Ultima actualizare: ieri, 21:45
Locale

Curs festiv al absolvenților promoției 2021 de la filiala Satu Mare a Universității ‘’Vasile Goldiș’’

Cursul festiv al promoțiilor anului 2021 de la filiala Satu Mare a Universității de Vest „Vasile Goldiş” Arad s-a desfășurat în data de 18 iunie în parcul Bisericii Calvaria, care se găsește atât din punct de vedere geografic, cât și spiritual, în inima orașului nostru.

La această manifestare au participat absolvenții de la următoarele specializări ale Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie: Contabilitate și Informatică de Gestiune, Marketing, Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism. Lor li s-au alăturat absolvenții Facultății de  Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport de la specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.

Manifestarea a fost onorată membrii corpului academic în frunte cu prof. univ. dr. Aurel Darău, prorector al Universității alături de care au fost prezenți:  prof. univ. dr. Olimpia Neagu, coordonator al activității de cercetare științifică din filiala noastră, președinte al Comisiei de Etică a cercetării din Universitatea noastră;  conf. univ. dr. Mircea Teodoru, director de studii al Filialei; lect. univ. dr. Simona Macarie, coordonator al specializării Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar; lect. univ. dr. Rodica Mereuță;  lect. univ. dr. Marius Boroș care a susținut prelegerea festivă;

În deschidere, conf. univ. dr. Mircea Teodoru a arătat că modul cum s-a desfășurat pregătirea elevilor și studenților în ultimul an și jumătate ne face să fim conștienți de faptul că în ziua de astăzi există un pericol iminent – lipsa educației,  de aceea fiecare trebui să facă mai mult pentru a fi înconjurat de oameni educați, de oameni de caracter, de oameni cu bun-simț și discernământ.

Prof. univ. dr. Aurel Darău a transmis mesajul de felicitare al rectorului Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, care s-a constituit într-un bilanț al realizărilor profesionale și științifice din acest an universitar.

În continuare, prof. univ. dr. Olimpia Neagu a transmis urările de bine și încurajările din partea directorului Filialei Satu Mare, conf. univ. dr. Vasile Lazăr. Au fost evocați cu recunoștință ctitorii Universității și ai Filialei Satu Mare, plecați în eternitate: prof. univ. dr. Aurel Ardelean și prof. univ. dr. Gavril Ardelean.

Din partea absolvenților a ținut un scurt discurs de mulțumire Mădălina Roațiș de la specializarea Marketing.

În acest an, potrivit tradiției academice, onoarea de susține cursul festiv i-a revenit lect. univ. dr. Marius Boroș, cadru didactic în cadrul specializării Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. Tema prelegerii a fost educația la timpul trecut, prezent și viitor. Spațiul geografic și istoric în care s-a desfășurat cursul festiv reprezintă, de fapt, leagănul școlii sătmărene și poate chiar mai mult de atât – al culturii și continuității unei comunități complexe care trăiește în pace și armonie, o moștenire luminoasă a trecutului. Vorbitorul, tenor și profesor de muzică, a subliniat faptul că în muzică ca și în spiritualitate, și poate ca în oricare alt domeniu pentru care avem o pasiune, există o energie puternică pe care o simțim, la care nu trebuie să renunțăm, chiar și în condițiile actuale grav afectate de pandemie, fiind povestea vieții noastre. Orice limbaj a folosit omul, niciodată nu s-a putut exprima mai bine decât prin muzică. Dacă am aduna oameni din toate națiunile și limbile, muzica ar putea fi limbajul pe care toți îl vorbesc. Sintetizând: Istoria este știința care ne face atenți și sensibili la locurile și oamenii care au trăit înaintea noastră, povestea vieții noastre este conexiunea cu prezentul, iar muzica o cheie de a înțelege viitorul. Iar în concluzie ne-a îndemnat să fim oameni până la capăt, în aceasta stând toată știința și valorile umanității!

Înmânarea diplomelor și a florilor fost deosebit de emoționantă, când absolvenții au fost prezentați nominal publicului  Aceasta a fost urmată de predarea ștafetei, simbolizată de o cheie, între generații.

Cursul festiv s-a încheiat cu urale prin aruncare în sus pălăriilor în acordurile Odei Bucuriei de Beethoven.

 

 

2 comentarii

  1. Bucuresti Răspunde

    Fabrica de diplome. Parca sunt o adunatura de oi.

  2. Satmarean Răspunde

    Apoi da, chiar e numai o fabrică de diplome. Dar la biserica Calvaria s-a ținut festivitatea ???. Cum de ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.