Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Vaccinarea copiilor de 12-15 ani începe săptămâna viitoare

Șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă că săptămâna viitoare va începe vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani, titrează Digi24. Platforma de vaccinare este este în lucru zilele acestea, astfel încât copiii să poată fi programați în contul părinților.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat sâmbătă că vaccinarea va începe peste câteva zile.

,,Vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare chiar de săptămâna viitoare. În momentul în care toate etapele premergătoare acestui demers vor fi deja gata, ceea ce înseamnă semnarea autorizării de către Comisia Europeană, traducerea rezumatului caracteristicilor produsului în limba romană, publicarea pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, ulterior va fi emisă o instrucţiune în acest sens prin care va debuta în mod oficial etapa de vaccinare pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 12 şi 15 ani. Pe scurt, aceeaşi infrastructură, aceleaşi centre de vaccinare, atât centre fixe, cabinete de medicină de familie, evenimente de tip maraton de vaccinare, centre de tip drive thru, pot fi accesate atât prin programare cât şi prin prezentare directă. În momentul acesta platforma de programare este în curs de optimizare, sperăm ca luni, pe 31 mai, să fie pregătită pentru a permite deja programarea prin contul părinţilor”, a declarat Valeriu Gheorghiță sâmbătă, la maratonul vaccinării de la București.

El a precizat că schema de vaccinare este aceeași ca la adulți – două doze la interval de 21 de zile.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.