Ultima actualizare: azi, 20:07
Locale

Un sătmărean, alături de Viorica Dăncilă, la Banca Naţională a României

Un sătmărean va ocupa o funcţie alături de Viorica Dăncilă la Banca Naţională a României. Sătmăreanul Ioan Mircea Paşcu, fost parlamentar şi europarlamentar PSD, la activa în cadrul biroului de strategie politică.

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro, a anunțat marți Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu. Criteriul de selectare a Vioricăi Dăncilă, dar și a lui Ioan Mircea Pașcu, ambii foști europarlamentari, este nevoia de „oameni care deschid uși în Europa”, a explicat Adrian Vasilescu.

Banca Națională a României va înființa cinci birouri specializate, în vederea trecerii la moneda euro, a spus Adrian Vasilescu marți, la Digi24Aceste birouri vor completa Comitetul de trecere la moneda euro, care funcționează de 14 ani, a mai arătat consilierul guvernatorului BNR.

Cele cinci birouri sunt

 • Biroul Euro
 • Biroul Economiei Reale
 • Biroul Bănci Centrale
 • Biroul Monede Digitale
 • Biroul de Economie Verde

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului de Economie Verde, a precizat Adrian Vasilescu, adăugând că postul este remunerat, însă nu intră în categoria celor pentru care veniturile sunt publice.

Și Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar și fost vicepreședinte al Parlamentului European, va fi cooptat și se va ocupa de probleme de strategie politică, a mai arătat consilierul BNR.

Criterii de angajare: Oameni care deschid uși în Europa

Adrian Vasilescu a explicat criteriile care au stat la baza selectării Vioricăi Dăncilă în echipa BNR, criterii legate de activitatea de lobby: „Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

Adrian Vasilescu a făcut referire și la momentele când cei pe care îi angajează acum atacau Banca Națională de pe poziții politice.

„Instituția asta (BNR – n.r.) nu are o memorie afectivă. Instituția asta are o memorie instituțională. Instituția asta în momentul de față are nevoie de oameni care să deschidă uși. Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Națională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanță. Important este la această oră ce uși poți să deschizi în Europa”.

 

10 comentarii

 1. Trădători de tara Răspunde

  Ce sătmărean, un bandit la 72 de ani și o hoasca bătrână, împreună cu banda de securiști în frunte cu turnătorul Isărescu. Și ne miram de ce pleacă tinerii din RO. Și Pascu nu e sătmărean!!!!!

 2. H&R Răspunde

  „oameni care deschid uși în Europa” – Cred ca o sa fie un curent, de vai si vai. Din cate au spus la TV astia vor face ca la noi in RO sa fie € ca moneda unică europeană in loc de RON.

 3. John Doe Răspunde

  Eu unul nu as dori Euro, nu este destul ca suntem saraci vom fi si mai si.

  • H&R Răspunde

   Asa este. Mai ales daca dragii nostrii astia vor “deschide usile” si ferestrele si portitele mici pentru legi.

   • Ășâțî Răspunde

    Că la noi au găsit și au deschis deja toate portițele să evite legile.

 4. Lili Răspunde

  Mugur “Manole” Isarescu, Dan “Mircea” Voiculescu, Traian “Petrov” Basescu, IPS “Mache” Teodosie si multi altii sunt cei care au condus si conduc aceasta tara, formatorii de opinie …..
  Alaturi de ei, nulitati cel putin profesionale si agramati ce mai conteaza.
  Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara “loveste” din nou.

 5. cetatean Răspunde

  O rusine pentru Romania ! Suntem satui de gunoaiele ce conduc tara !!!! Terminati cu badjocura !!!!

 6. Atti Răspunde

  Ce sătmărean !!!?e din Maramureș mai fraților !!!

 7. Beny Kira Răspunde

  Deputatul PSD Radu Cristescu este posesorul unei case în America Centrală, deşi singurele venituri declarate pentru întreg anul 2020 au fost de doar 1.462 de lei, încasaţi de la o firmă. În 2019, singurele venituri au fost salariul pentru două luni în funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei

  https://comentacii.ro/inca-un-succes-rasunator-al-dna-deputat-fara-venituri-dar-cu-casa-in-america-centrala/

 8. Garuboz Răspunde

  Acu doua zile acest individ(Cristescu) era la un post de televiziune cred ca dupa o betie ,avea o fata buhaita si ochii ca cepele si vorbea tot felul de baliverne de i-ti venea s-a vomiti .Cum poate suporta pamintul un gunoi ca el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.