Ultima actualizare: ieri, 22:15

Naţionale

Ministrul Mediului, despre cazul ursului Arthur: Prințul a vânat legal. Ursul recoltat era periculos

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, marți, concluziile controlului făcut de Garda de Mediu și de Garda Forestieră, explicând că ministerul nu are nicio informație legată de existența ursului Arthur, și că animalul ucis de prințul austriac era periculos și nici pe departe cel mai mare din România, titrează Digi24.

„Ursul a fost recoltat la 22 de zile distanță de la ordinul de derogare. Seară se seară s-a urmărit modul în care ursul intră în gospodării sau intră în localitate. Trebuie să asigurăm punerea cu celeritate în executare în astfel de cazuri pentru că sunt cazuri de forță majoră. În 13 martie a avut loc recoltarea, de către un cetățean străin, prințul, documentele depuse de către această persoană cu cetățenie austriacă au fost verificate, a avut autorizație de vânătoare și permis de port armă și legea a fost respectată”, a spus Tanczos Barna, care a precizat că vânarea ursului a avut loc la 2-300 de metri de prima casă, în afara ariei protejate.

Tanczos Barna a ținut să precizeze că ursul ucis de prințul austriac nu era cel mai mare din România. „El avea 593 de puncte și din câte știu ursul lovit de o mașină la Sovata avea 620 de puncte. Avem o populație superbă de urși bruni, am văzut poze superbe, în România există urși mult mai mari decât 593 de puncte”

Sursa: Digi24

2 comentarii

  1. Travel Tutitu Răspunde

    Arthur e bine mersi la Ceptura,nu in Covasna cu un glont in cap!🤣🙈🤪😁👍

  2. Ax Răspunde

    Tanczos Barna , să-i sugi aia la prinț ! Da-ți dracu demisia că ești un mincinos ordinar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.