Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

VIDEO. Mărturii de la Rătești: „Ne-am trezit cu apa în casă. Nu am apucat să luăm nimic”

Mărturii de la Rătești. Sute de oameni s-au trezi dis de dimineaţă cu apă în case după viitura din zona Socond – Stâna – Răteşti. Reporterii PortalSM, prezenţi la faţa locului au stat de vorbă cu mai mulţi localnici care au mărturisit cum s-a petrecut totul.

„Nu ne-am aşteptat. Ne-am speriat. Ni s-a îmburdat perete la poiată tot. Am reuşit să ies şi au venit după noi. În casă toate sunt ude, hainele de pat, tot, tot”, a spus o localnică.

“Nimic n-au reuşit să salvăm din casă. Am un copil de 1 an şi şapte luni, abia am putut să îi aduc ceva. LA 7 ne-am trezit şi era plin de apă în case, la toţi de aici de pe stradă”, ne-a spus o altă localnică.

Inundațiile au făcut ravagii la Satu Mare. Este vorba despre sute de animale moarte și peste 100 de oameni evacuați, potrivit bilanțului transmis de ISU Satu Mare.

Situație inundații județul Satu Mare:
– localitatea Rătești – 100 de persoane evacuate în căminul cultural (o parte din acestea au mers la rude) și 60 de gospodării inundate, 700 de oi dispărute, 250m din drumul european E81 afectat – la fața locului se află domnul Prefect al județului Satu Mare împreună cu inspectorul șef al ISU Satu Mare, 10 pompieri militari și 12 pompieri voluntari din cadrul SVSU Beltiug;
– localitatea Hurezu Mare – 49 de gospodării inundate, 1 anexă (bucătărie de vară) dărâmată și la o fermă – 300 de oi izolate, la fața locului se afla adjunctul ISU Satu Mare, un maistru militar, 10 pompieri militari și 8 pompieri voluntari din cadrul SVSU Supur;
– localitatea Socond – la o fermă sunt aproximativ 100 de oi moarte și 1000 izolate, 200 m de drum (căile de acces către Bolda respectiv Stâna- DJ 196 A) blocat de ape;
– localitatea Racova – 4 gospodării inundate

Citește și:

2 comentarii

  1. EU Răspunde

    unde esti tu CITULE SA-TI SUFULCI CAMESILE CU TOT ALAIUL, SA TE BAGI LA SCOS APA CU COZMA !

  2. Gheorghe Răspunde

    No amu nu mai vine sosokina ori cîţu,scîrţu sa vada cat ii de frumos satmaru,cum invita ea pe doritorii de frumos sa vina in satmar ca-i fain.Frumos oras in vesnica miscareeeeee…go,go,go fugiti de…apa,de inundatii ca scarbele de politicieni se scarpina la craci de grija populimii.
    Mi bateti-va pentru partidele politice,mai certati-va ca ala-i mai bun sau celelalt este mai grozav.Toti o apa si-un pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.