Ultima actualizare: azi, 13:01
Locale

UDMR nu este de acord cu suspendarea comerțului cu păsări vii din cauza gripei aviare

UDMR nu este de acord cu decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – Centrul Naţional de Combatere a Bolilor, pentru prevenirea răspândirii virusului gripei aviare, prin care se suspendă activitatea comercială cu păsări vii pentru o perioadă de 30 de zile pe tot teritoriul țării, din cauza focarului identificat în localitatea Ungheni, județul Mureș.

Deputatul UDMR Magyar Lóránd, specialist în activități agricole, a declarat că această decizie nu este bine întemeiată și va avea consecințe drastice, deoarece comerțul cu păsări vii va fi suspendat pe tot teritoriul țării.

Magyar Lóránd a declarat că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a decis eutanasierea păsărilor din focar din cauza fermei de la Ungheni și a delimitat o zonă de protecție pe o rază de 3 kilometri și o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri.

,,Însă Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mers mult mai departe și a oprit comerțul cu păsări vii din întreaga țară. Considerăm că a fost luată o decizie pripită, care a adus  pierderi financiare uriașe atât  pentru intermediari, cât și pentru fermele de păsări și pentru fermele mici. UDMR militează pentru ridicarea  măsurilor luate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență în toată țara și dorim revenirea la primele restricții, care sunt suficiente pentru eliminarea focarului”, a spus Magyar Lóránd, politician expert în agricultură, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură.

Potrivit acestuia, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor a luat decizia conform unei directive europene, prin care este necesară alcătuirea unei zone de protecție pe o rază 3 kilometri și o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri.

Parlamentarul Uniunii a reamintit, de asemenea, o decizie luată în 2006 de a opri o epidemie de gripă aviară, care a dus la haos și incertitudine economică, așa că acum sunt necesare decizii bune care să țină cont de precauțiile economice și de sănătatea animalelor.

 

8 comentarii

 1. szalma fuck Răspunde

  Acei indivizi de la udemere sunt bozgori… pot sa si argumentez daca e nevoie. Seara faina

 2. Rmdsz Răspunde

  Bravo UDMR, nu acceptați din nou așa ceva. Iar vor vesticii să ne distrugă !!!

 3. ... Răspunde

  Sunt mulți care țin păsări în curte. Ei cum vor achiziționa animalele? Sau să cumpărăm din supermarket ouă import din Olanda sau Polonia și ne trezim cu ceva Salmonella? Asta și cu gripa porcină vor să termine definitiv gospodăriile de subzistență ale oamenilor simpli. Nu toată lumea are bani ca pentru orice să dea fuga la magazin. Ca să nu mai povestesc de diferența enormă de calitate dintre ce ai produs tu și ce cumperi de la magazin.

 4. Pap Remus Răspunde

  Păsări crescute în Polonia și Olanda sunt crescute în condiții optime și curate nu ca în România.. Nu trebuie să ne mirăm că apar focare până când nu putem să ținem animalele în condiții curate.

  • altu fără bmw Răspunde

   Da, de aia am avut ani la rând alertă de salmonella de la importul de ouă de la ei. Perfect logic ce spui!😱😤🤮

   • George Răspunde

    Varamea si toata familia au facut salmonella de la oua luate de la casa in Decebal.

    • altu fără bmw Răspunde

     E și ăsta posibil. Dar varăta ca să te citez preferă ouă spălate în dezinfectant și fără gust decât un ou cu gust? Dealtfel nu cred că vreo gospodărie de la noi produce sute de mii de ouă. Pentru că în cazul alertei de salmonella sute de mii de ouă au trecut la noi în comerț cu tot cu control ANSVSA, vamă etc. E posibil totuși așa ceva?
     Varăta mai mult ca sigur a mâncat maioneză din gălbenuș de ou. Prin prezenta de înștiințez că maioneza se poate face absolut perfect și din gălbenuș de ou fiert tare și atunci ai scăpat de salmonella. Trebuie fiert oul tare.

 5. szalma fuck Răspunde

  Eu sunt un imputit si lenes. Imi place sa dau vina pe altii. Sunt si homofob si un idiot cat lumea de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.