Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Cărțile de identitate se eliberează cu întârziere. Încă este criză de plastic

Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, instituție aflată în subordinea MAI, se confruntă cu o lipsă a materialelor pentru producerea și tipărirea documentelor. Astfel, cărțile de identitate se eliberează cu întârziere.

Primăria Satu Mare informează cetățenii că la nivelul DEP se preiau solicitările pentru eliberarea actelor de identitate, însă acestea vor fi eliberate doar  în funcție de numărul de cărti de identitate tipărite zilnic de către BJABDEP Satu Mare (între 4 – 20  cărti de identitate, la un număr de aproximativ 80 de solicitări preluate zilnic).

De asemenea, datorită acestui motiv din data de 15.06.2021 s-a impus prelungirea termenului de eliberare al actelor de identitate (initial a fost prelungit de la 7 zile la 15 zile), urmând ca din data de 28.06.2021 termenul de eliberare al cărților de identitate să fie de 30 de zile.

DGEPABD este responsabilă pentru achiziționarea materialelor necesare producerii acestor documente pentru toate structurile de evidență a persoanelor din țară, mai anunță municipalitatea. Serviciul Public de Evidență a Persoanelor Satu Mare a decis ca toate actele de identitate valabile să fie lăsate în posesia titularului până la eliberarea noii cărți de identitate, inclusiv actele expirate în perioada stării de urgență, stării de alertă precum și în perioada de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

9 comentarii

  1. Crack Răspunde

    “criza de plastic” ….. is pline oceanele de plastic,mergeti la strans.

  2. Dodiq Răspunde

    De acord

  3. Nimeni Răspunde

    “Criza de plastic” pare a fi unul din semnele ca toate se duc Dracului: pensii, salarii, bunastare, etc., ca Sfarsitul este aproape. Totul intamplandu-se intr-un boom de minciuni ordinare si de diversiuni politice. Nu vom avea domiciliul in cartea de identitate ci in cloud, vom fi un numar manipulat de cativa privilegiati ai lumii. Vom fi niste “nimeni” ai “catorva”. Ma tem ca ce vine nu este Regatul lui Dumnezeu ci un cu totul altfel de regat, ca nu vom avea parte de raiul ceresc ci de unul virtual si profund pacatos.

    • Cetateanul Răspunde

      Superb!
      Deci, din partea mea, daca tot vine prapadul, va invit sa organizati o sinucidere in masa la care sa participe toti sectantii vostri! Ii puteti invita si pe cei carora le-ati spalat creierele cu propaganda anti-vaccin, sa mai scapam de niste loaze nemernice!
      Doamne-ajuta!

    • Vasile Răspunde

      Se vede ca nu ai stat pe o strada la care s-a schimbat numele de mai multe ori.Si sa umblii dupa tot felul de hartii .Apoi sa te lovesti ca ai luat o casa pe o strada si vrei sa vinzi una pe alta , ca buletinul este una ,cartea funciara alta .Si complicatiile birocratice continua.
      In mai multe tari nu este adresa in buletin .In Anglia nici nu exista buletin,carte identitate de la al 2 lea razboi !

      • Dacus Răspunde

        Pana si hungurii au ajuns sa nu aiba adresa pe cartea de identitate ,pentru domiciliu au cartea de domiciliu .E mult mai usor pt toata lumea ,inclusiv chiriasi.Chiriasul primeste automat ceasurile de apa ,curent ,gaz ,incalzire , nu face consum pt proprietar si dispare cu facturi neplatite.

        • hAuleuMaica Răspunde

          @ Dacus ….ai dreptate , chiriașul dispare”..și cu vreo …crimă , ce zici…?

  4. Szabika Magyar Răspunde

    Super punctat dnul Nimeni

  5. ciprian Răspunde

    Vedeti ca au ungurii destule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.