Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Dräxlmaier va investi două sute de milioane de euro într-o fabrică din Timișoara

Compania germană Dräxlmaier va investi două sute de milioane de euro în fabrica de componente E-mobility din Timișoara, în următorii șase ani, pentru a produce baterii pentru automobilele electrice, titrează Biziday. Vor fi create peste o mie de locuri de muncă.  

Compania DRÄXLMAIER Group a anunțat planurile de investiții la Timișoara în cadrul unui eveniment la care au participat oficialii locali și ambasadorul Republicii Federale Germania la București. Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani.

„Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, DRÄXLMAIER Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de m² de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de mobilitate electronică a DRÄXLMAIER Group”, a declarat dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al DRÄXLMAIER Timișoara.

Dräxlmaier are 75 de mii de angajați în 65 de unități din 20 de țări. În România, compania este prezentă pe piață din 1993 cu cinci fabrici, Pitești, Satu Mare, Codlea, Hunedoara și Timișoara.

Foto: Dominic Fritz/Facebook

2 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Iar in SM ne inghesuie ca pe gaini :))

    • Gyuri Răspunde

      Da. Dar nici pe primarul nostru nu îl cheamă Fritz.
      Al nostru e mai mult pe macheală.
      Îl interesează Partium și alea din care ies voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.