Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. Cluburi și restaurante deschise până la 2 noaptea

Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare care intră în vigoare la 1 iulie, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, titrează Digi24. Crește numărul celor care pot participa la evenimentele private, se prelungește programul cluburilor, al restaurantelor și al cafenelelor, crește numărul spectatorilor care pot participa la evenimente sportive, iar hotelurile și pensiunile pot caza turiști până la capacitatea maximă.

Potrivit documentului, CNSU a propus ca de la 1 iulie la evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) să se desfășoare cu 100 de invitați la interior și 150 de invitați la exterior fără a fi solicitată dovada vaccinării, a unui test negativ sau a trecerii prin boală. În cazul în care toți invitații sunt vaccinați, testate sau fac dovada trecerii prin boală, limita este de 300 de persoane.

Restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

De asemenea, va fi prelungit programul cluburilor și al barurilor până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limit maximă. În continuare, în cazul cluburilor și al barurilor se menține restricția potrivi căreia pot intra doar persoanele vaccinate.

Crește și numărul spectatorilor care pot participa le evenimente sportive la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați. Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Se redeschid și târgurile, bâlciurile și talciocurile. Și sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Sursa: Digi24

2 comentarii

  1. Matrix Răspunde

    “în cazul cluburilor și al barurilor se menține restricția potrivit căreia pot intra doar persoanele vaccinate” …deci vreau s-o vad pe asta.

  2. Altu Răspunde

    Cu ce momesc oamenii la vaccinare: mici, cluburi, nunți,petreceri,teatre,etc. Fără astea poți trăi liniștit și mai faci și economie la bugetul personal. Sper să pună și regula că nevaccinații să nu voteze, să nu plătească impozite, adică să se p..șe pe statul userist român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.