling Stones a lansat 55 de albume și compilații. A avut și o perioadă bună de pauză, când Mick Jagger și Keith Richards au dorit să încerce și o carieră solo. The Rolling Stones a susținut un concert fenomenal în România, la București, în 2007, și i-a încântat pe cei prezenți. Pritnre cele mai cunoscute melodii ale The Rolling Stones sunt Angie, Miss You, Paint It Back și Sympathy For The Devil.
  1. AC/DC – O altă trupă legendară, care continuă să impresioneze în întreaga lume. De altfel, AC/DC va porni un nou turneu internațional în luna septembrie a acestui an. AC/DC a umplut stadioane și săli de concerte în ultimii aproape 50 de ani. Iar melodii precum Highway to Hell, Thunderstruck și Back in Black sunt titluri de referință din istoria AC/DC. Trupa a luat naștere în Australia, iar fondatorii săi au fost frații Malcolm și Angus Young. În total, AC/DC a vândut peste 200 de milioane de discuri în întreaga lume, în jur de 70 de milioane fiind vândute în SUA. Trupa este foarte apreciată pentru melodiile care reușesc să le dea oamenilor o stare de bine și să îi distreze și astfel turneul programat în 2021 în Marea Britanie și Danemarca este foarte așteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.