Ultima actualizare: azi, 13:01

Locale

A murit Gigi Staicu, antrenorul generației de aur a Olimpiei

Fostul fotbalist şi antrenor Gheorghe Staicu, care a crescut la Steaua, a murit. Fostul antrenor al generației de aur a Olimpiei Satu Mare suferea de circa 10 ani de Alzheimer și era internat de mai multă vreme la Azilul de Bătrâni Sf. Luca din Bucureşti.

,,Fotbalul sătmărean îi datorează lui Gigi Staicu cea mai mare performanță din istorie: finala Cupei României din 1978. Antrenorul generației de AUR a Olimpiei și-a câștigat pentru totdeauna un loc în Galeria fotbalului sătmărean și în inimile noastre. Odihnește-te în pace Gigi Staicu!’’, a scris pe Facebook primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Nea Gigi Staicu, 85 de ani, a condus de-a lungul vremii echipe ca Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Braşov, FC Bihor şi mai multe loturi de tineret ale României, plus selecţionata feminină “tricoloră. Ca jucător, Staicu are în palmares două titluri de campion şi o Cupă a României, toate cu Steaua Bucureşti.

Gigi Staicu i-a antrenat, printre alţii pe Gică Popescu, Dan Petrescu, Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Ovidiu Sabău, Radu Niculescu, Bogdan Andone, Tibi Curt, Carabaş, Cristi Munteanu, Cornel Dobre etc. În 1993 a participat cu România UEFA 93 la Campionatul European din Anglia, echipă din care făceau parte, printre alţii ultimii şase fotbalişti amintiţi.

Spre finalul carierei, între 2006-2007, Gigi a fost selecționer al loturilor feminine de junioare și senioare, apoi până în 2011 a fost consilierul președintelui FRF, Mircea Sandu.

Ca fotbalist, Staicu este considerat primul produs sută la sută de Steaua București. A fost promovat la echipa mare în perioada de glorie de la finalul anilor ’50, când CCA-ul domina România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.