Ultima actualizare: ieri, 20:44

Externe

Cum arată lista favoriților la câștigarea Roland Garros

Noua generație vine tot mai tare din urmă, iar rezultatele de la ultimele turnee au arătat că și în circuitul masculin jucători precum Rafael Nadal și Novak Djokovic pot fi învinși.

Turneele din categoria Masters 1000 au avut câștigători din noua generație și rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla și la turneele de Grand Slam.

Primul test va fi la Roland Garros 2021, turneu ce va începe pe 30 mai.

Rafael Nadal este în continuare favorit, urmat de Novak Djokovic, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev.

Iată prezentarea principalilor favoriți:

  1. Rafael Nadal – Are cota 1.95 să câștige turneul de la Roland Garros, potrivit informațiilor disponibile în secțiunea pariuri sportive online NetBet. Tenismenul iberic s-a impus de 13 ori la Roland Garros, astfel că acesta poate fi considerat turneul său de casă. De asemenea, Nadal este și campionul ultimelor patru ediții de la Roland Garros. Ultima dată când nu a câștigat a fost în 2016, dar atunci s-a retras din cauza problemelor medicale. Incredibil este faptul că, din 2015 încoace, un singur jucător a reușit să-l învingă pe Nadal la Roland Garros: Novak Djokovic la ediția din 2010. De altfel, Nadal are 100 de victorii și doar 2 înfrângeri în istoria participărilor la Roland Garros. Celălalt jucător care l-a învins a fost Robin Soderling, la ediția din 2009. În rest, victorii pe linie pentru Nadal.
  1. Novak Djokovic – Liderul clasamentului ATP are cota 4.50 să câștige Roland Garros. A reușit acest lucru o singură dată în carieră, în 2016. În rest, mai are patru finale pierdute, ultima în 2020, contra lui Rafael Nadal. Dintre toate turneele de Grand Slam, Djokovic a avut cele mai slabe rezultate la Roland Garros. Aici are un procentaj al victoriilor de 83%. La Australian Open procentajul este de 91%, la Wimbledon de 88%, iar la US Open de 86%.
  1. Dominic Thiem – Jucătorul austriac are cota 6.50 să se impună la Roland Garros. El are în palmares două finale pierdute, în 2018 și 2019, în meciurile cu Rafael Nadal. La ediția din 2020 s-a oprit în sferturile de finală. În total are 28 de victorii și 7 înfrângeri pe tabloul principal de la Roland Garros și un procentaj al succeselor de 80%. Zgura este suprafața sa preferată și e capabil să facă o surpriză, mai ales că are un moral bun după titlul de la US Open 2020.
  1. Stefanos Tsitsipas – Grecul e unul dintre cei mai în vogă jucători din noua generație din acest sport și are cota 8.00 să se impună la Roland Garros. A ajuns deja de patru ori pe tabloul principal de la Paris, iar cel mai bun rezultat l-a înregistrat în 2020, când a ajuns în semifinale. Tot o semifinală are și la Australian Open 2021. În acest an, cel mai bun rezultat înregistrat de Tsitsipas este titlul obținut la Monte-Carlo Masters. Este, așadar, un jucător caree se simte bine pe zgură și poate ajunge departe.
  1. Alexander Zverev – Neamțul are cota 16.00 să câștige Roland Garros. El are un moral excelent, după ce a reușit să câștige Madrid Open în această primăvară. În istoria participărilor de la Roland Garros are două prezențe în sferturile de finală. La ediția din 2020 s-a oprit însă în optimile de finală. În total, Zverev are 13 victorii și 5 înfrângeri pe tabloul principal de la Roland Garros. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat la US Open 2020, când a ajuns în finală. Specialiștii îi prevăd însă un viitor strălucitor, motiv pentru care merită luat în calcul pe lista favoriților de la Roland Garros 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.